Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din lumea... lui Stanley Kramer (971)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Am crezut, in mod revoltator de eronat, ca numai lipsa de caracter este o boala incurabila si intratabila. Din nefericire, dupa tragicele evenimente petrecute in Tucson, Arizona, in fatidica zi de sambata, 7 ianuarie 2011, constat, cu nemarginit regret, ca si ignoranta trebuie inclusa in aceeasi categorie a bolilor fara leac. In multitudinea institutiilor de invatamant superior - ma refer la cele oficiale si nu la cele aflate prin diferite garaje, locuinte private sau inchiriate, P.O. Boxuri etc. care elibereaza “Diplome” la comanda clientilor - mi-am zis ca eradicarea ignorantei va fi posibila, omenirea si componentii ei, vor renunta la toate faptele rele, care conform cu Socrate, sunt generate de ignoranta - de lipsa de invatatura. Este foarte adevarat ca am fost avertizati de Leon Trotzki, "ca invatatura comporta anumite riscuri, din necesitate trebuie sa inveti si de la cei mai atroci inamici".
In final, reamintindu-mi de Thomas Paine, am realizat ca ceea ce cer este imposibil, omenirea fiind condusa in exclusivitate de cei mai ignoranti si lipsiti de scrupule dintre noi.
O lacrima si un gand pios in memoria celor ucisi de o minte criminala, un alienat mental, o dejectie oribila, care nu-si avea locul intr-o societate normala. Nu este absolut necesar sa fii specialist in psihologie la West Point Military Academy sa realizezi ca Jared Lee Loughner are fizionomia tipica a celor certati nu numai cu legea, dar si cu cele mai elementare norme de comportament, pretabil la un “Straight Jacket” - camasa de forta si nu sa vagabondeze liber pe strazile Arizonei. Acest criminal notoriu, aceasta minte bulversata de cele citite in “Manifestul Partidului Comunist”, al lui Moses Mordecai Karl Levi, si  in “Mein Kampf” al carui autor prefer sa-l trec sub o meritata tacere, nu si-a gasit locul in societate, fiind exmatriculat din Colegiu si neadmis in serviciul militar. Deci, nu a fost influentat nici de Sarah Palin, nici de Rush Limbaugh, nici de Bill O’Reilly, nici de Glenn Beck, nici de Sean Hannity, nici de Tea Party, nici de Fox News, nici de partidul Republican.
 Nu a fost influentat de nimeni, actiunea lui fiind rodul unei gandiri deraiate de la principiile normalitatii. Afirmatii aparute in presa, sub semnaturi “chipurile” competente, acuza pe Sarah Palin de cele sase asasinate, acordandu-le, in mod eronat, un caracter politic si afirmand ca Sarah Palin are mainile pline de sange.
“Jurnalista” Yvette Cabrera, posesoare a multor masterate in domenii numai de ea stiute, afirma ca masacrul din Tucson este consecinta climatului de ura creat de Sarah Palin, Glenn Beck, Tea Party, oponentii sitemului de asigurari, cunoscut sub numele de Obama care etc.
 Cu tot respectul pentru opiniile lui Yvette, doresc s-o familiarizez cu intelesul cuvantului “blood libel”, pe care-l considera anti-Semitic si o acuza pe Sarah Palin de anti-semitism, doar pentru folosirea lui. Cuvantul origineaza din Norwich, Anglia, aproximativ din anul 1140, cand un calugar a adus o acuzatie falsa, unui localnic  pentru uciderea unui copil, in vederea procurarii de sange crestin, pentru o sarbatoare iudaica, lucru dovedit total injust si neadevarat. Termenul a evoluat in decursul timpului, de la initiala semnificatie incarcata de durere in istoria iudaica, pana la interpretarea actuala, devenita parte a limbajului curent al limbii engleze, si  care inseamna a fi acuzat pe nedrept. Deci, Sarah Palin l-a folosit pentru a descrie atacul injust al presei liberale, la adresa ei. Ca titlu informativ, Sarah Palin nu face parte dintre favoritii mei si dau ca sigura castigarea unui nou mandat al actualei administratii, daca ea va fi nominalizata la presedentia Statelor Unite, din partea partidului republican, al carui ardent sustinator sunt. Sarah Palin nu este antisemita, la fel cum nici Benjamin Netanyahu, primul-ministru al Israelului, nu este antisemit si cum nici Tamir Pardo, noul director al celei mai perfectionate agentii de “Intelligence” din lume - m-am referit la  Mossad, nu este antisemit. Mai terminati-va cu acuzatii injuste, fabricate la comanda unor grupuri de interese, care doresc mentinerea unui climat tensionant in randul populatiei americane. Deja in Arizona se discuta admiterea portului de arma, de catre elevi si profesori, in salile de curs. Daca asta este solutia rezolvarii climatului social existent intre guvernanti si guvernati, Liternum - Livezeni de Mures, “I’m coming back, where I belong.”
Daca aveti dubii asupra “adevarurilor” mele, consultati Southern Institute for Education and Research at Tulane University din New Orleans - apropos, puteti asculta si muzica de jazz, 24 ore pe zi - sau apelati la un eminent om de cultura juridica, profesor la Harvard University, School of Law, d.nul Alan Dershowitz.  
Dragilor, chiar asa memorie scurta aveti? Mainile voastre sunt mult mai murdare decat pretindeti. Trebuie sa cobor eu din “Saua Domnului”, de pe inaltimile frumosilor Munti Calimani, sa va reamintesc de idiotii care la festivalul filmului de la Toronto au prezentat filmul “Death of a President”, in care s-a putut viziona in detaliu asasinarea presedintelui George W Bush? Ce s-ar fi intamplat, daca un film similar ar fi avut ca principal personaj un alt presedinte ?
 Tot eu trebuie sa va spun ca Leon Czolgosz, asasinul presedintelui William McKinley, unibomber-ul Ted Kaczynski, Lee Harvey Oswald, asasinul presedintelui John F. Kennedy, John Hinckley, cel care a atentat la viata presedintelui Ronald Reagan, Squeake Fromme, cel care a incercat sa-l asasineze pe presedintele Gerald Ford, Rev. Jim Jones, autorul masacrului din Guyana si a asasinatului congresman-ului Leo Ryan, Arthur Bremmer, atentatorul la viata guvernatorului George Wallace si multi altii al caror nume imi scapa, au fost posesorii unor ideologii similare cu ale celor care astazi acuza partidul republican de faptele antisociale ale unor dereglati. Cele intamplate sunt abominabile, fara nicio justificare, dar trebuie sa aminteasca guvernantilor ca poporul American reactioneaza cand i se baga cu forta edicte regale, fara a se oferi posibilitatea de a le citi si intelege, lucru care poate genera consecinte legale si ilegale. Nu-si aminteste nimeni, ca la baza Revolutiei Americane a fost tot un Edict Regal, promulgat de George al III-lea ?   
In loc sa reflectam asupra lectiilor care trebuiesc invatate din aceasta tragica intamplare, se continua “finger pointing” - aratarea cu degetul spre tabara adversa.
America, poporul American, la fel si poporul din care m-am desprins fara a ma rupe, au nevoie de leaderi adevarati, persoane responsabile, oameni capabili si patrioti, conectati la realitatea existenta si nu de politicieni iresponsabili, cu un nivel educational precar, ca sa nu zic inexistent, preocupati doar de posturile natiunii, care pentru toate neajunsurile vitriolizeaza adversarii politici.
A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page