Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Anunt

Gabriel Stanescu, editorul Casei de „Editura Criterion Publishing", cu sedii in Romania si USA, si directorul editor al revistei „Origini – Romanian Roots", in etate de 59 de ani, a decedat subit duminica 21.11.2010 la Bucuresti in apartamentul sau, probabil pe un fond de epuizare fizica si psihica ocazionat de Targul de Carte Gaudeamus 2010 unde programase numeroase lansari.

Filozof prin formatie, scriitor prolific, polemist stralucit, patriot daruit, putem spune despre Gabriel Stanescu, prieten al Californiei, al Revistei Clipa, ca i-a promovat cu multa daruire si profesionalism pe unii dintre cei mai cunoscuti scriitori romani din diaspora.

Emigrant el insusi, Gabriel Stanescu avea si cetatenia USA. A lucuit in statul Georgia unde a si infiintat cunoscuta sa editura Criterion Publishing.

A muncit si a scris in America mai bine de 12 ani, de fapt o mare parte din intinsa lui opera literara a fost creata in exil. Romania, romanii au fost mereu prezenti in scrisul sau.

Revista sa, „Origini - Romanian Roots", publicata la Bucuresti si distribuita romanilor de pe 4 continente, a fost locul de consacrare a unora dintre scriitorii romani din diaspora care au avut ceva de spus in cultura nationala actuala.

Suntem alaturi de familia sa, de prieteni, de toti cei care l-au cunoscut si l-au apreciat pe acest adevarat „arhanghel" al culturii diasporei romane.

Trupul neinsufletit este acum depus la Capela Cimitirului Ghencea Militar, bd. Ghencea, nr. 18, sector 6, unde inmormantarea va avea loc cel mai probabil miercuri 24.11.2010, fiind vegheat de mama domnului Stanescu si de cativa prieteni.

Inmormantarea va avea loc miercuri 24 nov. 2010 la Capela Cimitirulului Ghencea Militar, bd. Ghencea, nr. 18, sector 6, Bucuresti

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Dan David, Los Angeles, 22 nov. 2010.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page