Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Despre necesitatea nationala a renasterii nationale prin factorul intern

General Br. (r) Aurel I. Rogojan   

Draft pentru Raportul de stare a natiunii

Cand institutiile statului si clasa politica deraiaza de pe linia apararii intereselor nationale, factorul intern, ca structura informala a constiintelor patriotice , care vegheaza ca securitatea existentiala a natiunii sa nu fie periclitata, intra in alerta. Suma motivelor de alerta a atins pragul critic:

1. Nu suntem un popor liber si nu ne manifestam, prin institutiile reprezentative, ca natiune suverana.

Politica externa a Romaniei din ultimul sfert de veac are drept constante racaitul usilor cancelariilor occidentale, conformismul la interesele altora, absenta proiectelor regionale de buna vecinatate, imixtiunile brutale, repetate si nesanctionate ale ambasadorilor marilor puteri in chestiuni de stricte afaceri interne. Prin situarea ei geografica, dimensiuni, populatie si resurse, prin continuitatea locuirii neintrerupe a teritoriului ei de peste opt milenii, prin receptivitatea oamenilor la cultura, prin vocatii diplomatice de mare anvergura demostrate, Romania are toate capacitatile virtuale de important lider regional. Dar cei pe care i-am ales sa ne exercite suveranitatea nationala, in loc sa vada si sa inteleaga ce se intampla foarte aproape de noi si care sunt problemele ce reclama aici rezolvari, ne-au legat la remorca intereselor altora prin pustietatile deserturilor din Afganistan, Irak, prin primul stat al Mafiei, Kosovo si aiurea prin lume. Iata ce spune presedintele ales al S.U.A. despre angajamentele asumate de administratia care pleaca si la care suntem parte: „Uitati-va putin la starea lumii de la ora actuala. E un o adevarat balamuc, asta ca sa fiu politicos. Noi nu am mai trait niciodata o perioada asa de periculoasa. Asa-zisii specialisti din clasa conducatoare de la Washington sunt, cu siguranta, cei care ne arunca pe noi in rahat. Si atunci, de ce ar trebui sa continuam sa le dam atentie? Iata ce stiu eu: Ceea ce facem noi, nu mai merge. Cand vedeti ca va infundati tot mai mult intr-o groapa, incetati sa mai sapati".

2. Suntem un popor de proletari.

Conditia primara sine qua non a libertatii este proprietatea. Nu exista libertate fara proprietate. Romania si cetatenii romani nu mai au in proprietate o parte insemnata din teritoriul national, fiind atacate fundamente constitutionale ale existentei national-statale. Noi nu suntem liberi sa decidem nici macar pretul apei care ne este indispensabila vietii, fiindca deciziile asupra acestei resurse, cauza a viitoarelor razboaie, nu ne mai apartin. Nu doar apa, dar si aerul este gestionat la nivel global. Dependenta economica anuleaza capacitatea de decizie. Nu faci ceea ce doresti cu adevarat, ci ceea ce iti poti permite. La nivel de natiune asta este o mare drama existentiala. Dar la nivel planetar, caci lucrurile in aceasta directie sunt scapate de sunt controlul guvernelor ? Un guvern mondial inca nu exista , exista, insa, o periculoasa guvernare oculta a lumii, de care trebuie sa ne temem, fiindca necunoscutul este un permanent potential de amenintare.

3. Suntem cetatenii unei tari asasinate economic.

Mediul de afaceri romanesc, care ar putea genera o constiinta economica nationala, ca suport decizional suveran, este permanent agresat de:
- legislatie impredictibila;
- suprataxare;
- constrangeri politice umilitoare;
- incompetenta administratiei suprapopulate si hiperbirocratizate;
- sabotaje din partea retelelor de afaceri transnationale;
- presiunile inimaginabile ca proportii si metode din partea institutiilor si functionarilor contaminati de coruptie;
- discriminarea in raport cu companiile straine;
- serviciile publice privatizate exclusiv pentru stoarcerea de profit pe seama suprafacturarii si a a prabusirii infrastructurii acestor servicii;
- statul in stat al regiilor autonome le statului, unele foarte bogate, printre marii datornici ai bugetului public, dar nesecate surse ale finantarilor politice ilegale si veniturilor clandestine ale unor retele transpartinice;
- incompetenta, pasivitatea , chiar obstructia fatisa a misiunilor consulare chemate sa promoveze interesele de afaceri ... si enumerarea poate continua.

4. Suntem un popor intr-o accentuata criza demografica si cu cea mai inalta rata de emigrare dupa marile migratii barbare din primul mileniu.

