Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

LA MULTI ANI ! Dr. Virgil Sergiu Anca


Un demers al conceptului jurnalistic, specific publicatiei noastre, a fost promovarea valorilor umane din societatea romaneasca. De-a lungul celor peste 20 de ani de existenta, paginile revistei noastre au fost intotdeauna deschise compatriotilor nostri, romani din tara si de pretutindeni, care prin intreaga lor activitate n-au stirbit cu nimic prestigiul Gliei Natale si ne-au facut sa ne simtim mandri ca avem o provenienta comuna.
In acest sens, dorim sa va reimprospatam memoria cu imaginea bunului nostru prieten, omului de vasta cultura, dr. Virgil Sergiu Anca, care pe data de 15 Februarie a mai adaugat o ramura la roditorul pom al vietii sale. Mersul implacabil al timpului, acest inamic imposibil de stavilit, l-a adus la admirabila varsta de 71 de ani. Conform celebrei expresii latinesti: "propter honoris respectum” (Pentru respectul onoarei, pentru consideratie fata de o persoana), transmitem prin intermediul revistei noastre, cele mai sincere felicitari, cu ocazia zilei de nastere. Puiu a ramas acelasi nostalgic care vorbeste cu admiratie despre stramosii lui, emigrati in Statele Unite ale Americii in secolul al  XIX-lea, despre parintii lui nascuti in America la 1896 si reintorsi in Romania la 1927, remarcand cu revoltator de multa modestie ca descinde pe linie materna din familia lui Timotei Cipariu, unul din corifeii Scolii Ardelene, care au luptat cu neintrerupt temei pentru drepturile romanilor din Roditorul Pamant al Transilvaniei, Falnicul Ardeal.
Patrimoniul cultural al Romaniei datoreaza mult inaintasilor lui Virgil Sergiu Anca, care s-au luptat pentru a demonstra lumii de atunci si din viitor, latinitatea poporului roman, implicit originea nobila a unui neam oropsit pe pamantul mostenit de la stramosii lui puternici si viteji, stramosi la care se uitau cu respect toate Cancelariile Europei. Domnul Virgil Sergiu Anca, continua traditia inaintasilor, luptand mereu pentru un prezent si viitor prosper.
Ne-a ramas de la Cicero ca "cea mai frumoasa mostenire lasata de tata copiilor sai, e Gloria, buna reputatie, castigate prin virtuti si fapte bune. Virgil Sergiu Anca, sau Puiu cum il alinta semnatarii acestor randuri, lasa, fara putinta de tagada, aceasta mostenire, cei doi fii - Sergiu Jr. si Bebe - care pastreaza nealterate marile virtuti umane mostenite de la inaintasi.
La aceasta respectabila varsta, ii dorim sa se bucure de realizarile celor doi fii, de zburdalniciile celor trei nepoti, de sincera noastra prietenie si a multor altora si sa ne vedem sanatosi la nunta nepotilor.

La Multi Ani ! si sanatate.
Fam. Luchian-Patton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page