Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Viceprim-ministrul Vasile Dâncu a primit premiul “Personalitatea anului” din partea Societatii Medicale Române din New York pentru contributia adusa la dezvoltarea comunitatii românesti

18 decembrie 2016

     Ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a participat, sambata, 17 decembrie a.c., la gala anuala organizata de Societatea Medicala Romana si Camera de Comert Romano-Americana din New York. In cadrul evenimentului, desfasurat la prestigiosul Harvard Club din New York, au fost premiate o serie de personalitati romanesti, romano-americane si americane care, de-a lungul timpului, si-au adus o contributie importanta la dezvoltarea comunitatii romanesti.
Cu aceasta ocazie, viceprim-ministrul si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Vasile Dancu, a primit premiul “Personalitatea anului”, in semn de recunoastere pentru activitatea desfasurata in folosul comunitatii romanesti. Premiul i-a fost inmanat de catre Ovidiu Mihu, vicepresedinte al Societa?ii Medicale Romane din New York, ambasadorului George Cristian Maior, care a transmis un mesaj  de multumire din partea vicepremierului Vasile Dancu pentru premiul primit si regretul sau ca nu a putut participa la eveniment.
„Domnul Vasile Dancu va veni cu placere sa discute atat despre proiectele sale de dezvoltare a societatii romanesti cat si despre cum poate tara sa ajute diaspora mai mult. El considera, ca si mine, ca romanii din afara tarii sunt cei mai buni ambasadori pentru Romania. Vasile Dancu este un om politic care valorizeaza lupta de idei, un patriot care doreste crearea unei Romanii puternice in cadrul Uniunii Europene, doreste ca tara noastra sa fie un partener solid al Statelor Unite, intr-o lume plina de provocari dar si de mari oportunitati. Vasile Dancu considera ca Romania trebuie sa intareasca legaturile cu diaspora si sa foloseasca experienta romanilor din afara tarii.”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.
Totodata, George Cristian Maior a apreciat importanta contributiei aduse de comunitatea romanilor din America la dezvoltarea relatiilor dintre Romania si SUA si rolul semnificativ pe care aceasta il are in extinderea si diversificarea legaturilor dintre cele doua tari.
La eveniment au participat peste 200 de persoane, printre care reprezentantul permanent al Romaniei la Organiza?ia Natiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova in SUA, medici romano-americani si personalitati din mediul academic si diplomatic.
Societatea Medicala Romana din New York reuneste medici romano-americani, fiind una dintre cele mai vechi organizatii profesionale de profil ale comunitatii romane de pe coasta de est a SUA. Societatea premiaza anual realizarile unor personalitati medicale din cadrul comunitatii romane, precum si personalitati care aduc un aport important la dezvoltarea relatiilor dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page