Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Geneza 1, 1: "La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul".

Asa incepe Biblia. Aceste cuvinte sunt fundamentale si insemneaza CREATIONISM. Daca aceasta declaratie de capatai a existentei ar fi fost respectata, cat de binecuvantata ar fi fost lumea! Lupta cea mare a omenirii timp de milenii s-a dat in jurul acestei afirmatii biblice si din nefericire victime au fost cu nemiluita. Inversul creationismului Biblic este EVOLUTIONISMUL. Probabil v-ati si dus cu gandul la Darwin. Nu e rau, dar Darwin a incaltat opincile popoarelor fara de Dumnezeu, stravechi de tot, a vorbit cu gura lui Ramses care zicea lui Moise "Cine este Domnul ca sa ascult de glasul Lui?", a facut lucrul diavolului care si-a batut joc intai de el dandu-i ca parinti maimutele si ca strabunici molustele. Stupid pana la ridicul, se mai si lauda cu arborele sau genealogic. De necrezut insa, cu toata aceasta "facere de ras" privind apartenenta la dobitoace, ba chiar mai jos, a speciei umane, numarul celor ce se vor "evoluati" este in crestere.

Uneori incercam sa combatem evolutionismul si luptam pe fiecare centimetru de demonstratie stiintifica pana la epuizare. Evolutionismul se vrea stiinta, iar noi, cei mai de azi, fiindca poate ne e rusine cu o replica religioasa, desi n-ar trebui, ne instruim tot stiintific ca sa-i intampinam pe terenul lor, cu armele lor. Departe de mine gandul de a opri pe cineva de la studiu, cercetare, instruire in marile domenii ale cunoasterii, dar v-as intreba cate ceva.

* Mai este nevoie sa ne istovim putinii ani ai vietii pentru a afla cum au aparut cerurile si pamantul cand Biblia zice "Dumnezeu a facut cerurile si pamantul?" In cel mai fericit caz vom ajunge dupa ani de truda la acelasi adevar de la care am fi putut porni deja.

* Sunteti de parere ca cineva este necredincios pentruca nu are argumente stiintifice prin care sa creada si ca odata dobandite el va deveni credincios? Daca da, Biblia este cea mai mare carte de stiinta. Are nevoie sa fie sprijinita?

* Ar fi de vreun folos sa-i trimitem pe copiii nostri spre a studia punct cu punct evolutionismul in aparitia omului, iar apoi sa-i punem sa gaseasca prin cercetare antidotul stiintific al fiecarei sustineri astfel ca evolutionistii sa ramana de rusine? sau nu mai e nevoie de aceasta din moment ce Biblia zice "Dumnezeu a facut pe om...?"

* Nu credeti ca uneori dam prea multa atentie diavolului care ne provoaca la probleme deja foarte clare in Biblie?

*Multe inteligente au cazut in luptele de la granita dintre materia anorganica si cea organica in descifrarea scanteii primare de viata, cu toate ca Biblia zice: "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA, si omul s-a facut astfel un SUFLET VIU" (Geneza 2, 7).

Stimati cititori, nu-mi luati in nume de rau daca va rog sa va opriti chiar acum din citit si intr-o constienta deplina sa rostiti aceste cateva cuvinte in jurul carora se invarte tot universul; dureaza numai 5 secunde, oricat le-ati spune de raspicat:

"LA INCEPUT DUMNEZEU A FACUT CERURILE SI PAMANTUL."

Va simtiti mai in siguranta? Mai ziceti-le odata. Ziceti-le macar odata pe zi, cand situatia va permite ziceti-le cu voce tare. Este cel mai frumos rezumat al apartenentei noastre.

Biblia insasi repeta aceasta declaratie minunata. Urmariti-ma inca vreo cateva clipe. Peste 2000 de ani de istorie omeneasca trecusera si se pare ca lumea uitase acest mare adevar, caci in pustia Sinaiului primul verset al Bibliei este legiferat in porunca a 4-a din cele zece, Exodul 20, 11: "Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea..." Vi se pare o coincidenta? Deloc. Este o revenire la ESENTIAL. Se uitase. Si cand se uita ca Dumnezeu este ZIDITORUL, incepe marea aiureala, ca se cheama evolutie sau oricum altfel, pentru ca daca nu se inchina Celui Prea Inalt, omul se inchina vitelului, maimutei, lui insusi, de fapt diavolului.

Mai trec aproape alte 2000 de ani si cele spuse in primul verset al Bibliei rasuna ca un trasnet, disperat, prin gura apostolului Pavel, printre pagani. Faptele Apostolilor 14, 15 "... noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri deserte la Dumnezeul cel viu, care A FACUT CERUL, PAMANTUL si MAREA..." Oamenii s-au aruncat la picioarele apostolilor sa li se-nchine, dar ei nu i-au lasat, desi oamenii din Listra se inchinau lui Jupiter si Mercur, nu chiar vitelului sau cimpanzeului.

Privind peste alte 2000 de ani, ultimele, la timpul nostru, Ioan, ucenicul cel mai iubit, vede un inger zburand prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica pe care s-o vesteasca oricui de pe pamant. Ce zicea ingerul? Tineti-va rasuflarea stimati cititori, caci e pentru noi. Apocalipsa 14, 7: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va CELUI CE A FACUT CERUL SI PAMANTUL, MAREA SI IZVOARELE APELOR." Cum adica, ne trimite inapoi la creatiune?

Da, tot acolo, la inceput. Peste primul verset al Bibliei nu se poate trece. Galileo, Newton, sulurile descifrate sau nedescifrate de la Marea Moarta, cele ce se vor mai dovedi inca, tot acest creationism stiintific, toata aceasta demonstratie pe argumente, imi place mult, dar linistea mea, siguranta sufletului meu este in acele cateva cuvinte acolo unde Biblia parca dand sa-nceapa a si spus aproape tot.

"LA INCEPUT DUMNEZEU A FACUT CERURILE SI PAMANTUL".

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page