Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOSPreot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).
„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2).
„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6).

(Continuare din editia precedenta)

Roadele „Nasterii din Nou”

Sunt roadele Duhului Sfant: „Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinta, Blandetea, infranarea, curatia; impotriva unora ca acestea nu este lege. Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit trupul impreuna cu patimile si cu poftele. Daca traim cu Duhul cu duhul sa si umblam.” (Gal. 5:22-25)
„Omul Nou” ajunge sa inteleaga ca el are deodata alta patrundere si alta judecata; alti ochi si alta vedere, alte cai si alte picioare, alta atitudine si alta purtare in viata, alta gura si alte vorbe, alti prieteni, care sunt fratii lui in Hristos, descoperind ca toate cele dinainte au fost fapte, spuse, atitudini de viata de care ii este rusine si plange, cand isi aminteste cat a facut pe altii sa sufere prin cuvintele si faptele lui de om fara credinta si fara frica de Dumnezeu.
Da, aceasta se intampla in viata oamenilor orbiti de patimi si farardelegi, care vin la Hristos prin credinta si lacrimile pocaintei, avand loc „Nasterea din Nou” in viata lor. Vai, ce bucurie are un suflet cand incepe a vedea cu ochi noi de la iluminarea lui Hristos, pe care ii dobandeste in urma „Nasterii din Nou”. Cred ca nu este in lumea si in viata aceasta un strigat de mai mare bucurie si duiosie ca strigatul de bucurie al omului „Nascut din Nou”, asemanator orbului din Evanghelie, care a strigat: „Orb am fost si acuma vad!” (Ioan 9:25). Da, acestea sunt roadele „Nasterii din Nou” in lucrarea Duhului Sfant: ochi –  ochi noi, vedere – vedere noua, viata – o viata noua, prieteni – prieteni noi, trezire – o inviere la o viata noua, in comandamentele si valorile Evangheliei lui Hristos. Oriunde S-a aratat si Se arata Duhul Sfant, El a facut si face un mare rasunet, El face o zguduire, o schimbare din temelie a vietii omului, El face o inviere la o viata noua in Dumnezeu.
La fel, in cer este o mare bucurie, dupa Evanghelia cu oaia cea pierduta (cf. Luca 15:3-7), in care Mantuitorul spune: „Zic voua: Ca asa si in cer va fi mai multa bucurie pentru un pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de drepti, care n-au nevoie de pocainta” (Luca 15:7). „Zic voua, asa se face bucurie ingerilor lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste.” (Luca 15:10).

Omenirea de azi are nevoie de „Nasterea din Nou”!

Da, omenirea de azi, a secolului 21, are nevoie de o inviere si o „Nastere din Nou” la o viata noua in harul Duhului Sfant, in special tineretul, pentru schimbarea viitorului omenirii. Lumea de azi a necredintei in Dumnezeu este ca un cimitir cu oameni morti spiritual, despre care Scriptura zice: „… Acestea zice Cel ce are cele sapte duhuri ale lui Dumnezeu si cele sapte stele: stiu faptele tale, ca ai nume, ca traiesti, dar esti mort” (Apoc. 3:1), la care in continuare Dumnezeu ii transmite, zicand: „Drept aceea, adu-ti aminte de unde ai cazut si te pocaieste si fa faptele de mai inainte; iar de nu, vin la tine curand si voi misca sfesnicul tau din locul lui, daca nu te vei pocai.” (Apoc. 2:5)
Asa vedem cu ochii nostri, cum, multi oameni ai necredintei au „nume mare” in pozitiile lor din societate, dar Dumnezeu le zice: „Stiu faptele tale, ca ai nume mare, ca traiesti, dar esti mort” (Apoc. 3:1), adica mort spiritual. Ce putem observa in Scriptura de mai sus este ca Milostivul Dumnezeu da o sansa mare fiecarui om al necredintei si al pacatului sa se intoarca si sa se Pocaiasca, cand zice: „Drept aceea, adu-ti aminte de unde ai cazut si te pocaieste si fa faptele de mai inainte; iar de nu, vin la tine curand si voi misca sfesnicul tau din locul lui, daca nu te vei pocai” (Apoc. 2:5). Deci, salvarea de la moarte este Pocainta, dupa Scriptura care zice: „Pacatul meu l-am cunoscut si faradelegea mea n-am ascuns-o, impotriva mea.  Zis-am: „Marturisi-voi faradelegea mea Domnului” si „Tu ai iertat nelegiuirea pacatului meu” (Psalm 31:5-6). Atunci, omul afla adevarata fericire in Scriptura care-i zice: „Fericiti carora s-au iertat faradelegile si carora s-au acoperit pacatele. Fericit barbatul, caruia nu-i va socoti Domnul pacatul, nici nu este in gura lui viclesug” (Psalm 31:1-2).
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page