Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ÎNTÂLNIRE ÎN SPATIUL VIRTUAL: SYDNEY-MADRID

DEFESES FINE ARTS

PR AGENCY

COMUNICAT DE PRESA:

INTALNIRE IN SPATIUL VIRTUAL: SYDNEY-MADRID

VIDEOCONFERINTA CU JURNALISTUL GEORGE ROCA

 

 

 

...singurul lucru care se putea face, era cultura.

Eu insumi, Cioran si multi altii, am ales deci sa lucram, fiecare

dupa vocatia sa. si asta nu inseamna ca eram rupti de tara,

dimpotriva, dar era singura cale prin care puteam ajuta."

Mircea Eliade - L´Epreuve du Labyrinthe, entretiens avec

Cl. H. Rocquet - Belford, 1978, Paris (Incercarea Labirintului pag. 34)

Espacio Niram din Madrid lanseaza o serie de video-conferinte menite sa reuneasca intelectuali romani din toate partile globului, pentru a-si impartasi experiente, a schimba idei si a ajuta la consolidarea sentimentului de identitate romaneasca prin cultura.

Centrul Pro-Arte Madrid, in colaborare cu Editura Niram Art si scriitorul Hector Martinez Sanz, organizeaza „Intalnirea virtuala cu George Roca, autorul cartii «De vorba cu stelele»”, care prezinta personalitati romanesti din lumea artelor, literaturii, muzicii, raspandite in intreaga lume.

Evenimentul se va desfasura vineri, 5 noiembrie a.c., incepand cu ora 23.00, in Espacio Niram din Madrid.

La intalnirea virtuala cu autorul vor fi prezenti intelectuali romani si spanioli: Bogdan Ater (artist plastic), Fabianni Belemuski (directorul Revistei Niram Art), Antonio Calderon de Jesus (fondatorul Galeriei Artejescal), Alexandru Dica (presedintele RoMadrid Cultural Club), locotenent colonel Garda Reales Tercios, Miguel Angel Galan Segovia (directorul Editurii Niram Art), Ovia Herbert (poet), Hector Martinez Sanz (scriitor, filosof, directorul Revistei Madrid en Marco), Kasandra Kalmann Nasaudean (jurnalista Radio Diaspora Online din Statele Unite), Romeo Niram (artist plastic), Geanina Ionela Palade (avocat), Ariadna Petri (fondatoare Cercul Poetic Reflexos), Tudor serbanescu (fondator Centrul Pro-Arte), Marin Trasca (jurnalist), Andrei Zamora (fotograf). Invitata speciala a serii va fi Carmen Sandulescu (jurnalist Radio Romania International).

Participantii la evenimentul din Madrid vor intra in dialog cu George Roca, jurnalist si scriitor stabilit in Sydney, prin videoconferinta.

„George Roca este poet si ziarist. A scris, a editat, si figureaza in conducerea mai multor reviste si ziare. Iar toate aceste publicatii care sunt la activul sau, la un loc, ajung la cca. 20. Este o carte de vizita concludenta, mai ales ca, intotdeauna, George Roca a militat pentru aceleasi idealuri democratice, de dragoste fata de oameni, de normalitate si intelegere”, declara jurnalistul Roni Caciularu, din Israel.

Organizatorii initiaza astfel o serie de evenimente culturale si artistice, prin care isi propun sa stabileasca legaturi si sa uneasca intelectualii romani din Diaspora si Romania. „Intalnirea cu George Roca, autorul cartii «De vorba cu stelele», constituie primul eveniment dintr-un proiect amplu, pe care ni l-am propus la jumatatea acestui an. Intentia noastra este sa reunim intelectualii romani din Diaspora si Romania, oferindu-le posibilitatea de a desfasura impreuna evenimente culturale si artistice, precum si proiecte care au ca scop integrarea artei si culturii romane in alte tari ale lumii”, a declarat Miguel Angel Galan Segovia, directorul Editurii Niram Art.

http://defesesfinearts.com/2010/11/videoconferencia-y-encuentro-virtual-con-el-escritor-george-roca-sydney-%E2%80%93-madrid/

DEFESES FINE ARTS PR AGENCY

http://www.defesesfinearts.com

noiembrie 2010

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page