Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SURRPIZE ! SURPRIZE !

  Si ce surprize ! Una mai mare ca alta !
Ghita, patronul Mocirlei 1, dispare chiar de Ziua Ignatului !?! Se dusese la SRI sa hraneasca cucuvelele mov si s-a evaporat ! In mare viteza, pe sub nasul supraveghetorilor ce aveau misiunea de a nu-l scapa din ochi. Pentru a-l propti la DNA. Omul nu mai avea imunitate de 24 de ore. Ghita, care canta daunazi cu patos Treceti batalioane romane Carpatii …, a fortat, se pare, Marea Neagra ! Probabil sa testeze noul tunel facut pe sub celebra stramtoare ce ne-a pus pe butuci, la prima cursa, cea mai mare nava romaneasca. Independenta !
 Asta a doua zi, dupa ce Dragnea lansase noul premier „barbat sarmant, cu  vasta experienta, vechi membru de partid, bla, bla, bla !” Ei, as ! O superba sabina, tehnocrata 100%, oferta de nerefuzat, va conduce, se pare, pentru un semestru guvernul Romaniei ! Dupa aceea, el grande comandante, spalat de Parlament, va incaleca pe calul alb si bice la Palatul Victoria !
Desi, daca troica PSD-ALDE-UDMR se va lua de Justitie& DNA, va fi mare deranj ! Prin pietele patriei !
Nominalizarea lui Se(r)vill a lasat intreaga oaste pesedista cu gura cascata ! Ponta, insusi, de etnie incerta, a aflat de la televizor ! Stiam ca ultrasii PSD sunt habotnici crestini ortodocsi, dar nu m-a mirat nici reactia misoginilor si xenofobilor aborigeni. Ii vad zilnic manifestandu-se pe retelele sociale. Nu sunt multi, dar sunt vocali sub masca anonimatului. Asa cum a prezis lelea Safta, posturile stiriste s-au inflamat. Si dai, si dai, si dai … cartuse oarbe, fumigene, petarde, artificii …
Ma intreb, daca boborul pesedist ar fi stiut de aceasta propunere, cum ar fi votat ? Si nu numai cel socialist. Asta pentru ca se tot face caz de faptul ca PSD a fost votat si de inteligenta oraselor. De parca la tara ar trai doar analfabeti !?! Sa fim seriosi !?!
Baronul-rosu a jucat o carte mare. A facut o campanie inteligenta ! Unicul asistat din politica romaneasca, manechinul Tariceanu, a primit cadou cateva zeci de mii de voturi pentru a salta pragul electoral. Ceea ce s-a dovedit decisiv in alcatuirea aliantei. Altfel, era la mana UDMR-ului.
UDMR-ul a ajuns sa se prostitueze cum nu a facut-o in ultimii 27 de ani, dand asigurari ca va sustine coalitia in Parlament fara ca nimeni sa i-o ceara ! Poate-poate pica vreun ciolan !
Discursul electoral al lui Dragnea a fost de o maniera civilizata, cu usoare accente nationaliste „Mandri ca suntem romani !”, aratand cu degetul spre neromanul Dacian-Julien Ciolos (?!) sau spre presedintele Romaniei s.a. Pe scurt, a cucerit audienta propriului electorat cu un program 70% liberal ! PSD nu mai este un partid de stanga ! Unii analisti afirma ca nu a fost vreodata ! Lelea Safta imi sopteste ca principalii consilieri electorali ar fi fost evrei. Ei, cand intra poporul ales pe fir, succesul e garantat ! La PNL, cine or fi fost consilierii ? Or fi avut ?!?
Victoria i-a ametit pe castigatori ! Cei 18% din cei 18,7 milioane de alegatorii au decis invingatorul. Asa-i in Democratie ! Asta nu inseamna ca „alesii” trebuie sa umble imediat cu amenintari.
Secretul bine pazit, inclusiv fata de C.C. al PSD, nu l-a tulburat pe prezident. Doar l-a surprins. Insa nu a inghitit sintagma „ne vedem in alta parte”. Constat ca Dragnea ar fi fost foarte bun de militian ! De bun vataf de judet il stiam !
Neamtul a respectat procedurile constitutionale si, dupa consultari, a declarat concis ca a treia zi de Craciun va anunta decizia sa. Oricum, se intra in ajunul marii sarbatori a nasterii lui Iisus Hristos si nu avea rost sa-I streseze pe parlamentari. Intre timp a vorbit la telefon cu noul premier asigurandu-o de toata simpatia. Doar ca trebuie indeplinite niste formalitati / verificari. Daca ar fi stiut dinainte nominalizarea, aceste verificari ar fi fost deja efectuate. Asa-i cand unii umbla cu secrete !
O adevarata surpriza a fost reactia mamei lui Sevill, care nu e deloc de acord cu viitoare postura a fiicei sale, apeland chiar si la motive de ordin medical. Mama, e mama ! Dar ce ne facem cu sotul ? Sirian. Nimic de zis ! Legiunea a V-a, adusa de Traian in Dacia, era alcatuita tot din aceeasi etnie ! Asa ca prin vinele noastre curge si ceva sange sirian, pe langa melanjul balcanic  gohungeaslav bulung pecumtatu. La mine, mai putin atomi de hun si ung. Scut: Carpatii si Stefan cel Mare ! In compensatie, mi-am luat sotia ardeleanca.
De-ale lelii Safta ! Sotul nominalizatei ar avea ceva probleme !  Teror ! S-ar putea ca insusi Dragnea sa vina spasit cu o alta propunere in pli(s)c !
Oricum, Santa Klaus ne-a asigurat un Craciun crestin. La anul mai vedem !
O ultima surpriza ! Mos Dacian-Julien Ciolos a adus Romaniei, de la U.E., 7,23 miliarde de euro + investitii straine directe in valoare de 3,7 miliarde de euro.
Ai notat, guralivule Ponta ? Esti capabil sa-ti ceri scuze ?

Craciunul cu bine ! Sarbatori fericite ! La Multi Ani !


Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page