Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ANIVERSAREA A 30 DE ANI DE EXISTENTA A BISERICII INDEPENDENTE PHILADELPHIA MARANATA DIN LOMA LINDA, CALIFORNIA - USA

 

Cele 3000 de locuri ale complexului LAKE HILLS CHRISTIAN CENTER din Riverside, California s-au dovedit neincapatoare pentru miile de persoane venite de pe tot cuprinsul continentului nord-american, pentru a onora un eveniment de exceptie in viata comunitatii californiene si totodata a-si manifesta recunostinta fata de conducatorul spiritual al acestei Biserici, pastorul Ioan Nelu Samu, pentru gestul lui crestinesc de a sponsoriza mii de persoane din Romania, aflate in prezent pe teritoriul american.

A fost un spectacol spiritual de o calitate deosebita, tot ceea ce s-a facut pentru Slava lui Dumnezeu a intrecut orice asteptare si fara nicio exagerare a depasit cu mult in amploare si calitate artistica si religioasa, spectacolele similare desfasurate la Cristal Cathedral. Felicitari pastorului Nelu Samu si tuturor care au contribuit la acest serviciu de o spiritualitate fara precedent.

Pentru cei mai putin familiari, Pastorul Nelu Samu este un reprezentant de frunte al miscarii neoprotestante din Romania. Arestat si maltratat de Securitatea Romana, domnia sa a fost o Portavoce a miscarii neoprotestante si organizatorul a multor manifestatii anticomuniste, atat in Romania cat si in America. Postul de radio, Europa Libera a mediatizat numeroase apeluri, facute de pastorul Nelu Samu, in favoarea celor mai putin privilegiati din Romania. Din nefericire, in urma „atentiilor” la care a fost supus de Securitatea romana - batuta desi era gravida in luna 8-a, Rodica Samu, sotia lui Nelu Samu, a pierdut o sarcina.

In ciuda tuturor greutatilor si nedreptatilor, pastorul Nelu Samu nu are niciun fel de resentimente fata de cei care i-au facut mult rau, fiind adeptul noii porunci, regasite in John 13:34: "Iubiti-va unii pe altii, asa cum eu v-am iubit pe toti". Va asigur ca la Biserica pastorita de Fr. Nelu Samu, veti gasi dragoste !!!

Serviciul Divin s-a bucurat de prezenta unui grup numeros de pastori de pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii. Am remarcat, in mod deosebit, prezenta prof.dr. Emmanuel Deligiannis, Ph D, Th.D, fondatorul primei Biserici Penticostale din California, Catedrala de pe Deal, infiintata in 1974, unde pastorul Nelu Samu a fost membru, pana in 1980, dupa care a infiintat Biserica Philadelphia Maranata si a Rev. Drd. Dionisie Goia Pastor la First Romanian Pentecostal Church din Anaheim, California.

Inca odata, felicitari si va asigur ca ceea ce ati facut in numele Domnului, nu va scapa neobservat Divinitatii.

Revista Clipa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page