Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ISTERIA ANTIUNIONISTA

Valeriu DULGHERU


„Natiune, nu dormi!
Fruntile inguste se-ngramadesc la rampa”.

(Fl. Dudita. Machiavelisme)

Scriam ceva mai inainte ca isteria antiunionista declansata de acest pretins „presedinte al tuturor” I. Dodon este foarte periculoasa. Dupa declaratiile rasiste ale lui Dodon ca el ii va lichida pe unionisti in toiul campaniei electorale la una din emisiunile postului sau de televiziune Accent TV un ins dodonist declara ca daca i se va da o arma el personal ii va impusca pe cativa ca restul sa se teama. Deunazi insusi Dodon a declarat ca „…cei o suta de mii de sustinatori asteapta ordinul…”, sunt gata sa invadeze Chisinaul. „Nu va jucati cu focul” a urmat amenintarea insului. Este un curs periculos, pe care-l promoveaza acest Pavlic Morozov pre nume Dodon. Nu a fost inca investit in functia de presedinte dar cate a reusit sa strice acest dregator kremlinez.

In luna august curent Dodon a lansat cu mare pompa opusul unor pretinsi istorici gen Nazaria & C asa numita „Istoria Moldovei” tocmai in trei volume editata intr-un tiraj mare (socialistul are bani, este bogat!!!) „care vor fi distribuite gratis in toate scolile”. Acum, fiind inscaunat in jiltul de presedinte, asta va face fiindca altceva nu stie sa faca. Economistul cu trei studii superioare si un doctorat fals a demonstrat acest lucru in cei peste 5 ani de aflare in functii inalte in guvernele lui Voronin. O foarte simpla analiza a celor trei brosuri pretins istorice pline de falsuri si jigniri in adresa poporului roman arata ca conform lor moldovenii au aparut din secolul al XI-lea (aceasta este perioada cu care incepe vol. 1 al istoriei dodoniste). Ei bine dar pana atunci stramosii acestor moldoveni, care inca nu se numeau moldoveni, nu au existat? Sa intelegem ca primii moldoveni ai lui Dodon au coborat direct din copaci? Oare nu este aceasta o insulta adusa unuia dintre cele mai vechi popoare ale Europei.

De fapt trebuie sa-l intelegem pe acest Dodon. El isi merita solda. Sapand putin mai adanc ar fi dat de slavii rusi care au aparut prin secolul IX, dar moldovenii nu pot fi mai vechi ca slavii (rusii) „de la care am provenit” – va mai amintiti probabil despre aceste teorii smintite din perioada sovietica.

Analizand perioada istorica cuprinsa in aceste facaturi pretins istorice se observa totusi un „progres”. La inceput „istoria adevaratilor moldoveni” ai lui Dodon incepea cu 1812. Apoi pentru ai da mai multa greutate moldovenismului primitiv au incalecat numele marelui domnitor Stefan cel Mare (de-ar sti marele Domnitor ce face Dodon cu numele lui inde-i stau picioarele iar sta capul). Dar tocmai Stefan cel Mare era un unionist convins de necesitatea unirii celor trei principate romane pentru a contracara presiunea otomana tot mai mare. Stefan cel Mare, Iancu de Hunedoara si Vlad Tepes au creat in sec. XV frontul antiotoman. Incercari de unire au facut, de asemenea, domnitorii Petru Rares (1541) (in aceasta perioada transilvaneanul Nicolaus Olahus (Valahul) scria despre „…unitatea de neam, origine, limba si obiceiuri a romanilor din cele trei principate romanesti”) si Ioan Voda cel Viteaz (1574). Realizarea acestui vis de secole al tuturor romanilor, fie si de scurta durata, a fost facuta de marele Mihai Viteazul la 1600. ”…Unire pe care cu armele in mana au dorit sa o savarseasca Stefan cel Mare si Mihai Viteazul…” spunea mai tarziu M. Kogalniceanu. Chiar si actiunile concertate ale lui Dimitrie Cantemir (domnitorul Moldovei) si Constantin Brancoveanul (domnitorul Munteniei) la 1711 aveau acelasi scop, drept ca miza pe rusi a lui D. Cantemir a fost una gresita „…Cu mana altuia sarpele din borta sa scoti ai vrut si pre mine cleste impotriva jaraticului m-ai facut” avea sa spuna despre tarul Petru I cu amaraciune marele carturar mai tarziu.

