Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Trepadusul marii familii europene

 

Daca Europa liderilor politici ne invidiaza la vreun capitol, probabil acesta este felul facil in care guvernantii din Romania isi pot impune abuzurile si aberatiile in felul de ocarmuire. Iar daca aceeasi Europa va ajunge, de data la nivelul familiei comune a celor condusi, sa ne urasca, acest lucru se va datora exemplului prost pe care l-a dat tara noastra prin usurinta de a fi acceptat, blazata, feluritele masuri economice si sociale.

Liderii Uniunii Europene au de ce sa-l invidieze pe Traian Basescu. Pentru ca nici unui conducator din aceasta parte a lumii nu i-a fost dat un popor mai usor de condus, masurile de austeritate, ba, inca unele sensibil inferioare in consistenta lor social-economica fata de cele aplicate in Romania, fiind intampinate cu ostilitate din partea celor „asupriti”.

Doar in Romania, nu! Aici, poporul, mult prea blajin fata de nesimtirea, impostura si setea de asuprire a conducatorilor sai, a tacut de fiecare data.

Dar, aceeasi invidie a liderilor europeni fata de felul facil in care si-a impus Traian Basescu, prin argatul Emil Boc, programul de austeritate (si nu este vorba de unul de indreptare a erorilor anterioare, ci de unul punitiv-coercitiv, un program al urii fata de natia romana) este si cel ce a declansat dezgustul liderilor europeni.

Si este explicabil... Caci, unde ar fi ajuns tarile europene in aplicarea programelor lor de revenire economica, daca ar fi avut la dispozitie un popor atat de intelegator. Este firesc, dara, ca liderii europeni sa-i intoarca spatele lui Traian Basescu. Sa-l priveasca fie si cu aroganta pe acest trepadus al marii familii europene care nu si-a scos poporul din criza chiar daca, cel putin in aplicarea masurilor de revenire economica, a avut o misiune mult mai usoara fata de ceilalti lideri europeni.

E drept, Traian Basescu nu a mai avut de partea sa poporul. Dar nici impotriva lui. Nu a fost pus in fata unor mitinguri care sa zdruncine din temelii institutiile statului. Nu a avut sub geamul sau ura strazii care sa-i dea cu adevarat frisoane pe sira spinarii.

In fapt, pentru marea familie a conducatorilor europeni, hramul pe care-l poarta Traian Basescu si ceilalti guvernanti ai Romaniei este evident. Doar o singura tara nu il poate vedea inca in forma sa reala: tradarea.

Acum ni se pregateste impozitul „de un ban”. O denumire nevinovata, dar sub care se ascunde sursa generalizarii raului in viata romanilor. Impozitul de un ban pe fiecare unitate-etalon de combustibil consumat. Un impozit ce va genera cel mai mare abuz din istoria Romaniei. Un abuz fata de care perioada fanariota va pali... si va urma, probabil, „impozitul pe ora”. Pe fiecare ora de prostitutie politica pe care trebuie sa o suportam din partea ocarmuirii Boc.

De aceea, daca nu ne vom trezi, vom ajunge sa ne uram viata pe care o ducem in propria noastra tara. Or, noi nu suntem iobagii guvernului Basescu. Si nici ai unui alt ocarmuitor. Si nu trebuie sa acceptam ca orice gaura din visterie (orice gaura care ar trebui sa puna in miscare justitia impotriva acelora care au produs-o, prin deturnarea ori proasta distributie a banului public) sa fie acoperita prin fortarea supraimpozitarii.

In fapt, acest regim este pe duca. Si incearca, in numele austeritatii si a reformarii statului, sa astupe toate acele gauri care, la schimbarea de regim, s-ar putea sa-i fie puse pe nota de plata in fata Justitiei.

Cezar Adonis Mihalache

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page