Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesaj pentru sufletul poetului Adrian Paunescu

FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES

str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA, tel./fax: 0267.313534 email: cohara_ro@yahoo.com

www.forumharghitacovasna.ro

 

 

MESAJ

PENTRU SUFLETUL MARELUI POET ADRIAN PAUNESCU

 

Iti scriem cu lacrimi in ochi si durere in inimi, iubite Maestre.

Transilvania plange. Plange Sufletul Neamului Romanesc, ale carui trairi le-ai sublimat prin versurile tale nemuritoare. Clopotele care vesteau reintregirea, vuiesc acum, peste cuprinsul vechii Dacii, durerea unui neam intreg, Te plange padurea, cu lacrimi sangerii de frunze. Te jelesc Carpatii, lasandu-si doliu barba iernii.

Incredintam Oltului si Muresului, sa-ti duca, de aici, din tinuturile Covasnei, Harghitei si Muresului, lacrimile noastre de durere si recunostinta pentru tot ce ai facut pentru noi. Pentru flacara iubirii de tara, de neam, de parinti si familie, de viata, de pace, pe care ai aprins-o in sufletele noastre, ale atator „generatii in blugi”. Pentru ca te-a durut durerea noastra, pentru ca te-ai luptat pentru dreptatea noastra, pentru ca nu ai stat niciodata deoparte cand fiinta nationala a fost in primejdie. Pentru ca si-n ultimul tau vers, cand te luptai cu umbra mortii, ai dovedit cat ti-ai iubit tara, rugandu-te la bunul Dumnezeu sa-i dea „minima dreptate” si pentru ca ai trecut pragul dintre lumi impovarat de durerea noastra, a neamului tau.

Ieri ne simteam saraci, dar azi ne simtim singuri, caci glasul tau nu se va mai ridica atunci cand primejdia ne va lovi din nou.

Iti multumim pentru inima ta mare, in care au incaput toate durerile si bucuriile, suferintele si nadejdile neamului romanesc si pentru geniul, generozitatea si pasiunea curata prin care ne-ai redat, in vremuri fara Dumnezeu, demnitatea ca oameni si ca neam. Picurand cu fiecare vers in sufletele noastre, speranta in vremuri mai bune, dorul de lumina si aspiratia spre libertate, ne-ai facut sa vibram profund, sa ne regasim credinta in idealurile nobile, in valorile perene.

Iti multumim pentru ca dorinta de libertate, iubirea de tara si demnitatea nationala pe care ni le-ai sadit in inimi atunci cand le faceai sa bata la unison cu zecile de mii la Cenaclul Flacara, rodind apoi in anii care au urmat interzicerii acestuia, ne-au dat imboldul sufletesc si curajul de a infrunta dictatura, facand posibila descatusarea si castigarea libertatii in decembrie 1989.

Iti multumim pentru nepretuita zestre de cultura, simtaminte si amintiri pe care ne-ai lasat-o si in care vom gasi, noi si urmasii nostri, resorturile dainuirii.

Iti cerem iertare, iubite Maestre, pentru toata suferinta nemeritata pe care ti-au adus-o mizeriile cu care pigmeii politicii postdecembriste si epigonii au incercat sa-ti murdareasca viata si opera, pentru a-i minimaliza valoarea si a ne determina sa ne rusinam cu istoria si valorile noastre nationale, suferinta care ti-a grabit si innegurat sfarsitul vietii.

Suntem alaturi de indurerata ta familie in acest moment greu si ne rugam bunului Dumnezeu sa-i intareasca pe cei dragi si sa-i dea odihna si pace sufletului tau mare.

Ramas bun, iubite Maestre.

Inalta-Te cu ingerii spre Lumina Invierii, insotit de rugaciunile noastre fierbinti catre Dumnezeu pentru vesnica odihna alaturi de sfintii ocrotitori ai Neamului Romanesc.

Sf.Gheorghe, av. Ioan Solomon

5 noiembrie 2010 vicepresedinte

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page