Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOSPreot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27).
„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2).
„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6).


(Continuare din editia precedenta)

„Omul Nou” Il afla pe Mantuitorul sau Hristos

„Si sa va imbracati in omul cel nou, cel dupa Dumnezeu, zidit intru dreptate si in sfintenia adevarului” (Efes. 4:24). In urma „Nasterii din Nou” „omul vechi” se imbraca in „Omul Nou”, care a aflat pe Mantuitorul sau Iisus Hristos, Care platise pretul de rascumparare pentru el, dar el nu-L cunostea, si odata cu aceasta el isi schimba viata, caracterul si purtarile. Omul ajunge sa traiasca viata Crestina, care este o viata noua in Hristos, prin Hristos si pentru Hristos spre eternitate. Primirea lui Hristos de catre omul necredincios in viata sa, prin „Nasterea din Nou”, inseamna a avea un alt Stapan, pe Dumnezeu, in lumea noua a Credintei, cand omul il lasa pe Hristos sa intre in gandurile, vorbele si sfaturile lui, vazand lumea si viata printr-o alta prisma divina, intr-o alta lumina, in care paraseste rautatile si patimile, nu pentru ca i-ar porunci cineva, ci pentru ca ii este rusine de ele. Aceasta implinire ideala in viata „Omului Nou” a fost posibila in descoperirea Scripturii, care zice: „Cunoscand aceasta, ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, ca sa se nimiceasca trupul pacatului, pentru a nu mai fi robi ai pacatului.” (Rom. 6:6)
Ca sa cresti trebuie mai intai sa te nasti! Tot asa, ca sa poti creste un „Om Nou” spiritual in Hristos trebuie mai intai sa te „Nasti din Nou” in lacrimile credintei personale, a Pocaintei in lucrarea Duhului Sfant, precum am vazut. Aceasta inseamna a rupe total legatura cu lumea necredintei si a pacatului, caci prietenia cu lumea este vrajmasie cu Dumnezeu, dupa cum zice Scriptura: „Preadesfranatilor! Nu stiti, oare, ca prietenia lumii este dusmanie fata de Dumnezeu? Cine deci va voi sa fie prieten cu lumea se face vrajmas lui Dumnezeu.” (Iacov 4:4)
 Evidenta acestei „Nasteri din Nou” si a ruperii legaturilor cu lumea este schimbarea din temelie ce s-a petrecut in casa vamesului Zaheu (cf. Luca 19:1-10), dupa ce L-a cautat pe Iisus, iar El S-a lasat gasit si a primit pe Domnul in casa fizica si sufleteasca a sa, precum toti aceia ce L-au primit pe Hristos in casa sufletelor lor de doua mii de ani. Fara acest inceput nou, omul nu poate incepe o viata noua in Hristos, desi Hristos: „Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut” (Luca 19:10). Deci, in aceasta Scriptura Iisus ne descopera ca „a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut”, de unde rezulta ca si omul trebuie sa-L caute pe Dumnezeu, ca vamesul Zaheu (cf. Luca 19:1-10) si astfel, prin cautarea reciproca, Dumnezeu si omul Zaheu s-au intalnit, iar Zaheu s-a mantuit prin „Nasterea din Nou”, in urma aflarii si cunoasterii lui Iisus.
Un lucru important trebuie observat si inteles. Precum Zaheu a trebuit sa se ridice deasupra multimii, intr-un dud, sa-L vada pe Iisus, deoarece era mic de statura, tot asa trebuie sa inteleaga si omul de rand ca trebuie sa se ridice si el, din caderea si micimea lui spirituala, deasupra lumii de pacat, ca sa-L poata vedea si intalni pe Dumnezeu, pe Iisus Hristos Salvatorul sau, si astfel Iisus il va onora cu intrarea in casa lui sufleteasca si fizica a familiei sale, zicandu-i precum a spus cand a intrat in casa vamesului Zaheu: „Astazi s-a facut mantuire casei acesteia…” (cf. Luca 19:9)
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page