Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SFÂRSITUL lumii? ÎNNOIREA LUMII?


    INNOIREA lumii este un act atat de radical incat poate trece usor in intelesul de SFARSITUL ei.  De fapt este vorba de sfarsitul ACESTEI lumi si nu de sfarsitul LUMII in sine. Aceasta ar fi invatatura dinspre Dumnezeu care a facut lumea si hotararile asupra ei, invatatura de pe paginile Scripturilor, mai ales cele profetice.
    Varianta despre SFARSITUL LUMII total, ireversibil, intamplator – dupa cum ea la intamplare sustine a fi aparuta – desi paradoxal, calculata filozofic, nostradamic, sau astrologic mayamic etc (de o mie de ori etc), a inceput sa vanzoleasca pentru ca anul propovaduit fatidic 2012 vine fuga. Adica asta ne mai trebuia sa ne mai speriem si de fantome. Daca darwinismul ar fi un pic mai putin morfolit filozofic (ceea ce ar insemna morfolit de tot), ar pune pe roate, adica pe crezare – o intoarcere brusca de la un punct suprem de evolutie inapoi la zbaterea din materia moarta catre cea vie, ce altceva decat REincarnarea atat de populara si ea. In termeni scripturistici „babilonie”, in termeni seculari romanesti „balamuc”.
    Este ciudata – luciferica – aceasta varianta a SFARSITULUI LUMII, pe deoparte haotica, pe de alta parte CALCULATA pana la milimetru si minut astral. O FORTA NEINTELIGENTA actionand suprainteligent cautand sa capteze bietele inteligente a catorva bilioane de fiinte omenesti.  Nimic mai de necrezut. Si totusi, poate Dumnezeu, o situatie rea ca aceasta, sa o foloseasca spre bine?  Mai ales spre binele credinciosilor Sai, ca de atatea ori in trecut? Absolut. Cum?
    Rascolirea lumii privind anul 2012 ca sfarsit al ei in fel si chip, trezeste si interesul omului sincer cu privire la acest mare si ultim eveniment de acest fel si Domnul Dumnezeu ii va descoperi ceea ce este adevar mutandu-l pe intelegerea cea corecta. O recolta mare de suflete pentru cer va fi culeasa pentru simplul fapt ca pusi fata in fata cu aceasta minciuna o vor refuza, si vor trece de partea adevaratului plan divin cu privire la lumea noastra si istoria ei.
    Conform teoriei Nostradamice lumea se va prapadi in anul 2012 indiscriminatoriu – bun, rau, fara motivatie, ci pur si simplu, fara o proiectie in viitor ci doar prin desfiintare pentru totdeauna si gata. Calendarul Maya s-ar fi oprit la anul 2012.  N-or fi putut sa-l duca mai departe, li s-a parut o ciclicitate implinita si a fost abandonat, nu se stie de ce. Oricum, interpretarile sunt destul de fortate si lipsite de orice jurisprudenta. Daca ar fi prezentate ca date de informare doar, ar fi poate mai autentice, cel putin istoric.
    Dinspre Sfintele Scripturi, singura Carte coerenta in ceea ce priveste facerea lumii, coordonarea istoriei ei de catre Dumnezeu care a facut-o si intoarcerea din starea de pacat in care a cazut la invesnicirea starii de neprihanire a tuturor care de-alungul istoriei au trecut de partea planurilor divine, este de cunoscut SFARSITUL LUMII – adica al LUMII  PACATULUI – al LUMII MORTII – care este legat de REVENIREA lui Isus Hristos, Mantuitorul. Este dureros ca o aluzie incurcata a lumii Nostradamice poate pune lumea pe ganduri – ce fel de ganduri -, o impotmolire a mayasilor in calendar la 2012 (se pare), ridica probleme omenirii, in timp ce semnele profetice Evanghelice care strabat lumea ca niste fulgere ca venirea lui Isus este iminenta se trec cu vederea ca o poveste pentru copii.
    Nu stiu ca anul 2012 din punct de vedere crestin sa aiba vreo coincidenta profetica. Se stie insa ca:
    Peste 2000 de ani au trecut de la nasterea Mantuitoului in Betleem.
    Peste foarte putini ani, se vor implini 2000 de ani de la rastignirea Sa pe cruce ca jertfa ispasitoare pentru noi.
    Peste foarte putini ani, se vor implini 2000 de ani de lucrare a Sa de mijlocire pentru neamul omenesc in Sanctuarul din cer.
    Evenimentele de pe lume se desfasoara din ce in ce mai acut profetic si in unghi din ce in ce mai inchis de implinire.
    Fara indoiala ca anul 2012 este important avand in vedere ca este unul din putinii ani ce au mai ramas istoriei acestei lumi. Daca il scuturam de nostradamisme si mayanisme si alte o mie de „isme” si-l trecem prin Scripturi cu toata incarcatura lui de evenimente ce ne va perinda-o, vom face  un lucru foarte bun.
    Sperante de viitor? Absolut! Nu in sensul ca de exemplu, urmatorii cinzeci de ani vor fi prosperi si lumea se va indrepta spre un mileniu fericit, ci in viziunea ca peste intunericul ajuns la apogeu va straluci lumina divina.  Asa este in planul lui Dumnezeu SFARSITUL LUMII, adica INNOIREA ei pentru INVESNICIRE. Nu-i asa ca suna mai altfel decat un 2012 nostradamic sau mayas  prapaditor?
    
    Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page