Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1227)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Desi mi-am propus, fara sa-mi dau seama, m-am dezis de a mai fi adeptul lui Piron (Pyrrhon), filosof grec de renume care influentat de Democrit si de ideile Scolii Cirenaice, a fondat scepticismul ca doctrina filosofica, independenta. Acest Piron, atat de drag mie, sustine ca atitudine filosofica, totala abtinere si indiferenta, recomandand ataraxia (linistea) si deviza “nu hotarasc nimic”. O societate, oricat de perfecta s-ar pretinde, daca nu are critici, oponenti, preceptul de democratie ar fi in mare pericol. Nu este intentia mea ca alaturi de Henry Louis Menken, sa devin un acerbic critic al societatii americane si asta dintr-un motiv foarte simplu: spre deosebire de marea majoritate a locuitorilor terifiantului nostru mapamond, eu vad America nu ca o tara, ci ca o categorie filosofica, pe care am denumit-o atitudine. Aceasta a fost si ratiunea pentru care am afirmat, afirm si voi afirma, pana la decolarea Navetei Divine spre alte meleaguri, ca America este singura tara din lume care s-a creat in exclusivitate prin atitudine, nu prin dotare tehnica sau umana ! In conceptia Americana, locul doi este al celor invinsi care se regasesc perfect in cuvintele lui Brennus, capetenia Gotilor, exprimate in anul 390 BC cu ocazia jefuirii Romei: VAE VICTIS - VAI DE CEI INVINSI.
Astazi, Vineri, 16 Decembrie, 2016, Agrippina, Billa, cunoscuta si sub numele Hillary Rodham Clinton nu poate fi inclusa inca in aceasta categorie, pana la pronuntarea deciziei Colegiului Electoral, care survine numai Luni, 19 decembrie 2017, la o zi de la inchiderea prezentei editii. Oricum, din culise se aude ca Departamentul (in)Justitiei a facut presiuni asupra Colegiului Electoral de a nu acorda votul presedintelui ales, Donald Trump, atitudine in flagranta contradictie cu legislatia Americana.
Pentru cei dintre dumneavoastra familiari atat cu Platon cat si cu adevarul - apropos, oricat de drag mi-ar fi Platon, tot mai drag mi-e adevarul am sa incerc sa va redau cateva adevaruri revoltator de suparatoare. Platon, ramane unul dintre cei mai mari ganditori ai antichitatii, dialogurile sale in care protagonist este Socrate, cauta raspunsuri la intrebari esentiale privind conditia umana si au ramas pana astazi de o importanta covarsitoare (Banchetul, Fedon, Statul, Parmenide etc). Incerc, trebuie sa admit, fara rezultat, sa gasesc intrebari la directia spre care se indreapta America. Aristotel, unul dintre discipolii lui Platon, geniu care a intocmit cursuri despre aproape toate domeniile existentei, ne-a spus ca, ”singurul stat stabil este acela in care toate persoanele sunt tratate egal in fata legii”. Ideea a fost preluata ulterior de Caius Tullius Cicero si de toate legislatiile lumii. Ceea ce s-a realizat, vedeti si dumneavoastra, singurul domeniu in care s-a atins perfectiunea este dezordinea.
Ratiuni care n-au nimic comun cu logica elementara a lucrurilor, actiuni care ridica indreptatite semne de intrebare privind dotarea cerebrala sau verticalitatea morala, spirituala si profesionala a celor care vor sa impinga mapamondul intr-o noua conflagratie de proportii armaghedonice, ma determina sa ma intreb: Quo Vadis America si cine are de castigat dintr-o conflagratie - conflict cu Rusia. Se uita, sau cu o dotare intelectuala insuficienta, nu se realizeaza ca stabilitatea lumii depinde de relatiile cu Rusia si personal cu varul Vladimir, care a reusit sa redea poporului rus, maretia de alta data. Intentia presedintelui ales de a avea relatii apropiate cu Rusia mi se pare ideala pentru stabilitatea Mapamondului_omenirii.
Se vehiculeaza nefundamentata idee ca Rusia ar fi influentat alegerile din Statele Unite. Foarte probabil cei care au lansat aceasta idee sunt la curent cu practici similare de sorginte Americana, furnizate publicitatii de un membru marcant al familiei presedintelui Ronald Reagan. Probabil acesta este si motivul pentru care Pontifus Maximus, CIA si Presa Liberala sustin aceasta aberanta idee. Democratii cunosc din proprie experienta modul in care au conspirat impotriva propriului reprezentant, Bernie Sanders, sefa “orchestratiei” - a se citi conspiratiei fiind politicianul democrat Debbie Wasserman Schultz, Head al Democrat National Committee, nevoita sa-si prezinte demisia. Sa fi uitat omniscentul-atotcunoscatorul nostru presedinte, ca in anul 2015, a trimis din banii platitorilor de taxe, suma de 350.000 de dolari, organizatiei “One Voice”, menita sa submineze realegerea lui Bibi Netanyahu. In timpul administratiei Reagan, pentru care am un respect deosebit, fiind posesorul unui Steag American, decernat in Rotunda Capitoliului de presedintele Ronald Reagan, politicienii democrati au conspirat cu sovieticii pentru manipularea alegerilor. Fostul ofiter de Intelligence Herbert Romerstein a cercetat arhivele sovietice si a descoperit documente secrete redactate de agentul KGB, Victor Cherbicov. Documentele arata ca senatorul Ted Kennedy a trimis pe sen. John Tunney, democrat de California, ca sa contacteze KGB pentru a-l sabota pe presedintele Jimmy Carter, contracandidatul lui la nominalizare, din partea PD, la presedintia USA. Este amuzant cum personalitati din fruntea PD au cautat ajutorul sovieticilor in manipularea alegerilor. Greu de crezut, la sfarsitul anului 1980, in iminenta pierdere a alegerilor, presedintele Jimmy Carter, a trimis un emisar, pe industriasul Armand Hammer, prieten al sovieticilor si al Romanilor, la un meeting secret cu ambasadorul sovietic, Anatoly Dobrynin, pentru a cere ajutorul Rusiei-Uniunii Sovietice, in castigarea alegerilor. Anatoly, primea informatii si de la democratul Thomas “Tip” O’Neill, Speaker-ul Camerei Reprezentantilor, a treia pozitie in ierarhia administratiei americane, care l-a caracterizat pe Presedintele Reagan  drept o persoana cu instincte primitive - primitive instincts si un om periculos -dangeros man.
Cele relatate mai sus, demonstreaza fara niciun dubiu ca democratii nu se opun manipularii alegerilor; ei se opun pierderii lor. In Decembrie 2016, democratii, foarte probabil bazati pe experienta lor anterioara, blameaza Rusia pentru manipularea alegerilor americane, presedintele  Barack Hussein Obama, doreste un Raport amanuntit de la organelle abilitate, inainte de a parasi biroul Oval. Un sfat, zic eu pertinent: cine nu stie sa piarda, nu stie nici sa castige !
Intrucat “is not over until is over - nu este terminat, pana nu se termina”, un conflict cu Rusia l-ar putea aduce in situatia presedintelui administratiei 32, Franklin Delano Roosevelt, care a fost locatarul Casei Albe intre 4 Martie,1933, pana la decesul survenit la 12 Aprilie, 1945 !!! Personal, nimic, dar absolut nimic, nu ma mai surprinde.            
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page