Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mircea Lubanovici se impauneaza cu o initiativa CMRIn atentia dlui. Neculai Popa si Mihai Stan.

Mircea Lubanovici a preluat o initiativa veche a CMR pe care o prezinta ca fiind creatia sa. Curios ca cei de la RGN care cunosc bine initiativele CMR si care cu orice ocazie pun o nota in subsolul materialelor prezentate in care apar situatii similare, de aceasta data nu indraznesc sa-l traga de maneca pe deputatul PDL si-i publica interviul, prin care, printre altele afara de initiativa prin care sugereaza ca posturile auxiliare ale consulatelor sa fie ocupate de cetatenii romani din diaspora, ridica in slavi, cum este normal, succesele PDL-ului, partidul din care domnia sa face parte.
Oare CMR-ul va prelua aceeasi pozitie fata de reprezentatul partidului de guvernamant in Parlament si nu-l va taxa pentru insusirea fara aprobare a actiunilor si ideilor acestei organizatii? Spun al partidului de guvernamant, deoarece al diasporei nu este decat de forma, Mircea Lubanovici devenind parlamentar datorita listei de partid.
In alta ordine de idei, constat ca tot RGN ridica in slavi initiativa veche a votului prin corespondenta pentru diaspora a carui paternitate incearca sa si-o asume ministrul de externe, dar nu a publicat niciun randulet despre cererea repetata ca in diaspora sa nu se mai voteze pe liste de partid, ci sa se respecte pur si simplu votul uninominal pentruca reprezentantii respectivi sa fie candidati autentici ai diasporei.
Din cauza acestei anomalii prin care reprezentantii partidelor ajung in Parlamentul Romaniei prin votul romanilor din tari in care activitatea partidelor straine nu este permisa, reprezentantii autentici ai diasporei (si as numi aici cazul domnului Neculai Popa) nu au putut candida ca independenti.
Nu stiu cum se impaca pozitia de reprezentant de partid pentru diaspora americana a dlui. Lubanovici in conditiile in care in Statele Unite nu exista filiale ale acestor partide, activitatea lor fiind interzisa prin lege.
Indraznesc sa spun ca Mircea Lubanovici activeaza ILEGAL ca reprezentant al romanilor-americani.
Personal am trimis RGN-ului solicitarea initierii unei dezbateri nationale pe tema modificarii Legii Electorale astfel ca abuzurile si ilegalitatile alegerii pe liste de partid pentru reprezentantii parlamentari ai diasporei sa fie luata in considerare de Parlament sau de Guvern si sa fie amendate corespunzator.
Este posibil, dar poate gresesc, ca reperezentantii partidului de guvernamant sa nu-si dea consimtamantul pentru aceasta dezbatere.
Poate reprezentantii mass-media romaneasca din diaspora va avea mai mult curaj sa abordeze aceasta tema.
  Mircea Popescu
11 Februarie 2011

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page