Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vederi de perispa - Mos Craciun vine la ONU

Au incercat toti dar nu a reusit nimeni sa confere conflictului sirian un rezultat onorabil. ONU s-a transformat intr-un club de vorbitori si a pierdut caracterul unei organizatii de decizii, daca l-a avut vreodata. ONU a fost transformata cu stiinta sau fara, intr-o satra de nomazi unde fiecare are ceva de zis si nimeni nu-l asculta. Deasupra tuturor domina cele cinci mari puteri ce nu mai sunt in niciun fel ce-au fost odata. Rezolutiile ONU sunt un fel de role depuse la toaletele diplomatilor in lipsa hartiei cu scop hygienic. Din pacate cercul vicios al altercatiilor si observatiilor obsolete intre cele cinci mari puteri ia amploare in ultima vreme astfel incat nimeni nu intrevede vreo iesire sau un rezultat concret care sa fie pe placul popoarelor lumii.
In banca intaia sta doamna Samanta Power, sau cea puternica, adica ce ar trebui sa aiba ceva de zis. Si le zice, la adresa Rusiei, intr-o maniera atat de credibila si plina de convingere incat ONU ar trebui sa decreteze mobilizarea generala si razboiul impotriva acestui dusman al adevarului si agressor international. Nimic din infatisarea doamnei Power nu striga a Gucci, Chanel sau Yves Saint Laurent !? Tot ce poarta e luat de pe carligul supermagazinului, bluza la trei nasturi descheiata, striga  dupa sertarul “verde” iar costumul asortat face concurenta camasii doamnei. Cum poate un astfel de om sa minta ? Sa nu spuna adevarul ? Cum sa nu-l credem cand are aproape lacrimi si vorbeste liber despre lipsa de adevar si rusinea fara margini a ursului din Ural.
De n-ar fi fost un orecare Powell, de data asta un barbat, care cu ani in urma, in acelasi loc si mai ales in acelasi scop, incerca sa convinga natiunile globului cat de necesar e un razboi impotriva Irakului. Cu argumnte la fel de mincinoase pe care la acuza azi doamna Power ca indreptate impotriva Siriei. Doamne ce schimbare de 180 de grade ! Pentru acelas scop-petrolul ! De data asta a celui rusesc, sirian, Iranian etc.etc. Intotdeauna se va gasi o natiune sa porneasca razboi in numele lui. Dar de ce aplauda celelalte popoare ? Nu inteleg de ce majoritatea nu are cuvant la ONU ca sa-i goneasca pe bl-bla-istii astia odata din scaunul (sau tronul?) unei mari puteri. De ce acceptam tutor ce ne mint, dezinformeaza si ne inoada mintea cu fel de fel de teorii si maculaturi diplomatice, ce nu merita nici macar numite astfel, darmite discutate in forumul natiunilor planetei noastre.
