Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (966)

* Nu mai exista nici cel mai mic dubiu ca piata financiara mondiala este total destabilizata, lucru care va atrage automat dupa sine si destabilizarea politica a omenirii, destabilizare generata in proportie de 100% de incompetenta crasa a celor care conduc destinele omenirii cat si a alesilor din diferite Parlamente si Congrese de aici si de pretutindeni.

Lasand la o parte, mai exact ignorand predictiile sumbre cu care suntem asaltati de Venga, Mama Omida si alti corifei ai genului si de o mass media aservita in ingrijoratoare proportie "incompetentilor”, trebuie sa revin la anticiparile unui om de geniu, anticipari pe care daca le ignoram, suntem singurii vinovati de situatia in care a ajuns omenirea, situatie la care am contribuit prin lipsa noastra de actiune sau, mai corect, de reactie.

Deci, omul de geniu Bertolt Brecht, scriitor, eseist, dramaturg etc. a spus concret ca, "lumea - omenirea va ajunge in pragul prabusirii, a autodesfiintarii atunci cand neinitiatii, nestiutorii, oamenii mai putin dotati, vor da lectii celor initiati, stiutori si dotati cerebral. Daca aveti amabilitatea de a va analiza conducatorii si alesii, nu exista dubii asupra iminentei prabusiri a acestei imperfectiuni.

Pana sa ne dumirim asupra datei la care ne vom “prabusi”, dolarul se afla ca si economia: in cadere libera. Desi dupa unele pareri, un dolar depreciat poate stimula economia, nu se vorbeste nimic despre ramificatiile deprecierii, cu implicatii directe asupra inflatiei. Deja dolarul a pierdut 13% din valoare, fata de yenul japonez, 18% asupa euro, 4% fata de realul brazilian, 5% fata de won coreean etc. Alarmati, “geniile’ de la Federal Reserve – nu va speriati, este Banca privata, in ciuda titulaturii de Federal- au pompat 600 bilioane de dolari pe piata financiara si nejustificat isi manifesta temerea ca economia Americana este vulnerabila fenomenului de deflatie - scaderea preturilor. Ii invit pe acesti “corifei financiari” sa faca o vizita prin marketurile americane, unde noi useful idiots - idiotii utili, ne facem cumparaturile; saptamanal preturile multor produse alimentare cresc in proportie de 10-20%, fenomen care elimina total temerea lor privind deflatia. In conditiile in care “piata muncii” este asaltata zilnic de zeci de milioane de persoane, in cautarea unui loc de munca, majorarea preturilor imi repugna si o consider un fenomen antisocial, chiar o crima la adresa umanitatii.

Aceeasi adjectivare si celor de la Palatul Victoria, de pe malul Dambovitei, care in conditiile de criza economica existenta si regimului de austeritate impus populatiei Romaniei, si-au acordat beneficii financiare in valoare de 500,000 euro. Bravo, tovarasi ! N-am gresit cu nimic, posturile de conducere la nivel national sunt ocupate de beizadelele esalonului II, fiii fostilor prim secretari ai PCR, ocupand functii de primari, prefecti, sefi de cabinet, directori la diferite ministere, inclusiv cel de externe, asta ca sa ma opresc aici. Daca cineva crede ca poate implementa o economie de piata libera cu percepte si atitudini de tip socialist, se inseala. Aceasta este explicatia ca la 20 ani de la inlocuirea vechiului sistem, Romania este singura tara din statele fostului bloc comunist in care situatia populatiei s-a inrautatit, sondajele de opinie arata ca o majoritate covarsitoare ar prefera revenirea la ceea ce a fost inainte de decembrie 1989.

Aici, pentru a ni se distrage atentia de la iminenta colapsului economic si social, asistam la un adevarat tsunami mediatic, referitor la modul cum Homeland Security, prin departamentul de resort - TSA – asigura securitatea zborurilor interne si internationale. Americanii, obisnuiti cu libertati nelimitate nu sunt de acord cu noile proceduri privind controlul corporal si X-rays. Dragi si nepretuiti ignoranti, n-ati realizat ca din septembrie 11, 2001, America nu mai este ca inainte iar noul rol al populatiei este sa renunte la multe din libertatile avute anterior, lucru care, daca aveti dubii privind ceea ce ne asteapta, va redau cuvintele presedintelui Thomas Jefferson: "Cand populatiei ii este frica de guvern, este tiranie; cand guvernului ii este frica de populatie, este libertate”. (When the people fear their government, there is tyranny; when the government fears the people, there is liberty). Cert este ca la acest moment din timp, guvernul Statelor Unite nu se prea sinchiseste de populatie, adoptand reguli si acte normative in totala contradictie cu spiritul American.

Pentru informarea dumneavoastra, presupunand ca in multitudinea problemelor cu care va confruntati, ati omis anumite esentiale lucruri. Timp de doi ani, Dana Priest si William Arkin, au cules date concrete si informatii plauzibile asupra modului cum tristele evenimente din Septembrie 11, 2001 au schimbat America. Incepand cu acea fatidica data, guvernul American a creat 263 organizatii implicate in lupta impotriva terorismului. Organizatiile de Intelligence au un buget de 75 miliarde de dolari, buget care depaseste bugetele cumulate ale tuturor organizatiilor din lume. S-au construit 33 complexe, care adapostesc “crema” organizatiilor de resort americane, pe o suprafata de 17 milioane de square feet, echivalentul a 3 cladiri ale Pentagonului si 22 cladiri ale U.S. Capitol - cladirea Capitoliului. S-a creat Department of Homeland Security, care dispune de 230000 angajati. Greu de crezut, dar este tristul adevar, 30000 persoane sunt angajate in exclusivitate de a asculta ceea ce noi ne conversam la aparatul inventat de Alex Graham Bell, inca din 1876.

Cu toate aceste ultrasofisticate organizatii, nimeni nu a anticipat actiunea maj. Nidal Malik Hassan, de la Fort Hood, Texas, desi organizatiile de intelligence trebuiau sa-i cunoasca opiniile exprimate inca de cand se afla la Walter Reed Medical Center. Tatal nigerianului supranumit “Christmas Bomber”, a raportat radicalismul fiului sau la Ambasada Americana din………….. Toate informatiile s-au pierdut in paienjenisul unui aparat prea numeros, lucru care ma duce cu gandul la filosofia Taoista a lui I Ching, exprimata, intr-o traducere aproximativa, prin, “nu cei multi, dotati cu arme ultra sofisticate, inving; invingatori sunt cei putini dar buni.”

Toate aceste noi organizatii create mentin o psihoza de razboi permanent.

Sa nu fi auzit nimeni de cuvintele presedintelui James Madison, considerat parintele Declaratiei de Independenta a Statelor Unite: “No nation could preserve its freedom in the midst of continual war”. (Nu exista natiune care poate sa-si pastreze libertatea in timpul unui razboi continuu-interminabil).

Dar cine sa mai auda sau sa inteleaga, cand inteligenta nu mai este admisa in structurile puterii, indiferent ca este vorba de Bucuresti, Bujumbura sau… alte capitale.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page