Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Republica dadaista Teleorman

Pentru cine a vrut sa vada, Liviu Dragnea a fost si va ramane un modest arendas de Teleorman. Cu mustata aferenta de fante provincial. Dar si absolvent al Colegiului National de Aparare, sa avem pardon. O fi si doctor in drumuri ? Poate in secret, doctor de Tel Drum, cu diploma la purtator ? Iesirea din epoca Basescu se face in jos. Adica se iese din mizerabil prin catastrofal. O continuitate, cu alte cuvinte. Ne-a dat deja o idee destul de clara despre ce poate fi postbasismul Klaus Iohannis, presedintele binomico-trinomic din Sibiu. Acum inaintam cu dictatorul de Teleorman spre viitorul de aur capitalist, sa traiti !
Daca ar da fata cu realitatea politico-economica de azi, si Eugen Ionescu, si Urmuz, si dadaistul Tristan Tzara ar ramane cu gura cascata. Absurdul si revolutia permanenta au atins in tara lor cote pe care nici nu le-ar fi putut visa. Dar foarte probabil ca nu ne vom opri aici. Vom zbura spre noi culmi de aberatie democratica si vom bate toate recordurile corectitudinii politice. Minoritarii ocupa incet dar sigur toate posturile-cheie. Nici o tara din lume nu se mai poate compara cu noi. Probabil ca si Lenin, in mausoleul sau, e cutremurat de atata revolutie teleormaneana. Numai roman ortodox majoritar sa nu fii in Romania ! Nu doamna eventual prim-ministru e in discutie, poate ca are toate meritele profesionale ale unui functionar-model, ci PSD-ul, cu Dragnea-ul sau si intreaga adunatura politica, putere si opozitie deopotriva, ajunsa la maturitatea nonsensului, absurdului si actiunii antinationale devastatoare.
Indiferent daca o confirma pe doamna Sevil Shhaideh in postul de prim-ministru (toti constitutionalistii cred ca nu are de ales) sau scoate o alta nominalizare din palarie, Klaus Iohannis iese prost in fata populatiei. De aceea jubileaza toata armata de propaganda a PSD, in frunte cu Antena 3. Liviu Dragnea e declarat o reincarnare a lui Machiavelli ! Romanii au votat si i-au ales majoritar pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Sa-i stapaneasca sanatosi ! Dar iata ca si telespectatorii dependenti de Antena 3, multi de varsta a treia, de la sate si din orase mici, sunt si ei umpluti de fericirea corectitudinii politice prin nominalizarea pentru postul de prim-ministru facuta de arendasul roman Liviu Dragnea. Pot fi si ei o vreme „sorosisti” de frunte. Nici nu visau ! Pretextand ca se fereste de presa si de adversarii politici, Dragnea si-a pacalit gros propriul electorat, care se credea, impreuna cu Victor Ponta si Sebastian Ghita, „roman” si „unit”. Oare ce s-ar fi intamplat daca PSD isi anunta candidatul la postul de prim-ministru in campania electorala ? De la tribuna Parlamentului, Dragnea ofera toate garantiile si ne cere sa-l credem pe cuvant, asa cum l-au crezut si colegii lui pentru buna si misterioasa numire a unui prim-ministru. Il mai ia cineva in serios ? In urma cu cateva luni, si bucurestenii si-au gasit in sfarsit fericirea dupa atatia penali, dubiosi si basisti cu borduri. Ea se numeste Gabriela Vranceanu Firea Pandele sau cum s-o mai numi aceasta solista de televiziune, ca si-a tot schimbat numele. Bucurestenii sa se bucure de doamna Pandele sanatosi si ei ! Mai ales dupa orele 17 in trafic. Noxe, nervi si extaz democratic...
Oare cati deputati si senatori din legislatura inceputa azi vor fi arestati in anii urmatori ? O treime ? Jumatate ? Mai multi ? Cate puscarii vor trebui construite in actuala legislatura ? Cat despre autostrazi, ne-am pus pofta in cui definitiv. Chiar si cu „doctorul” in drumuri, inginerul Dada Liviu Dragnea, care ne-a fost dat ca salvator national de Sistemul atoateveghetor.

Petru Romosan       

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page