Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ALDE pledeaza pentru capitalul românesc si repatrierea românilor!

La cateva zile de la terminarea alegerilor parlamentare, dupa o saptamana marcata de preocuparile de a ajunge la putere a USR si a partidelor autoproclamate de dreapta, PNL si PMP, partide falimentate ideologic de catre proprii lideri, reprezentantul ALDE, singurul partid liberal romanesc, domnul Calin Popescu Tariceanu, apara capitalul romanesc avand un mesaj puternic catre diaspora romaneasca si rolul pe care acesta trebuie sa-l aiba aici, in Romania.
Sunt peste patru milioane de romani catre traiesc in afara tarii, iar statul roman trebuie sa-si puna problema la modul serios pentru repatrierea acestora. In ultima vreme s-a discutat foarte putin despre aceasta prezenta romaneasca in strainatate si de reintoarcerea lor acasa in Romania, fata de cat s-a discutat de emigrantii sirieni.
Cu toata intelegerea referitor la tot ce inseamna ajutorul celor care bat la portile Europei, semnalul de alarma tras de dl. Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa preocupe in cel mai inalt grad viitorul Guvern al Romaniei, daca in ultimul an de zile  Guvernul Ciolos si presedintele Ioannis au fost total absenti in rezolvarea problemelor reale ale romanilor de pretutindeni, tema privind repatrierea romanilor din diaspora neexistand in planurile celor doi oameni politici, a domnilor Ciolos si Ioannis!
Referitor la etapa peste care trebuie sa treaca statul roman, ALDE, prin mesajul domnului Tariceanu, transmise ca aceasta nu poate fi parcursa altfel decat prin protejarea si sprijinul capitalului romanesc, retinerea profitului in Romania, pentru crearea locurilor de munca, aspect iarasi neglijat de guvernarea tehnocrata, subiect care a disparut complet de pe agenda presedintelui Ioannis, presedinte mult mai preocupat de amestecul in viata politica a partidelor politice si luptele interne dintre formatiunile prezente in peisajul politic romanesc.
As mai adauga la acest capitol, faptul ca Romania a batut pasul pe loc in ultimul an, fiind evidente pierderile tarii dupa aceasta perioada de guvernare tehnocrata , guvernare care a generat blocaje institutionale si pierderea tuturor oportunitatilor care ar fi condus la cresterea locurilor de munca, aparitia de noi societati cu capital romanesc, promovarea acestora pe pietele externe potrivit profilului economic si productiv pe care acestea ar fi trebui sa-l cuprinda.
Asadar, prin politici economice solide, adaptate la posibilitatile potentialului economic romanesc, potrivit ALDE antreprenorii romani trebuiesc sprijiniti, capitalul romanesc incurajat, limitate la maxim pierderile economice cauzate de fuga de capital catre alte tari, incurajata prosperitatea in Romania, pentru ca „nu exista prosperitate fara democratie si fara respectarea drepturilor individuale”!
Aurelian Mihai

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page