Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Biserica catolica vandalizata in Orange County

Comunitatea catolica din Orange County, California, a fost in alerta maxima saptamana aceasta dupa ce pe peretii bisericii romano-catolice Sfantul Bonifacio din Anaheim a aparut marti dimineata, 11 ianuarie, scris cu graffiti “Kill the Cathlics!”. In Irvine, pe trotuarul de langa biserica Sfantul Toma au fost scrise aceleasi cuvinte.

“Mesajul i-a suparat pe credinciosi, iar reprezentantii bisericii lucreaza cu politia pentru a gasi cine e responsabil pentru aceasta crima”, a spus Ryan Lilyengren, purtatorul de cuvant al Episcopiei Catolice de Orange, citat de OC Register.

“Credinciosii intrebau ce s-a intamplat”, a spus Maria Alcala, secretara bisericii Sf. Bonifacio. “Politia a facut un raport si va viziona casetele de la camerele de supraveghere pentru a vedea daca pot determina cine a scris mesajul respectiv”, a concluzionat aceasta.

Comentand acest incident, Parintele Cristian Terhes de la Misiunea greco-catolica Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, a spus: “Toti preotii romano-catolici si greco-catolici care apartin sau activeaza in episcopia catolica de Orange au fost notificati marti dimineata despre acest incident. Cei care suntem parohi sau administratori de biserici am primit recomandari clare cum sa sporim securitatea in biserica. Astfel de amenintari trebuie tratate cu seriozitate.”

Mesajele inflamatorii au fost sterse miercuri. Politia a investigat incidentul ca hate crime.

Pe data de 13 ianuarie autoritatile au anuntat ca au arestat un suspect in conectie cu aceste doua incidente. Persoana respectiva a fost conectata si cu alte acte de vandalism pe care le-a facut in alte biserici catolice din Sudul Californiei: furtul a doua cutii a milei si spargerea unei statui a Fecioarei Maria. Daca va fi gasit vinovat, suspectul va putea fi condamnat pana la 8 ani de inchisoare.

Redactia Clipa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page