Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din nou, „În pat cu dusmanul”?

Ion Maldarescu   
 
...Si a fost Al Doilea Razboi Mondial, urmat de ocupatia sovietica si regimul de pana la abdicarea targuita a tradatorului rege Mihai din august '44, apoi etapa pana la finele anului 1989. Atunci, in decembrie, poporul roman a fost asistent, dar si figurant activ in regia catastrofala a evenimentelor clocite de cei trei „Maltisti" ai secolului al XX-lea. Da! Nu doar cei doi „protagonisti" de pe capul de afis al Istoriei: George H. W. Bush & Mihail Gorbaciov, ci si personajul din culise: cel de-al 264-lea urma? al Sfantului Petru, incoronat ca Suveran Pontif in 1978 sub numele de Ioan Paul al II-lea (pe numele sau real Karol Wojtyla). Ca „Serviciul secret" al Vaticanului a fost-este unul dintre cele mai performante o afirma cei „avizati", iar „Fenomenul Malta" s-a produs abia dupa ce primii doi s-au vazut si au discutat cu Papa, apoi au colaborat cu C.I.A., N.S.A., ?.?.?., ?.?.?., Mossad, D.G.S.E., A.V.O., B.N.D., M.I.6...

Incontestabil, lumea este in permanenta schimbare, dar nu continuarea derularii evenimentelor, stiute sau nestiute, de-a lungul a aproape trei decenii, este subiectul in discutie, ci cursa intre „partidele" aparute peste noapte in Romania postdecembrista, pentru ajungerea la „dispeceratul" demolarii nationale: F.S.N.-P.D.S.R.-P.S.D., P.N.t.cd., P.N.L. (cu aripi tinere, mai in varsta sau, recent, fara aripi), P.U.N.R., P.R.M..., aliante electorale de toate culorile si, nelipsita traseista de la guvernare, U.D.M.R., cu busola fixata pe azimutul Budapesta si tinte cum ar fi: anularea Tratatului de la Trianon, al caror corolar se vrea „autonomia" etnica si teritorial-administrativa a Transilvaniei. O.N.G.-urile finantate generos din exterior au fost transformate peste noapte in partide (un soi de ciorba à-la Macovei, din trei ciurucuri) cu scopuri total adverse interesului national. Un melanj urat mirositor si nociv sanatatii natiei, o periculoasa permanentizare a divizarii societatii romanesti. Pronuntarea in limba romana a multor nume inscrise pe listele acestor asa zise partide, aparute precum cometele pot cauza afectiuni cu sechele grave ale vorbirii.

2016 a fost un an cu multiple semnificatii pe plan mondial, european si national. Haosul planetar controlat, instalat partial sau in curs de instalare oficiala de catre New World Order (N.W.O. - Noua Ordine Mondiala), a creat nemultumiri in randul popoarelor europene trezite din somnul acelui dolce farniente iluzoriu. Referendumurile s-au tinut lant, vor urma altele, iar perspectiva se intrevede a fi foarte incerta. Marea Britanie a urcat, cu arme si bagaje in trenul Brexit, lasand in urma un Junker cretinizat, balbaind amenintari furibunde. In Lumea Noua, colosul american a fost zgaltait din temelii, „dinastia" programata a pierdut lamentabil in cursa cu rebelul care a demonstrat ca imposibilul poate deveni posibil. Stoparea escaladarii tensiunii - cel putin pentru moment - dintre cele doua mari puteri militare mondiale S.U.A.- Rusia a cam bulversat socotelile „iluminatilor". Titlul unei lucide analize cu referire la alegerea Presedintelui S.U.A., primita de la un distins colaborator m-a amuzat, amintindu-mi de filmul psihologic sovietic din 1956, „Al 41-lea", unde personajul cheie este ucis. S-ar putea ca cei mai varstnici dintre dumneavoastra sa-l fi vazut..., drept pentru care intreb: oare „Al 45-lea" presedinte american va avea acelasi final ca si „Al 41-lea" personaj din filmul sovietic? N-ar fi decat o simpla repetitie a incheierii mandatului celui de-al 35-lea presedinte american, J.F.K... o dovada ca Istoria se repeta ciclic.

In „Hexagon", descompunere statala a creat conditii favorabile miscarii nationaliste. Repliindu-se dupa loviturile primite, papusarii au raspuns prompt intentiilor Italiei si Austriei, ucigand in fasa intentiile de eliberare nationala, cotate ca extremiste. Polonia, Ungaria, Slovacia practica si ele un joc diferit de orientarile N.W.O. Traind reactualizarea tacita a Pactului din 23 august 1939 si speranta acelei „Deutschland über alles", natiunea germana a primit o lovitura grava de la Frau Merkel si din contractul ei cu „multiculturalismul".

Romania este pozitionata, ca de obicei, intre Est si Vest. Sub conducerea unui presedinte dezinteresat de viitorul tarii si al romanilor, un presedinte cu tendinte abuzive, precum decizia personala de a respinge (fara consultarea si acordul Parlamentului Romaniei sau al C.S.A.T.) invitatia grupului de la Visegrad oferita Romaniei, domnesc deziluzia, indobitocirea televizata si politica murdara anti-nationala, condusa de „clasa politica cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din Istoria Romaniei" (Florin Constantiniu) in marsul ei catre incotro si nicaieri, mai dezorientata decat oricand. Desi rezultatul recentelor alegeri a dat de inteles ca romanii au inceput - timid, ce-i drept - sa se trezeasca din „somnul cel de moarte", alegand dintre doua rele pe, aparent, raul cel mai mic, dar nu „binele", perspectiva ramane la fel de opaca. Ramane de vazut daca se va naste sau nu inca „Un guvern de lupi" si daca acesta se va afla, din nou, „In pat cu dusmanul" - U.D.M.R. In cazul in care va recurge la aceasta solutie, P.S.D. va pierde si ultima sansa ce i-a fost acordata de „Un popor de oi".

Grafica - I.M.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page