Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ULTIMA MARE IMITATIE - ULTIMA MARE AMAGIRE(Ioan 10, 16: "... si va fi o turma si un PASTOR".)

Fiecare cuvant al Domnului Isus a fost, este si va fi rastalmacit de Satana pentru amagirea oamenilor.  Neputand sa contrazica, sa dezica, ceea ce Domnul a spus, el cauta sa imite prin falsificare ca sa duca in eroare pe cat se poate mai multi, chiar popoare intregi.  De exemplu, el nu spune ca Isus Hristos nu vine, sau ca nu mai vine cum a promis, ci pentru unii spune ca El "chiar a si venit", iar pentru altii denatureaza "semnele venirii Lui".  Satana nu se da inapoi de la nici un mijloc de amagire. El, de multa vreme ingerul de capetenie al intunerecului "se preface intr-un inger de lumina" - zice Biblia -, pentru a insela pe oameni in privinta evenimentelor de pe urma in care isi vor incheia istoria lor.
Pornind de la realitatea ca pe lume sunt prea multi "pastori" si prea multe "turme" care se lupta intre ei si care se prapadesc unele pe altele, oferirea imaginei cu "o singura turma si un singur pastor", imagine christica de altfel, initiativa este aplaudata si toate eforturile sunt indreptate spre realizarea ei. Cine a spus acest lucru nu se mai stie, nu se mai stie nici cand si in ce imprejurare va avea loc ceea ce El a spus. Fericita idee este preluata, denaturata, si oferita lumii de altfel dornica de implinirea ei. Asa ca, transformata in lozinca invelitoare de adevar, pusa pe frontispiciul planetei, arunca lumea in cea mai mare si ultima amagire.
O singura turma. Hotarele lumii desfiintate. Expresia "beyond the borders", dincolo de hotare, a devenit atat de comuna in economie, caritate mai cu profit decat fara, cultura, religie etc., incat face parte din meniul vietii societatii moderne. Vocabularul s-a schimbat.  Deja lumea intreaga este un "SAT", nici macar STAT, caruia nu i s-ar cuveni decat un PRIMAR si atat.  Vorbind serios, profesia de MINISTRU de EXTERNE nu mai are nici un viitor. Nu mai exista "EXTERN" in nici un fel de inteles, decat nebunia de a ne inchipui legaturi cu lumile altor planete sau corpuri ceresti. Nici MINISTRU de INTERNE nu prea ar mai trebui caci se presupune ca "SATUL LUMII este al tuturor si FIECARE este al satului", iubindu-l si fiind iubit. La urma urmei unui SINGUR PAMANT nu i-ar sta bine UN SINGUR POPOR? Si unui singur pamant si unui singur popor nu i-ar sta bine UN SINGUR CONDUCATOR? Trebuie mai intai (si nu mai e mult ca acest lucru sa se intample) ca vanzoleala popoarelor fiecare cu capetenia lui, pe care o vedem astazi - sa atinga paroxismul si sa se zica: oameni buni, asa nu se mai poate. Ne autodistrugem. Iata solutia salvatoare. A spus-o chiar Isus Hristos in care credem, - cum credem -, buna parte dintre noi, "va fi o turma si un Pastor".
Cu privire la TURMA, cine este ea, deocamdata amagirea invaluie adevarul foarte bine, adica in intelegerea ca TURMA este LUMEA. Toata?  TOATA. Drepturi depline si egale, libertate fara restrictii, democratie pura.  Parca se simte ca ceva este in neregula, dar o lasam asa ca sa nu se faca discutii si sa periclitam implinirea ideii.
Cu privirea la PASTOR si mai ales UN PASTOR, amagirea incepe sa se arate. Omenirea este gata sa-si aleaga PASTORUL din TURMA. Adica tot OM. Desigur poate fi mai deosebit, mult mai deosebit decat ceilalti, dar in declaratia Domnului ".. Si va fi o TURMA si UN PASTOR", Pastorul nu este din turma. Aici, un clopot trebuie sa bata pentru intreaga lume, sa se trezeasca la intelegerea ca e pe un drum gresit. Aici nu este vorba de vreo oaie mai cuminte sau de vreun berbece mai viteaz. Acest personaj este unicat, in inteles duhovnicesc MIELUL JERTFIT singurul in pozitia de a fi PASTORUL lumii si nu a unei lumi oricum ci a celei care crede in El si Il urmeaza in ceea ce a spus. Cu oarecare ingaduinta, pentru intelegerea lucrurilor in limbajul omenesc, unora dintre oameni datorita lucrarii lor, li se spune "pastori", dar notional tot oameni, sa zicem mai altfel de oameni (semnatura in alb).
Asa dar sa nu ne inchipuim ca globalizarea intr-un singur SAT (vorbire actuala), si gasirea unui conducator destoinic pentru ea ar insemna cumva implinirea profetiei ".. Si va fi o turma si un PASTOR".  Aceasta se va implini cand "PASTORUL cel BUN", "PASTORUL cel MARE" (denumiri biblice cu privire la Domnul nostru Isus Hristos) va veni si Isi va face imparatia Sa vesnica avand pe cei mantuiti ca TURMA a Sa pe care o va duce la pasunile slavei si la apele nemuririi. Nici o amagire.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page