Iata ca acum mercenarii istorici au primit invoirea sa se adanceasca pana in sec. XI. Ce conteaza pentru acesti scribi platiti adevarurile incontestabile despre vechimea de peste 6000 de ani a Neamului (spuse de straini!) cu „…cea mai veche scriere din lume – cea de la Tartaria”, despre minunata civilizatie cucuteniana (care a cuprins si teritoriul actualei Republici Moldova!!!), despre populatia de la gurile Dunarii – pelasgii, creatorii limbii pelasgice – „prisca latina”, despre spatiul carpato-dunarean „drept vatra a vechii Europe” (M. Gimbutas).

Ei, bine, revenim la subiectul isteriei antiunioniste de astazi. Spuneam ceva mai sus ca indemnurile rasiste ale lui Dodon nu vor ramanea fara raspuns. Pe langa cele pe care le are deja se vor gasi destule lichele („mama lichelelor in Basarabia este vesnic insarcinata”) care vor veni in slujba satanei. Deunazi gratie unui prieten primesc un articol cu o denumire „academica” (de fapt unul din seria de articole care vor urma!) „Introducere in „teoria unionismului conventional”” semnat cu un nume inventat (nu au macar curajul sa-si semneze „operele” cu propriul nume!) Benedict Ciubotaru (luand in consideratie cui ii slujeste articolul mai corect ar fi fost Benedikt Benediktovich Sapojnikov), avand genericul „Scoaterea la iveala a viclesugurilor sectei unioniste (buna secta care intruneste aproape o jumatate de populatie!)” si indemnul unui statalist pre nume Dinu Mihail „…De acum incolo (se refera la inceputul „domniei” lui Dodon!) trebuie sa ne asternem pe munca pentru a construi Tara Moldovei. Toti de la Vladica pina la Opinca. Fara rabat si exceptie”.

Iata ca indemnul ia fost auzit. Lichelele s-au inrolat in graba si s-au pus pe munca. Nu mi-a fost greu (internetul face minuni!) sa gasesc publicatia in care a fost publicata aceasta pretinsa „teorie”. Dupa cum ma asteptam este Moldova Suverana, oficiosul „Moldova Sotialisti” de alta data – un ziar antinational in perioada puterii sovietice, ramas antinational si in perioada de asa numita independenta. Scribi de la acest ziar iau slujit pe Motpan, Lucinschi, Voronin, si acum au trecut in slujba lui Dodon (natural: cine plateste acela comanda muzica).

Voi incerca sa ma opresc la unele erezii dea dreptul halucinante care nu pot fi atribuite unui intelectual, misiunea caruia este sa-l lumineze nu sa-l buimaceasca pe mos Ion, caruia ii este dator pentru ascensiunea pe spinarea lui. „Prapastia morala, spirituala si culturala dintre noi, moldovenii, si asa-numitii „romani” din Romania europeana poate fi inlaturata numai si numai daca unionistii o vor umple cu cadavrele noastre sub care sa ingroape intreaga mostenire a Tarii Moldovei si a Munteniei” ne ameninta scribul. Pentru a nu se intampla acest lucru autorul pseudonim cere probabil umplerea lor cu cadavrele unionistilor.

„Unionistii s-au lepadat de toate traditiile istorice, au imbracat hainele straine ale legilor europene homosexuale, antinationale, inrobitoare fata de straini... Din 1859 in Romania sint stapini strainii, nicidecum romanii (pana in 1859 erau stapani „adevaratii romani” turcizati, grecizati, rusificati!!!). Si in aceasta ferma de dobitoace din care este o singura iesire spre abator ne cheama unionistii sa ne integram, sa ne unim!?” scrie in continuare „savantul”. Desigur, fermele de dobitoace (a se vedea gulagurile siberiene!) construite de Stalin inclusiv pentru sutele de mii de romani basarabeni, dintre cei mai buni romani, marea majoritate dintre care nu s-au mai intors, sunt mai bune decat  „ferma de dobitoace europeana”, in care se traieste decent (chiar in Romania pensiile, salariile, bursele studentilor sunt de peste 5 ori mai mari decat in citadela ortodoxa construita de socialistul satan Dodon, nemaivorbind de tarile avansate europene unde sunt de zeci de ori mai mari). Cat despre sodomism si alte isme scribul ar face bine, inainte de a scrie astfel de nerozii, sa se documenteze mai bine, vizitand zecile de mii de sate din Rusia, unde se promoveaza adevaratul sodomism, homosexualism, alcoolism s.a. isme, lucru recunoscut chiar de rusii treji la minte.

