Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS

 

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada

„Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios" (Ioan 20:27).

„Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie" (Evrei 11:1-2).

„Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi" (Rom. 5:6).

Pregatirea credinciosului pentru razboiul cu diavolul si pacatul

(Continuare din editia precedenta)

Aceasta parte necesara a „razboiului impotriva pacatului si a diavolului" se va intelege mai bine in partile Articolului ce urmeaza la „Nasterea din Nou" a omului pentru Lumea Credintei.

Dupa Mantuitorul Hristos, lupta impotriva diavolului, ca autor al pacatului in viata oamenilor, a fost continuata de toti sfintii si credinciosii Bisericii, de la care avem in cartea bisericeasca numita „Molitfelnic" Slujbele sau Moliftele Sf. Vasile cel Mare si a Sf. Ioan Gura de Aur, care sa le savarseasca preotii, dupa pregatire cu rugaciune si post, pentru eliberarea oamenilor, care sufera de la diavolul. Pregatirea speciala este necesara pentru preot, fiindca aceste Slujbe sunt foarte puternice, ele au caracterul de declarare de razboi diavolului, ca autor al pacatului si al suferintei in viata oamenilor. Pregatirea cu post si rugaciune a preotului este urmarea invataturii Mantuitorului Hristos, Care a zis apostolilor Sai: „El (Iisus) le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate iesi, decat numai cu rugaciune si cu post" (Marcu 9:29).

Salvarea necredinciosilor

Iata ce reveleaza Dumnezeu omenirii, inca prin proorocul Iezechil, zicand: „Spune-le: Precum este adevarat ca Eu sunt viu, tot asa este de adevarat ca Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu. Intoarceti-va, intoarceti-va de la caile voastre cele rele! Pentru ce sa muriti voi..?" (Iezechil 33:11). Iar Mesia Hristos Iisus, dupa ce a venit si a savarsit tot planul de mantuire, a trimis, la fel, apostolii Sai in lume, zicandu-le: „Si le-a zis: Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura. Cel ce va crede si se va boteza, se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi" (Marcu 16:15-16). Hristos trimite si cheama la pocainta si mantuire si azi, pe cei necredinciosi prin cei credinciosi, iar responsabilitatea este definita prin Scriptura care zice: „Cand Eu voi zice pacatosului: „Pacatosule, vei muri", si tu nu-i vei grai nimic, ca sa vestesti pe pacatos sa se abata de la calea lui, atunci pacatosul acela va muri pentru pacatele sale, iar sangele lui il voi cere din mana ta" (Iezechil 33:8). Deci, Biserica are o grea si mare misiune a binevestirii si mantuirii necredinciosilor din toate vremurile, propovaduindu-le pocainta, in numele lui Iisus, spre iertarea pacatelor, dupa Scriptura care zice: „Si sa se propovaduiasca in numele Sau (al lui Iisus Hristos) pocainta spre iertarea pacatelor la toate neamurile, incepand de la Ierusalim" (Luca 24:46-47).

Deci, singura cale de salvare a necredinciosilor este predicarea Evangheliei lui Iisus Hristos, Salvatorul omenirii, care este puterea lui Dumnezeu, spre mantuire pentru tot cel ce crede (cf. Rom 1:16), ca ei sa afle ca Hristos a murit si a inviat pentru cei necredinciosi: „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi" (Rom. 5:6). Necredinciosilor trebuie sa li se vesteasca despre Biblie ca: „Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos spre invatatura, spre mustrare, spre indreptare, spre inteleptirea cea intru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit, bine pregatit pentru orice lucru bun" (2 Tim. 3:16-17). 

Primirea Evangheliei

Conditia primordiala a salvarii necredinciosilor este primirea vestii mantuitoare a Evangheliei, celei cu putere de mantuire pentru tot cel ce crede, dupa cum zice: „Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este puterea lui Dumnezeu spre mantuirea a tot celui care crede…" (Rom 1:16). Necredinciosilor trebuie sa li se predice Evanghelia in porunca data de Iisus Apostolilor si urmasilor, zicand: „Si le-a zis: Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura. Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi" (Marcu 16:15-16), asa vor putea afla, care este planul si voia lui Dumnezeu, iar ei sa primeasca mesajul ca Dumnezeu este Cel: „Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostiinta adevarului sa vina. Caci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre oameni si Dumnezeu: Omul Hristos Iisus, Care S-a dat pe Sine pret de rascumparare pentru toti, marturie adusa la timpul sau" (1 Tim. 2:4-6). De ce? Ne raspunde chiar Domnul Iisus, Care descopera omului, zicand: „… Caci Fiul Omului n-a venit ca sa piarda sufletele oamenilor, ci ca sa mantuiasca" (Luca 9:55). Oamenilor necredinciosi trebuie sa li se predice Scriptura, care zice: „De aceea nu se vor ridica necredinciosii la judecata, nici pacatosii in sfatul dreptilor. Ca stie Domnul calea drepailor, iar calea necredinciosilor va pieri." (Psalm 1:5-6).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page