De la pupitrul adunarii generale ONU raspunde rusul care seamana cu un predecesor de-al sau din anii 60, care si-a scos in acest loc pantoful si a batut cu el in pupitrul la care vorbea ca sa dea importanta cuvenita (asa a crezut el !) cuvintelor sale. Dupa aceea a exportat revolutia Leninist-Stalinista in Cuba si a invadat aceasta tara cu arme ce semanau cu faimoasele havane cunoscute pe tot mapamondul. Rachetele rusesti stationate in gatul dusmanului de clasa au aruncat acest paradis caribic timp de mai bine de 70 de ani in saracie si intr-un regim in care demnitatea umana e calcata in picioare. Acum domnul ( sau sa-i spun tovarasul ?) Witali Tschurkin ne citeste levitele din acelasi loc si acuza pe doamna Power ca a uitat cu desavarsire ce-au instigat americanii in ultimul timp prin lume. Crimeea si Ucraina sunt pe langa incursiunile razboinice in numele democratiei ale americanilor doar un joc de sotron. Iar Siria este o gradina calcata de tancurile rusesti livrate unui om ce evident nu isi iubeste tara si poporul si facuta praf de bombele ucigase ce chipurile vor sa faca dreptate intr-un stup de albine fara regina care tine ordinea si  unde un genocid nemaiintalnit pana acum in lume devine o realitate din ce ce in ce mai mare. Si asta la ONU, locul unde sperantele lumii civilizate se intrunesc ca sa salveze din omenire ce mai poate fi inca salvat dupa zeci de ani de diplomatie fara rezultat si plina de minciuni si diversiuni. Putine sunt natiunile ONU care se pot mandri ca n-au plecat urechea la cacialmalele diplomatice din ultmii o suta de ani. Dar cine se sinchiseste de asemenea natiuni. Ba mai mult chiar, anumite cercuri cauta sa le inchida gura si sa faca in continuare jocul meschin al celora care impart si chiar despart popoarele pe planeta noastra. Acele popoare, care n-au pornit niciodata un razboi, care s-au aparat si n-au atacat dintr-un motiv pervers pe altele, nu au nimic de zis si nu constitue un model politic de urmat pentru cei care vor o noua ordine mondiala. Iar capul plecat sabia nu-l taie, asa ca multe dintre natiile model isi tin gura sau vorbesc doar intre ele fara sa fie auzite de cei care au painea si cutitul.
ONU s-a depasit singur, la propriu si la figurat ! Arta de dragul artei, fara sens, iar diplomatii acestei organizatii ca si cei al altora asemanatoare, ca UE de exemplu, au devenit incredibili. Nimeni din vorbitorii actuali de la  tribunele acestor organizatii nu va fi in stare sa insufle omenirii calea progresului economic, social si medial pe care si-l doreste. Cercul vicios al minciunii, dezinformarii, razmeritele, spalate la masa tratativelor de unii diplomati si sefi de state fara caracter, al caror spectru se intinde de la coruptie pana la crime impotriva umanitatii nu poate fi radiat ca o eroare geometrica. Trebuie gasita calea de eliminare a lui. Vrem sa auzim alte cuvinte decat “embedded” sau “political correctness” , sa vedem fapte si nu vorbe fara de continut si rezultat, oameni politici care sa ne faca increzatori in calitatile noastre de fiinte umane, care sa conduca lumea spre pace si spre o bunastare acceptabila, spre acele teluri, ce corespund cu ale noastre, cei, care-i punem in functie ca sa ne serveasca interesele si sa ne realizeze aceste dorinti.
Dar la tribuna ONU nu se formuleaza asemenea idei. Acum e insa timpul potrivit sa le auzim. E timpul Sfantului Craciun si toata lumea IL asteapta ca Iisus sa se nasca si sa ne arate cat de mult L-am blasfemiat si L-am injosit, pe CEL care a luat asupra SA pacatele noastre. Chiar daca Budda sau Allah sau alti Guru religiosi se vor simti jigniti citind aceste randuri, ca nu le-am dat lor intaietate, ii rog sa vina pe toti la tribuna ONU si sa aduca cu ei acest mesaj de dragoste pe care-l cuprinde sfanta nastere a Domnului nostru Iisus Hristos. La fel dovada si jertfele SALE pentru omul simplu, pentru cel care nu apleaca urechea la minciuni si nu uraste semenul sau, cum e cazul la forumul natiunilor unite. Sa vina toti acestia la ONU si sa vorbeasca cu incliftatii de acolo despre adevar, dragoste si respect fata de ce a creat bunul nostru Dumnezeu pe pamant. Si de ce nu, ar fi si aceasta o solutie, sa-L punem pe Mos Craciun in locul lui Ban-Ki-Moon, ca secretar general. In acest sens doresc tuturor cititorilor revistelor “CLIPA” si “LUMEA”, celor dragi lor, Sarbatori fericite, un Craciun Sfant cu adevarat, pace, bucurie si respectul lumii intregi.
Robert Pugler
Fürth / Germania
15.12.2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page