„Unionismul „romanesc” a devenit atat de primitiv incat nu mai corespunde vreunei stiinte (dar cine pretinde acest lucru?), ci nici nu ajunge la nivelul de ideologie cum ar fi liberalismul, comunismul, democratia sau capitalismul”. Doamne, ce avalansa de notiuni „savante” aduse pentru ai da greutate „teoriei” inventate. Cum poti aduce unionismul in categoria unei ideologii? In primul rand unionismul este in afara oricarei ideologii de clasa. Unionismul este o racordare a intereselor politice, nationale, sociale la un singur ideal – cel national. Unirea provinciilor italiene a fost realizata de regele Victor Emanuel al II-lea si revolutionarul Garibaldi! (1866, finalizata la 1918). Unificarea Germaniei a inceput cu liberalismul la 1848, continuand cu Germania Mica in 1866 si a finalizat cu realpolitikul lui Bismarck si regalismul lui Vilhelm (1871). Unirea celor doua principate romanesti inceputa la 1859 de liberalul moldovean A.I. Cuza sustinut de conservatorul Sturza si finalizata la 1918 prin votul liberalilor P. Halipa, I. Pelivan, St. Ciobanu s.a., socialistii I. Inculet si C. Stere, taranistul T. Barca s.a. Unirea a fost realizata de oameni cu diferite optiuni politice, avand insa un liant – dragostea de neam. Este la mintea cocosului ca un neam unit este mai puternic.

„…In unionism isi cauta un reazem cei ajunsi la ananghie pentru neputinta lor sociala, mintala sau morala, idiotii…Pentru a ocroti mintile celor inca neinfectati de aceasta molima necrutatoare (involuntar recunosc derbedeii puterea unionismului- n.n.) vom arata mai jos minciuna si ticalosia principalelor mantre unioniste, pericolul acestei cvazi-religii antinationale si antiumane…”. Randuri scrise de un alienat mintal. Cat de inaltatoare sunt recunoscute ideile nationale unioniste ale marilor inaintasi ai diferitor popoare (Garibaldi la italieni, Bolivar in America latina dar si ale rusului Dm. Donskoi s.a.) si cat de josnice le califica pretinsul „savant”.

Ce doresc totusi sa construiasca acesti moldovenisti primitivi antiunionisti? Un stat moldovenesc puternic? L-au construit timp de 25 de ani cu ajutorul lui Motpan, Sangheli, Lucinschi, Voronin, Tarlev, Dodon, Greceanii, Plahotniuc s.a. Si ce am obtinut? Un stat falimentar cu o vistierie golita de hotii miliardului (printre care si Dodon si Greceanii care au provocat criza BEM prin modificarea cadrului legislativ, care a permis transformarea Republicii Moldova intr-o spalatorie de bani, eliminand impozitul pe profit pentru persoane juridice, preluarea Investprivatbank de catre BEM), cu o guvernare corupta care prin adoptarea legii privind liberalizarea capitalului si stimularea fiscala incearca sa legalizeze furtul miliardului, cu 1/3 din bugetul aprobat recent (apr. 11 mlrd. lei) planificate din insertii financiare din afara, cu o politica legislativa bolnava (a se vedea graba cu care guvernarea actuala incearca sa adopte legi cu o politica antiumana de pensionare (cum poti supravietui cu o pensie de 500-700 lei (22-32 Euro), dar majoritatea au astfel de pensii, atunci cand in „ferma de dobitoace europeana” cele mai mici pensii depasesc o mie de euro. Chiar si in saracita Grecie premierul A. Tsipras a decis sa-i ajutoreze acum in ajun de anul nou pe pensionarii greci cu cele mai mici pensii de 840 euro! Cine sa-i ajutoreze pe bietii nostri pensionari aflati la limita saraciei?
Ne asteapta o lupta grea cu acesti monstri ai politicii moldovenisti, o munca grea de desintoxicare a lui mos Ion buimacit de imperiul mediatic ruso-dodono-plahotniucist.

Vom reusi doar daca vom fi uniti. Liderii partidutelor de dreapta ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa purceada de urgenta la unificarea dreptei. Pentru realizarea acestui vis frumos de Reunire, pentru a contracara atacurile dodonistilor si plahotniucistilor, trebuie sa ne unim.
---------------------------
Valeriu DULGHERU
Chisinau
15 decembrie 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page