Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (978)


“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Irationalitatea actiunilor, deciziilor si evenimentelor cu care se confrunta terifianta noastra Terra, ma duce la logica concluzie ca familiaritatea cu notiunea de rational a devenit o totala necunoscuta, cuvantul cu pricina regasindu-se doar in Lexicurile tarilor lumii, fara nicio aplicativitate in practica curenta. Fiecare isi are propria lui normalitate, pe care vrea s-o implementeze celor total straini de normalitate.
Ce multa dreptate a avut Judie Foster cand a afirmat: normalitatea nu este ceva la care sa aspiri; este ceva de care trebuie sa te indepartezi. (Normal is not something to aspire to: It’s something to get away from).
Cum vi se pare actiunea criminala de pe aeroportul din Frankfurt, a unui muslim Kosovar, soldata cu moartea a doi militari americani ? Sa fi uitat asa de repede faptul ca existenta asa numitului stat Kosovo, leaganul civilizatiei sarbesti, locul in care la 1389 a avut loc batalia de la Kosovo Polje, celebrata in cultura sarba si devenita un simbol al mandriei etnice, este datorata in intregime decizie lui William Jefferson Blyte Clinton, a se citi Bill Clinton, care avea nevoie de o implicatie majora pentru a distrage atentia americanilor de la scandalurile sexuale in care a fost implicat. Imi amintesc de filosoful Bertrand Russell, care ne-a spus ca oamenii sunt ignoranti prin nastere si devin stupizi prin educatie.
Sa nu fi stiut Bill Clinton, scolat si pe la Oxford, ca cea mai exploziva regiune a Europei, o reprezinta zona Balcanilor. Sa nu fi auzit Bill de referirile facute de Otto Von Bismark, prim ministru al Prusiei si cel care a realizat unificarea Germaniei, ca aceasta regiune nu merita sacrificiul unui singur soldat din Pomerania - regiune istorica pe Oder, intre Marea Baltica si Vistula. (The Balcans are not worth the bones of a single Pomeranian grenadier). Cand te gandesti, ca din motive greu de perceput de cei care si-au condus existenta dupa percepte bazate pe onestitate, integritate, fidelitate etc., noi am riscat viata a zeci de mii de militari americani, ca sa fim martorii unor asemenea tragice evenimente.
S-a creat un stat fantoma, placa turnanta a marei majoritati a actiunilor criminale, in exclusivitate datorita politicii  Statelor Unite ale Americii, mai precis a conducatorilor ei, nefamiliari cu notiuni revoltator de elementare privind istoria tarilor cu care urmeaza a ne confrunta.
Se ignora total faptul ca pentru a putea tine sub control o tara, institutie, organizatie sau persoana nu sunt necesare numai cunostinte de ordin lingvistic ! Dar ce sa te astepti de la administratia numarul 42 !?!.
Parafrazand pe Doug Gamble, membru al administratiei numarul 40 - Ronald Reagan -, "oricine suficient de naiv sa-i ofere lui Bill Clinton un cutit, trebuie sa se astepte de a-i fi implantat in spate”. (Anyone naive enough to hand Bill Clinton a knife should expect to be stabbed in the back). Tot referitor la Bill Clinton, Doug Gamble face urmatoarea remarca: …….. Clinton si-a cimentat pozitia ca unul dintre cei mai abjecti-josnici politicieni pe care aceasta tara i-a produs vreodata. (Clinton cements his position as one of the most despicable politicians this country ever produced). Credeti ca un asemenea presedinte, care a transformat sacrosantul Birou Oval, in care presedintele Reagan nu indraznea sa-si dea jos haina, intr-un cuibusor de nebunii, in care se dadeau jos pantalonii, sa ia deciziile cele mai optime. Bombardarea Sarbiei, crearea artificiala a statului Kosovo, atacul asupra lui World Trade Center, din 1993, atacarea simultana a trei ambasade americane, atacarea crucisatorului USS Cole in Yemen si multe alte acte ostile poarta semnatura lui Bill Clinton, sub administratia sa, Statele Unite ale Americii si-au pierdut repectul in fata marii majoritati tarilor lumii.

Si ca tacamul sa fie complet, in timp ce toti presedintii Americii la terminarea mandatului dispar in anonimat, Bill ne-a lasat mostenire pe Billa, care conduce Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, dupa percepte greu de digerat de cei care mai au naivitatea sa creada ca am ramas singurul si ultimul bastion al democratiei mondiale.
Dar despre Billa, intr-un nmar viitor al tumultoasei lumii a lui …. Stanley Kramer.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page