Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

SCRISOARE PRIETENULUI MEU

Mihaita, iti inteleg bucuria ca fan al Stangii ! Ai o tara rosie, asa cum ti-ai dorit-o. Predictia seniorului Coposu s-a implinit. Dormi linistit, PSD vegheaza peste tara ! Cu exceptia celor doua tinuturi transilvanene. PNL si UDMR (Cand rosu, cand albastru, dupa context, coane Liviule !). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine sa fie acolo la gramada. Asa ca va capata un os-doua ! Ca si alde manechinul cu cei 3 impuri ! Sange-mal, ca tot am revazut seria Harry Potter !
In mesajul tau, lansat pe facebook in dimineata de dupa incheierea votului, sunt, insa, cateva afirmatii care arata unele lacune pe care le ai in gandire. Le pun pe seama nesomnului. Cand va ajunge epistola mea la tine sper sa te fi trezit din euforie.
Vox populi inseamna, in cazul de fata, putin sub 20% din numarul total de alegatori, asa ca usor cu pianul pe scari ! Dar, asta e democratia !
Asta nu-ti da dreptul sa spui „ciocul mic” celorlalti 80% din alegatori, fapt care arata o gandire primara ! Eu n-as putea spune niciodata cuiva „ciocul mic” sau sa-l injur.
Vezi, asta ne deosebeste ! Mai reflecteaza ! Nu inseamna ca nu vom ramane prieteni. Avem multe alte lucruri in comun, in afara patimilor politice.
Constat ca numai 279 de parlamentari din totalul de 466 (de ce nu 300, cum a decis boborul ?!?) au fost votati, restul fiind „alesi” dupa redistribuire. Un fel de cezariana. Taietura ramane. Ce fel de parlament vom avea, vom vedea !
Se vorbeste, deja, de o a treia forta in parlament !?! Sa nu pateasca forza ca PPD-ul senzationalului DD. Sezonul traseismului e, de regula, in plina canicula, cand unii „nu se mai regasesc” in politica partidului care i-a propulsat !
Liderii politici perdanti, isi dau demisia, daca au un comportament european, iar partidele lor aflate in opozitie vor trimite, in viitoarea batalie ce incepe dupa Anul Nou, noi echipe. Altii vor da tare din clanta, desi au in spate 2-3 parlamentari. C-asa au invatat la partidul unic !
Orice analiza este curata pierdere de vreme. O vor face seri intregi (iarna-i lunga) cu detalieri, picanterii, scenarii … mercenarii si jurnalistii din media romaneasca.
In randul alesilor, vad cam aceleasi figuri exersati in rele ! Forestiere, de pilda ! Fete penale, usor penale sau in viitor penale ! Nu se contureaza, din pacate, niciun om politic. Doar politicieni. Catavenci de ani buni.
Stii, la fel de bine ca si mine, ca parlamentul nostru e condus, in realitate, doar de o duzina de oameni ! Ceilalti sunt pentru ridicat mana la ordin si participarea la diverse festivitati, excursii, activitati … sforaitul si jocul pe tabletele nou-cumparate (sic!) fiind preocupari de baza. In Parlament. M-as bucura nespus sa fiu contrazis in viitoarele sesiuni !
Lumea se intreaba daca e posibil sa avem ca prim ministru un penal. Da, in Romania totul e posibil ! Nu intamplator suntem ultimii in Europa civilizata. Cu siguranta, presedintele Iohannis va accepta propunerea de prim ministru a socialistilor, grabind astfel formarea noului guvern. Nu are rost sa inflameze tara. In rest, isi va vedea de atributiile sale de presedinte european. Sper, sa nu devina presedinte jucator cu batul prin gard. Am avut unul. Ajunge !...
Lui Dacian Julien Ciolos trebuie sa i se multumeasca, totusi, pentru ca a pastrat Romania stabila (asta a fost principala sarcina), aducand, totodata, numeroase corecturi in actul de guvernare. Sunt chiar curios pe care dintre acestea le va elimina noul guvern.
De multumit, mira-m-as !  
Desigur, sobolanii tai rosii exulta ! Nu ma refer aici la toti socialistii romani. Stii bine care sunt. E firesc ! Privind, insa, lucrurile la rece vom vedea ca este o bucurie usor amara, cand stii de fapt ca mai putin de patru milioane de romani maturi te sustin. Multi cu grave probleme privind intelegerea realitatii politice. Mult mai mari decat ale tale. Diferenta pana la 18.263.875 e uriasa. Ca au votat sau nu, acestia vor fi permanent cu ochii pe noii-vechi alesi si guvernul pe care il vor gira. Orice pas gresit va fi contorizat. Pe mass media nu se prea poate conta, fiind toata aservita.
Personal, astept ca socialistii sa-si aplice nenumaratele angajamente luate fata de popor, exprimate si motivate la nesfarsit in aceasta campanie electorala. Daca nu, prevad mari miscari de ordin social, cat de curand. Urmate de cele politice. Cel mai ingrijorat din acest punct de vedere mi s-a parut a fi chiar liderul socialist.
Asteptarile sunt enorme. Chiar din partea propriilor sustinatori din cele mai sarace regiuni ale Romaniei. La terminarea lunii de miere, de o suta de zile, mai discutam.
S-ar putea sa cantam zi de zi Desteapta-te romane inca vreun cincinal !

Toate bune !

 
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page