Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CUGETARI DESPRE VREMURILE IN CARE TRAIMSunt convins ca majoritatea dintre noi isi pune intrebari cu privire la vremurile in care traim, pentru ca, in fiecare zi ce trece, ceva se schimba  in existenta noastra, fiecare zi este diferita de precedenta si, din pacate, nu mai buna. Si asta nu neaparat pentru ca imbatranim cu o zi, ci pentru ca lucrurile evolueaza in sensul deteriorarii vizibile a celor mai multi dintre factorii care ne influenteaza viata (politici, economici, sociali, morali, culturali, geo-climatici etc.). Survin evenimente si schimbari cu care nu am fost obisnuiti si ne intrebam adesea care este explicatia, mai ales ca, in acelasi timp, se inregistreaza uimitoare progrese stiintifice, tehnonolgice sau medicale. Asistam la transformari ale climei, ale comportamentului animal si uman, care nu-si gasesc explicatia conform unei logici normale. Anomaliile ce au loc in cele mai diverse sectoare ale vietii pe aceasta planeta au intrat si in atentia oamenilor de stiinta, care incearca sa explice in baza cunostintelor actuale, ce se intampla de fapt si care sunt eventualele preziceri la care trebuie sa ne asteptam.
Fizicianul german W. O. Schumann, inca in 1952, bazandu-se pe masuratori stiintifice a emis o teorie care-i poarta numele ("rezonanta Schumann”), dupa care pamantul este inconjurat de un camp electromagnetic puternic, care se formeaza in partea inferioara a ionosferei, la aproximativ 100 km deasupra noastra. Acest camp are frecventa egala cu 7,83 pulsatii (herzi)isecunda. Este ca un fel de memorie responsabila de echilibrul biosferei, un mediu natural de care depind toate formele de viata. S-a demonstrat ca toate vertebratele, inclusiv creierul nostru, au in mod normal aceasta frecventa de vibratie de 7.83 herziisecunda. Empiric s-a presupus ca nu putem fi perfect sanatosi in afara acestei frecvente biologic naturale. In favoarea acestei asertiuni pledeaza faptul ca, de exemplu, atunci cand astronautii, in calatoriile lor spatiale, ieseau din zona rezonantei Schumann, manifestau vizibile semne de disconfort. Daca erau supusi unui simulator Schumann isi recuperau echilibrul si starea de sanatate.
De mii de ani vietuitoarele planetei s-au adaptat acestei frecvente, intr-un relativ echilibru ecologic. Dar incepand cu anii ’80 si ceva mai accentuat in anii ’90, aceasta frecventa s-a accelerat, ajungand sa depaseasca nivelul de 13 herziisecunda. Ca urmare, au aparut o serie de perturbatii climatice, anomalii geologice, manifestate prin activitati vulcanice crescute, maree  intense si alte calamitati naturale, toate cu o incidenta sporita. Faptul s-a rasfrant se pare si asupra reactiilor comportamentale umane, prin agresivitate crescuta, intoleranta, lipsa de flexibilitate fata de tot ce ne incojoara.
In aceasta privinta imi amintesc de anii copilariei, cand petrecandu-mi vacantele la bunici, in Muntii Apuseni, intr-un catun de langa Campeni, domnea o armonie si buna intelegere intre locuitori si nu am asistat la certuri sau conflicte intre ei. Pe vreme frumoasa, in zilele de sarbatoare se adunau in “rampa“, la intersectia caii ferate cu drumul spre Valea Bistrii si jucau carti, glumea si povesteau. In ultimii ani, in cursul vizitelor anuale la rude, am gasit o cu totul alta imagine. Vecini nu-si mai vorbesc, frati sau rude se judeca pentru o fasie de pamant sau pentru cine stie ce nimicuri. Stand de vorba cu un batran al satului mi-a spus "oamenii s-au inrait peste masura, nu mai au respect unul fata de altul. Tinerii nu-si mai respecta parintii, nu respecta pe oamenii in varsta si vor sa obtina totul fara a da nimic in schimb. Virtutile care ar fi trebuit sa le dobandeasca in educatia de familie, cum s-ar zice in cei sapte ani de acasa, nu mai sunt valabile pentru ei”. Din ce in ce mai frecventele crime abominabile, cu tineri care isi ucid parintii, soti care isi ucid sotiile, indivizi care isi descarca armele in multime, sunt tot atatea exemple de acte iresponsabile care denota deranjamente de comportament, explicabile cel putin in parte, prin cele de mai sus.  
