Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Teroristii din Gaza au tras asupra Israelului, 18/19 noiembrie 2010

Presa israeliana de astazi ne face cunoscut ca teroristi din Gaza au tras o racheta Grad, cu raza lunga de actiune, asupra orasului Ofakim din sudul Israelului, in dimineata zilei de vineri, 19 noiembrie 2010. Racheta a lovit in camp deschis in apropierea orasului. Nu au fost provocate victime. De la inceputul anului 2009 acesta a fost primul atac cu asemenea racheta, Grad, in regiunea Ofakim.

Joi seara, 18 noiembrie 2010 teroristii au tras alte doua rachete Kassam, cu raza scurta de actiune, in regiunea Eshkol. Nu au fost raportate victime.

A treia racheta a fost trasa in dimineata zilei de vineri, 19 noiembrie 2010, dar se pare ca a aterizat in Gaza.

Avner Mori, seful Consiliului regional Merchavim in care se afla orasul Ofakim a declarat ca atacul ”este un semnal pentru noi toti, ca pacea inca nu a ajuns la regiunea noastra, si Guvernul Israelului trebuie sa ia masuri imediate pentru a-i proteja pe cei care locuiesc aici”.

Miercuri, 17 noiembrie 2010, un grup de teroristi islamisti din Armata Gaza, influentat de Al-Qaida, a jurat razbunare Israelului, dupa ce trupele au omorat doi lideri teroristi care au pus la cale atacuri impotriva israelienilor aflati in Peninsula Sinai (Egipt).

Cei doi teroristi, Mohammed Nimnim si Islam Yassin au fost omorati in Israel de atacurile aeriene ale Fortelor de Aparare, pe 3 si 17 noiembrie, lideri din Gaza ai Armatei Islamului ce facand parte dintr-uni grup islamist palestinian influentat de Al-Qaida.

Joi, 18 noiembrie 2010, a aparut o inregistrare in limba ebraica, apartinand filialelor Al-Qaida, cu un mesaj de avertizare pentru „agresorii evrei”, ca nu vor fi in siguranta si vor urma alte atacuri cu rachete, ”pana cand vor parasi Tara Palestina”, in urma atacurilor recente.

Inregistrarea, de jumatate de minut, conform postului de Radio al Armatei se incheie prin invocarea ”Al Quds” (in araba, pentru Ierusalim).

Grupul terorist Salafi din Armata Islamului doreste sa vada Gaza condusa de Sharia (legea musulmana).

Ocazional, grupul de luptatori ai islamului s-a ciocnit cu Hamas, care a instituit legea Sharia in Gaza, dar numai partial.

S-a raportat de catre Fortele de Aparare Israeliene ca s-au tras peste 180 de rachete in Israel, de la inceputul anului.

Lucretia Berzintu,

Israel, 19 noiembrie 2010

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page