Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (965)

* Dupa toate cate se intampla in Statele Unite ale Americii, stau sa ma intreb: ne mai aflam inca pe continentul Nord American sau undeva in junglele de langa Bangui, Africa Centrala, unde, intre doua mese copioase, de preferinta…….. humanoide, Jean Bedel Bokassa, devenit ulterior Imparatul Bokassa I, se desfata la o partida de table cu Jean Patasse, fostul lui Prim Ministru si apropiat in….. toate celea.

V-am mai explicat ca, dupa pareri mai mult decat competente, stirile in proportie de peste 80% sunt neconforme cu realitate si sunt “ordonate” la comanda de anumite grupuri de interese, cercuri politice, financiare, sau de alta natura. Va mai aminteam de un pro-verb Japonez care spune, ca daca crezi tot ceea ce citesti, mai bine sa renunti la citit.

Cand insa este vorba de Government Accountability Office-Biroul Inspectorului General, organism pendinte direct de White House si al carui profesionalism nu poate fi contestat, axioma de mai sus este greu de presupus ca ar fi aplicabila. Dar iata ce ne spune un Raport al amintitului organism: guvernul Statelor Unite ale Americii a platit peste 1 miliard de dolari, drept beneficii la peste 250,000 americani, trecuti de mult la cele vesnice - decedati. Acesti bani s-au platit pentru sisteme sociale, asigurari medicale, subventii care facilitau obtinerea anumitor produse, ajutoare de somaj, ajutoare welfare, ajutoare pentru plata facturilor de utilitati - apa, electricitate, gaz si plata a 75 % din valoarea chiriei !!! Foarte probabil, 1 miliard de dolari la oceanul de trilioane cheltuite cu nonsalanta de “alesii”…….. lor, nu reprezinta mare lucru, dar evidentiaza calitatea celor care conduc destinele tarii si demonstreaza ca banii contribuabililor americani, trebuiesc gestionati in exclusivitate de cei care-i produc. Cu o asemenea mentalitate Washingtoniana si cu un asemenea fond de incompetenti, nu mai mira pe nimeni situatia falimentara in care a juns America si omenirea. Pentru amuzamentul dumneavoastra, doresc sa va redau, cateva din constatarile la care a ajuns senatorul Tom Coburn, Republican din partea statului Oklahoma. Va reamintesc, este vorba de prestatia guvernului Statelor Unite ale Americii si nu de guvernul unei Republici Bananiere din Caraibe.

Deci, Departamentul Social Security, a trimis check-uri in valoare de 58,3 milioane de dolari, la 73448 persoane decedate; Departamentul de Health and Human Services a cheltuit suma de 3,9 milioane de dolari pentru plata cheltuielilor de incalzire a peste 11,000 de americani, trecuti de mult la cele vesnice; Departament of Agriculture a trimis subventii de 1,1 miliarde la fermieri care nu mai erau de mult in viata; Departamentul de Housing and Urban Development au distribuit subventii in valoare de 15,2 milioane de dolari, la un numar de 3,995 decedati; Medicaid, un sistem de asigurari medicale pentru cei mai putin privilegiati a platit 700,000 de dolari pentru retete prescrise la 1,800 de pacienti decedati. Cu un sistem politic mondial, in care au patruns armate de ignoranti si purtatori de orice, exceptand creier, un sistem care permite ca 47% dintre americani si alte miliarde din jurul globului sa fie “sustinuti” de 53% din populatia Americii - platitori de taxe, nimic nu ma mai surprinde. Jenantul situatiei este ca trimitem consilieri de toate naturile pe intreg mapamondul si le mai si cerem sa impartaseasca sitemul nostru de guvernare.

Arthur Laffer, unul dintre cei mai proeminenti economisti ai timpurilor moderne, fost consilier prezidential al administratiei numarul 40 - presedinte Ronald Reagan, a statuat clar ca banii trebuie gestionati de cei care i-au produs, ei fiind singurii capabili sa le dea o intrebuintare care sa stimuleze economia. Tot Arthur, in ultima lui carte, “Return To Prosperity: How America Can Regain Its Superpower Status” (Reintoarcere la prosperitate; Cum America poate sa-si recastige Statutul de Mare Putere), scrisa in “plain English” si nu in Aramaica, Sanscrita sau alta limba greu de perceput de cei pentru care pana si engleza este o problema, propune un sistem de taxare fix, cota unica de impozitare - taxare – sistem aplicat cu succes in Rusia, care dupa anumite criterii economice, are cea mai stabila economie din lume - reducerea la maximum a cheltuielilor guvernamentale, in paralel cu introducerea unui buget foarte strict, pentru fiecare institutie guvernamentala, depasirea lui fiind total inadmisibila. Arthur concluzioneaza ca o politica economica corecta va readuce America la statutul de number one.

Sunt totalmente de acord cu Arthur, dar pentru aceasta componentii administratiei ar trebui sa fie persoane de o integritate in afara oricaror dubii, nu ca prezentii care intr-o ingrijoratoare majoritate au avut probleme cu sistemul de Income Tax. Paradoxul situatiei este ca, insasi secretarul lui Treasury Departament - Timoty Geitner -, minister care are in subordine, printre altele si Internal Revenue Service, este delicvent la taxe, din perioada 2000-2001 !!! Prin reducere la absurd, este similar cu numirea Maicii Tereza la conducerea lui Mustang Ranch din Carson City, Nevada. Singura lor circumstanta este ca pana si pentru geniul Einstein sistemul American de taxe a constituit o enigmatica problema.

Julian Simon, profesor de economie la Universitatea din Maryland si din Illinois, nume pe care-l regasim si la Cato Institute, ne spune ca problema omenirii nu este generata de cresterea in progresie geometrica a populatiei globului, ci lipsa de clarviziune economica si politica. Julian, de la cine sa ceri clarviziune politica sau economica, factorii decizionali ai planetei sunt totalmente ignoranti, in aceste domenii vitale. Si, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page