Conform unor concluzii emise nu de mult de cercetari de la NASA, referitoare la centura fotonica, la ora actuala planeta noastra este expusa unui curent energetic extrem de intens, cu frecvente sensibil mai ridicate decat cele ale radiatiilor la care este expus acum sistemul nostru solar. Se pare ca sistemul nostru solar a trecut de la o etapa de fisiune, cand energia era eminamente  produsa prin reactii in cadrul carora particule grele se scindau pentru a genera alte particule mai usoare, la o epoca a fuziunii in care particulele se unesc absorbind energie. Intrucat fiintele umane sunt direct influentate de fenomenele astro-fizice si de energiile sistemului nostru solar, este de la sine inteles ca modificarile energetice au, fara indoiala, un impact asupra variatelor aspecte existentiale ale omului, incluzand notiunea de timp. Vibratia proprie fiintei noastre devenind mai inalta necesitatea acordarii la frecventele inalte ale universului devine o cerinta obligatorie pentru supravietuire. Unii se vor adapta noilor parametri, pastrandu-si niste limite de functionare acceptabile unei vieti normale, altii vor suferi alteratii fizice si de comportament care se exprima prin reactii anormale fata de mediu, de natura emotionala, cu efecte detrimentale pentru insasi existenta lor. Daca oamenii nu vor fi in masura sa-si elimine suficient de profund si rapid blocajele emotionale, tiparele emotionale depasite, este foarte posibil ca ei sa nu mai poata tine pasul cu vibratiile inalte ale mediului nou pe care il traverseaza planeta noastra. Aceasta stare se traduce prin susceptibilitate crescuta la imbolnaviri, afectiuni sistemice grave.
Astazi astrofizicienii observa certe schimbari ale magnetosferei solare, precum si intensificari ale vanturilor solare, care sunt manisfestari fizice ale modificarii energiilor din centura fotonica. Ca urmare a modificarilor ambiantei cosmice, pe pamant se inregistreaza tot felul de fenomene pe care oamenii, in ignoranta si aroganta lor, le atribuie altor cauze. Incordarea relatiilor dintre oameni, acutizarea luptei pentru putere, agitatia nejustificata la nivel de persoane sau comunitati, folosirea oricaror mjloace pentru a atinge niste scopuri obscure, sunt categoric expresia alterarilor in constiinta lor.
Fenomene ce se petrec sub ochii nostri, cum sunt intensificarea calamitatilor naturale si frecventa lor accentuata, evenimente care nu sunt explicate cu toate stradaniile depuse de experti (vezi moartea si caderea din aer in numar mare, in diferite puncte ale globului, a pasarilor zburatoare, aparitia unor tsunami devastatoare, etc.), nu sunt decat consecinte ale schimbarilor ce se petrec astazi in universul nostru inconjurator. Schimbarile magnetismului terestru, cu previzibila inversare a polilor magnetici, este de la sine inteles ca au efecte de neprevazut asupra existentei noastre pe aceasta planeta. Vorbind de pasarile ce s-au semnalat cazand din zbor in numar mare sau de mamiferele marine care se “sinucid” pe plajele Americii Latine, probabil ca stiind ca in procesul lor de orientare magnetismul terestru joaca un rol major, ne putem explica, odata in plus, ce se poate intampla in viitor.
Chiar daca in fata fenomenelor naturale ce ne inconjoara aparem de cele mai multe ori neputinciosi, ne ramane totusi macar posibilitatea sa incercam sa intelegem ce se intampla si, in masura posibilitatilor, sa remediem ce depinde de noi, in special comportamentul nostru fata de semeni si fata de mediul in care traim. Sa nu consideram ca suntem stapanii incoronati ai acestei planete, ca o putem manevra dupa bunul plac, chiar batandu-ne joc de mediul inconjurator, prin modul cum exploatam resursele si cum  ne scapam de deseuri.
Dr. Emil G. Onet
Phoenix, Arizona

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page