Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1228)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Asa cum multi dintre dumneavoastra sunteti deja familiari, aceste eseuri se doresc o expresie exterioara a unei revolte interioare la adresa acestui monstrous-grotesc si terifiant mapamond, in care caracterul, integritatea, onestitatea si alte virtuti umane au devenit o “Rara Avis”, splendorile Terrei au fost coplesite de orori, valorile de non-valori, stirile au fost complet malignizate, nemaiputand a se face diferenta intre cele reale si cele fabricate sau rodul comenzilor unor grupuri de interese; factorii decizionali ai Universului, indiferent ca vorbim de Malul Potomacului sau Malul Dambovitei poseda o dotare cerebral indoielnica - asta ca sa nu zic, inexistenta - iar Parlamentele si Guvernele lumii sunt ocupate de persoane al caror primitivism comportamental si infantilism cerebral ar necesita de urgent un consult medical la “Patton Military Facility”, cea mai prestigioasa institutie in domeniu, care poate stabili cu exactitate maxima, atat nivelul intelectual, cat si alte…nivele. Cel putin in USA, avem inca din 1848, “Rules of Civility - Reguli de Amabilitate -Politete”, opera primului presedinte American, George Washington, netrecut ca “altii” pe la crema Universitatilor Americane existente si inexistente, care cuprinde 110 reguli. Pentru “linistea dumneavoastra” va redau doar ultima regula, numarul 110, doar, doar va fi receptionata de cineva: ”Munceste sa tii viu in pieptul tau acea mica scanteie a focului Celest, numita constiinta - labor to keep alive in your brest that little spark of Celestial fire called conscience.”
In aceasta dezordine generalizata, care a atins cote de perfectiune ingrijoratoare, rod al activitatii unor Laboratoare Speciale de existenta carora nici cele mai perfectionate organizatii de Intelligence nu au cunostinta, am realizat ca, la comanda Guvernului Invizibil, se pot confectiona presedinti, senatori, parlamentari, sefi de guverne, politicieni versati sau verosi, sau orice o minte structurata la parametrii normali nu poate intelege sau admite. Ca totul sa fie cat mai autentic pentru prostime, pentru masa amorfa de idioti utili, usor de manevrat din cauza unor tare, haideti sa le zic educationale, “creatiile” sunt insotite de certificate de nastere autentice, diplome pana la cel mai inalt nivel academic, o biografie mai mult decat perfecta si un curriculum-vitae incepand de la….Adam si Eva. In aceste conditii, nu mai constituie un secret, omenirea isi traieste ultimele clipe, inaintea iminentului sfarsit. De fapt, Berttolt Brecht, persoana de aceeasi ”extractie” cu Presedintele Ales al USA si cu Presedintele Romaniei, poet, eseist si dramaturg german, ne spunea in “Teroarea si mizeriile celui de-al treilea Reich”, ca lumea va ajunge in pragul prabusirii, al autodesfiintarii atunci cand neinitiatii, nestiutorii, oamenii mai putin “dotati”,vor da lectii celor initiati si dotati cerebral. Eu voi spune ca mapamondul se va prabusi atunci cand agramatii, idiotii, incompetentii, iliteratii si multe alte specimene asemanatoare, vor ocupa - sau mai corect, vor fi plasati - in functii decizionale de laboratoarele a caror stricta specializare este distrugerea omenirii si reluarea existentei din comuna primitiva. De fapt, inca din 1973, filosoful Kurt Vonnegut ne-a spus:”Fiintele umane vor fi mai fericite nu atunci cand vor vindeca cancerul, sau vor ajunge pe Marte, sau vor elimina prejudecatile rasiale or seca Lacul Erie, ci cand vor locui in Comuna Primitiva - Human being will be happier not when they cure the cancer or get to Mars or eliminate racial prejudice or flush Lake Erie, but when they find the ways to inhabit primitive communities again”.  Dragilor, la nivel comportamental, suntem sub nivelul Comunei Primitive; cu alte cuvinte, “Welcome to the Jungle - Bine ati venit in Jungla”, vestitul cantec al nu mai putin vestite formatii Hard Rock, Guns N’ Roses, lansat in Octombrie, 1987.
Probabil unii dintre dumneavoastra sunteti familiari cu John Birch Society, o organizatie care sustine ca cei mai influenti oamenii ai lumii - presedinti, industriasi, jurnalisti, oameni de geniu etc. sunt componentii unei conspiratii care urmaresc aducerea omenirii sub controlul unui singur guvern totalitar.Trebuie sa admit ca subscriu in totalitate.
Pana sa vedem ce se decide in cele mai inalte sfere ale Universului, Presedintele Ales a decis sa nu mai primeasca  informarea “President Brief”, care era adusa zilnic Biroului Oval, la orele 7:45 AM , de Directorul Organizatiei de Intelligence, locata pe Dolley Ave. din McLean-Lengley, statul Virginia si continea cele mai sensibile informatii din lume, rod al activitatii celor 17 Organizatii de Intelligence !!! Ca un paradox, Presedintele Ales a avut o intalnire secreta cu Yossi Cohen, director al Mossad, considerata cea mai ultra perfectionata organizatie de Intelligence din lume si cu Yaakov Nagel, seful organizatiei Israel’s National Security Council. Dupa umila mea opinie, intalnirea, desi a purtat caracterul de secret, nu a fost chiar asa de secreta, desi a fost aranjata de Benjamin Netanyahu !?! Foarte probabil, la baza deciziei Presedintelui Ales, a stat postulatul lui Charles Lamb, eseist englez, care glasuieste:”Nu castigam nimic fiind in compania celor ca noi; ne incurajam unul pe celalalt in mediocritate. Intotdeauna mi-am dorit sa fiu in compania oamenilor mai excelenti ca mine - We gain nothing by being with such as ourselves; we encourage one another in mediocrity. I’m always longing to be with men more excellent than myself.”
Urandu-va un AN NOU pe masura incontestabilelor dumneavoastra merite, sa ne rugam Supremului Legislator al Universului sa ne mentina sanatosi si apti sa continuam aceasta publicatie si in anul 2017.  
A.C.TON


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page