Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Congresul UDMR – autodenunt pentru militia fiscului!

 

Cezar Adonis Mihalache

Desi nu apare in „top 300”, clasamentul de referinta pentru fiscul lui Ialomi(li)teanu, UDMR ar trebui luat la puricat. Ca doar a cheltuit, intr-un exercitiu evident demonstrativ de sfidare a saraciei noastre, aidoma unui provincial parvenit ce se lauda cu potenta sa, cu mult peste suma minima stabilita de militenii fiscului pentru luarea averilor la puricat?! Si nu doar felul in care s-a afisat public cu „posibilitatile” sale trebuie sanctionat, caracterul parvenitului de mahala politica neputand fi oricum schimbat peste noapte, ci neputinta probabila de a dovedi cu acte in regula purcoiul de banet aruncat, nu doar in vazul romanilor saraci, ci si ai etnicilor de rand care se chinuie in aceeasi saracie.  

UDMR a cheltuit pentru faza „de congres” a megalomaniei sale peste 200 000 lei noi. De patru ori mai mult decat suma minima stabilita de fisc ca ac de cojoc pentru toti aceia care cheltuie peste masura. Or, un control se impune de la sine, pentru ca si UDMR trebuie sa-si justifice cheltuielile.
E drept, daca se dovedeste ca banii au fost stransi in mod ilicit, e putin probabil sa vedem formatiunea „confiscata”. Pentru ca nimeni nu se va grabi sa o „rascumpere” de pe site-urile cu executari silite, martoaga nefolositoare ajungand mai degraba sa pasca prin cimitirul politic decat sa o mai puna cineva in zabala interesului politic. Dar macar sa vedem ca politichia maghiara este pusa sa plateasca impozitul de 16 la suta, stabilit de acelasi fisc, pentru „spalarea” oficiala a averii si garantarea ei ca licita.
Ar fi un procent din banii cheltuiti in sfidarea saraciei celor multi care ar putea ajunge la bugetele tarii. E adevarat, o suma infima fata de banii pe care i-a jecmanit UDMR in cei 20 de ani. O suma ridicol de mica fata de costurile pe care le-au suportat romanii ca pret al tradarilor guvernamentale, incepute cu „reconcilierea” maghiara filoiliesciana si ajunse azi la vanzarile directe de tara ale guvernantilor portocalii. Ar fi o suma pe care nu am putea sa o raportam nici macar la banii pe care i-a pierdut tara din cauza UDMR-ului, daune materiale ce nu mai pot fi nicicand acoperite, si cu atat mai putin sa o punem fata in fata cu daunele morale incomensurabile pe care le-a produs Romaniei prezenta cancerului politic maghiar.
Ar fi insa un act de minima dreptate pentru pensionarii din Oradea, bunaoara. In primul rand pentru pensionarii etniei, oameni care nu au primit din partea propriei formatiuni „de reprezentare” nici macar un abonament gratuit de transport. Asa cum s-a ingrijit formatiunea sa asigure fiecarui participant la marea manifestare a descalecarii lui Marko si a inscaunarii lui Hunor.
Fiscul trebuie sa faca verificarile ce se impun. Pentru ca nu este vina noastra ca UDMR si-a organizat congresul dupa data la care militia lui Ialomiteanu a decis sa verifice si sa impoziteze, daca este cazul, fiecare cheltuiala ce depaseste 50 000 de roni. Si poate ca presa, principala sursa de date pentru Fisc, ar trebui sa intocmeasca si un „top 300” al principalelor persoane juridice. Asta pentru a usura cititul in bobi al pasilor pe care ii are de facut organul de exercitare a controlului fiscal asupra liniei dintre ilicitul facturilor neacoperite si licitul comercial garantat prin impozitare.
In fapt, portita creata chiar de Fisc (pe seama prostiei, desigur) ar trebui speculata din plin. Si combinata cu imposibilitatea UDMR-ului de a mai atinge actualul procent de intrare in parlament. Pentru ca UDMR trebuie impins pe o linie moarta. Alminteri, daca formatiunea va mai fi lasata sa acceada in angrenajul politic pe postul pe care isi trage arvuna de doua decenii, ne vom afla in fata unui tragism ireperabil.
Astfel, daca va mai face loturile la constituirea vreunei aliante, politicienii romani ar trebui sa fie constienti ca nu vor mai avea monede de schimb. Pentru ca politichia maghiara a obtinut deja tot ceea ce, dintr-o anumita perspectiva, se putea pune pe masa de catre politicienii nostri fara a afecta integritatea teritoriala. Mai ales dupa ce pecinginea portocalie a dat cu toate mainile toate acele „motivatii” care, intr-o esalonare rationala, ar fi putut fi folosite de cel putin cateva guverne pentru a-i tine pe maghiari la masa.
Acum insa s-a ajuns la o linie fara intoarcere... Maghiarii au obtinut si placute bilingve, si afisarea efigiilor criminalilor maghiari, si demontarea monumentelor romanilor si schimbarea numelor strazilor, si invatamantul in limba maghiara la toate nivelurile.
Situatie in care, cel ce se va mai aseza la masa trocurilor cu UDMR pentru a-si asigura o majoritate, nu va mai putea decat sa marseze pe indeplinirea ultimelor pretentii ale maghiarilor: legea minoritatilor si actul de ghilotinare a fiintei romanesti, autonomia.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page