Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOSPreot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).
„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2).
„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6).


(Continuare din editia precedenta)

Operatia implantarii numarului „666”, al antihristului, pe omul vremii, stim cu totii ca deja a inceput, cu diferite motivari in favoarea omului, despre care am scris un Articol in 2009, pentru a preveni omul sa refuze categoric si a nu trece, astfel, de partea antihristului, cu urmarea Sentintei Divine din Scripturile de mai sus.
Pentru identificarea antihristului, va dau Scripturile urmatoare, care zic: „Copii, este ceasul de pe urma, si precum ati auzit ca vine antihrist, iar acum multi antihristi s-au aratat; de aici cunoastem noi ca este ceasul de pe urma” (1 Ioan 2:18). „Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul?” „Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul” (1 Ioan 2:22). „Pentru ca multi amagitori au iesit in lume, care nu marturisesc ca Iisus Hristos a venit in trup; acesta este amagitorul si antihristul” (2 Ioan 1:7). Inchei descoperirea si prevenirea cu cuvantul Domnului Hristos, care zice: „Atunci cei drepti vor straluci ca soarele in imparatia Tatalui lor. Cel ce are urechi de auzit sa auda” (Matei 13:43).
Astfel, fiecare sa se grabeasca spre „Nasterea din Nou”, pentru a pune degraba temelia noua la viata sa, care este Iisus Hristos si invataturile Evangheliei Sale si atunci ii va fi omului posibil sa implineasca Cuvantul lui Dumnezeu in urmarea lui Hristos, Care este Calea, Adevarul si Viata (cf. Ioan 14:6). Iar Hristos Iisus nu este, orice Cale, Adevar si Viata, El este Calea care nu rataceste, Adevarul care nu inseala si Viata care nu sfarseste niciodata. Primeste, te rog, si nu-ti va parea rau, stimate cititorule, chemarea lui Iisus, care te cheama astfel: „Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi” (Matei 11:28). Ne va odihni aici si in eternitate.
Cand omul zideste viata lui pe temelia Hristos si invataturile Evangheliei, el primeste haruri si putere de Sus si, astfel, dintr-un „om lumesc” se face un „om duhovnicesc”, din „om vechi” se face „om nou” (Efes. 4:24), dintr-un om slab si patimas se face un „om nebun pentru Hristos” (1 Cor. 4:10). A te „Naste din Nou” mai inseamna a pune „aluat nou” in faina vietii tale, din care sa creasca o viata Noua „o framantatura noua”, o „faptura noua” (1 Cor. 5:7; 2 Cor 5:17) Aceasta „Nastere” se poate face numai cu putere de Sus, prin deschiderea cu intoarcere a omului la Dumnezeu.
Asadar, ca sa se mantuiasca omul necredincios, trebuie si el sa se „Nasca de Sus”, trebuie sa se „Nasca din Nou”. Aceasta nastere este o nastere si o renastere spirituala, este o nastere si renastere care o face numai Duhul Sfant, la intoarcerea omului la Taina Pocaintei, prin credinta si lacrimi.

Cine vrea sa se „Nasca din Nou”?

„Si chemand la Sine (Iisus) multimea, impreuna cu ucenicii Sai, le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie” (Marcu 8:34).
Vrea cineva sa se „Nasca din Nou” pentru o viata sanatoasa si fericita cu Dumnezeu? Sa primeasca chemarea lui Iisus din aceasta Scriptura, cu conditiile incluse: „lepadarea de sine si luarea crucii”, altfel nu este posibila schimbarea cuiva si nici a omenirii vremii secolului 21. Schimbarea omenirii oricarui veac este dovedita ca se poate face numai prin urmarea lui Hristos si a invataturilor Evangheliei Sale.
Vrea cineva sa se vindece in urma unei boli primite? Trebuie sa urmeze tratamentul dat de doctor, sau sa primeasca „chemoterapia” pentru cancer ori operatia in diferite cazuri de boli, altfel nu este speranta, spune doctorul, precum zice Iisus: fara „lepadarea de sine si luarea crucii” nu-L poate cineva urma pe El, sa devina un „Om Nou” si sanatos. Este alegerea fiecaruia in libertatea cu care l-a creat Dumnezeu si l-a inzestrat pe om cu putere de alegere.
„Lepadarea de sine si luarea crucii” din partea celui care vrea sa-L urmeze pe Hristos pentru salvarea lui, consta in lepadarea „omului vechi” al pacatului lumesc, sa sece izvorul pacatului de tot felul si cu credinta, rugaciune si lacrimile caintei asteptand suflarea Duhului Sfant sa umple viata sa cu darurile lui Dumnezeu, sa-si ia crucea, adica viata lui asa cum este si sa-I urmeze lui Hristos, si nu va fi singur in zilele vietii sale, pentru ca Iisus a fagaduit: „Iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin.” (Matei 28:20), Care ii va ajuta sa-si duca crucea vietii.
Putem spune ca asteptarea cu credinta si rugaciune a venirii Duhului Sfant precum Apostolii (cf. Fapte 2:1-4), fara secarea izvorului rautatilor de pacat, este zadarnica, pentru ca Duhul Sfant nu „Naste din Nou” pe nimeni obligatoriu, ca si pe Fiul risipitor, care a trebuit sa se intoarca el mai intai si sa faca marturisirea greselii: „Tata, am gresit la cer si inaintea Ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul Tau” (cf. Luca 15:21), dupa care Tatal l-a primit, i-a dat darurile restaurarii, cu haina noua si inel in degetul lui, zicand: „Caci acest fiu al Meu mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat” (cf. Luca 15:24). Iar cand a venit fiul cel mare n-a vrut sa intre, ci l-a acuzat pe fratele lui ca a cheltuit averea in desfranari (cf. Luca 15:25-32). Astfel, prietenii dinainte il judeca pe cel ce se intoarce la credinta in Dumnezeu, dar el se roaga pentru ei, pentru ca el are acum alta intelegere in iluminarea Duhului Sfant.

Vietuirea impreuna a celor doua lumi

Parabola cu neghina din tarina (Matei 13:24-30 si 36-40) este atat de evidenta in prezentarea trairii impreuna in Universul fizic, a Marelui Creator Dumnezeu, a celor doua lumi: Lumea necredinciosilor si Lumea credinciosilor, incat o cred atat de potrivita, ca invatatura cea mai mare si explicita pentru incheierea acestei teme, capitala pentru viata omului sub Soare, in calatoria spre cetatea cea vesnica, care este in ceruri (cf. Evrei 13:14).
Iata, acum, Parabola neghinei din tarina in prezentarea Marelui Dumnezeu si Mantuitor al nostru Iisus Hristos (cf. Tit 2:13), zicand: „Alta pilda le-a pus lor inainte, zicand: Asemenea este imparatia cerurilor omului care a semanat samanta buna in tarina sa. Dar pe cand oamenii dormeau, a venit vrajmasul lui, a semanat neghina printre grau si s-a dus. Iar daca a crescut paiul si a facut rod, atunci s-a aratat si neghina? Venind slugile stapanului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semanat tu, oare, samanta buna in tarina ta? De unde dar are neghina? Iar el le-a raspuns: Un om vrajmas a facut aceasta. Slugile i-au zis: Voiesti deci sa ne ducem si s-o plivim? El insa a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, sa smulgeti odata cu ea si graul. Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea” (Matei 13:24-30).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page