Circa 3,5 milioane de romani sunt navetisti internationali ori rezidenti de data recenta in strainatate. Calculat pe unitate de timp s-ar putea sa devansam multe dintre popoarele migratoare din primul mileniu. Un numar comparabil de emigranti a generat cei cinci ani din razboi din Siria. Paradoxul este ca la o scadere a numarului populatiei cu cca. 3 milioane , independent de migratie, in listele electorale sunt cu 2,7 milioane de alegatori mai multi decat in cetatenii cu drept de vot (A se vedea comunicatul Institutului National de Statistica , din iunie a.c., comunicatul Ministerului Educatiei la deschiderea anului scolar, care refera asupra populatiei preuniversitare, si cel mai recent comunicat al Autoritatii Electorale Permanante. A se compara dinamica populatiei votante din 1990 pana in 2016 cu dinamica demografica).

5. Suntem o natiune fara statul de drept functional

Puterile statului nu sunt in serviciul cetatenilor. Ele au fost acaparate de clanuri transpartinice si retele infractionale transnationale controlate de centre de putere externe. Unii ca ne guverneze, ceilalti sa ne desfiinteze. Drepturile la sanatate, la educatie, la justitie si multe altele sunt doar litere moarte in Constitutie. Constitutia nu este aparata, in primul rand prin neaplicare si nerespectare!

6. Suntem un popor cu o clasa politica incapabila a servi interesului public si care nu face casa comuna cu interesul national.

Fara exceptie, partidele nu cunosc nici macar conceptul interesului national si sediul acestuia in Constitutia Romaniei. Dupa a noastra clasa politica interesul national ar fi sa-i iubim pe americani si sa-i uram pe rusi. Asta ar insemna sa fim un neam semanator de vrajba si sa culegem roadele ei. Interesul national este sa fim un popor liber, prosper, o natiune suverana, demna, respectata, cu teritoriul intangibil, statul indivizibil.

7. Suntem un popor cu elitele in agonie.

Elitele nationale in care natiunea isi pune cu indreptatire sperantele au fost dezbinate si antagonizate. Pe de o parte, o elita foarte vocala, dar esentialmente distructiva si foarte periculoasa, fiindca nu-si poate reprima predispozitia la perpetua tradare. Pe de alta parte,o elita mai modesta numeric, de foarte buna calitate, dar pusa la colt, redusa la tacere si permanent atacata si cu accesul la comunicare controlat si scurtcircuitat.

8. Suntem o natie cu moralitatea civica agresata, deturnata si grav amenintata in fundamentele ei crestine.

Indatorirea civica de a nu lasa nesanctionat raul observat in actele, faptele si gesturile puterii nu prea ne este cunoscuta si la indemana. Lumea in care traim nu este rea din cauza oamenilor rai, ori nepotriviti locului in care i-am trimis sa ne reprezinte, ci din cauza tolerantei fata de cei care fac raul, dovedesc incompetenta, rea vointa, administreaza fraudulos afacerile publice, ne propavaduiesc religia demagogiei politice, intra in politica saraci, cu datorii, ca peste un an-doi sa-si trimita odraslele la studii in strainatate, la universitati unde platesc 75.000 -100.000 (euro sau dolari) de student. Sunt si familii cu doi sau trei studenti intretinuti la studii dintr-un salariu de deputat sau senator. Imunitatea la critica este o alta problema, care ne arata ca nesimtitii odata cocotati la putere nu mai este chip sa se dea plecati, decat daca sunt doborati cu forta legii, ori alungati de vreo revolta amenintatoare .

9. Suntem o natiune cu perceptia realitatilor politice externe atrofiate.

In plina era informationala suntem printre popoarele cele mai strict izolate informational. Suntem intoxicati letal cu o suprainformare reziduala, inutila existential, dar importanta pentru a ne destructura sistemul valorilor identitare si a ne tine departe de ce se petrece cu adevarat in lume. Lumea in care traim nu este numai rea, dar a si luat-o rau de tot la vale. Superputerea mondiala nu cunoaste , ori nu vrea sa utilizeze frana. Sa speram la altceva cu viitorul presedine al acestei superputeri ? Cei amenintati de lipsa franei ce sa faca ? Sunt nevoiti sa puna sabotul pe sinele celor care se cred locomotiva istoriei, ca doar nu or sa se lase calcati.

10. Suntem un popor cu securitatea nationala subminata

Cei trei presedinti posdecembristi „...Escu", fiecare in felul sau au fost discipoli, apoi mentori ai unui sistem de politie politica prin care sa-si tina adversarii, in primul rand cei personali, dar si cei politici cat mai departe de putere. Din aceasta realitate a decurs un cumul de consecinte daunatoare, care au impiedicat conceptualizarea domeniului securitatii nationale pe baze constitutionale, in consens si cu doctrinele postmoderniste ale securitatii, iar de reforma legislativa a activitatii serviciilor de informatii nici nu poate fi vorba. Actualul presedinte nu a demostrat in doi ani ca ar fi capabil sa-si tina cuvantul dat.

11. Suntem un popor cu partide fara ideologie

Partidele politice si parlamentele au devenit institutii decadente, cu mii de ani in urma progreselor tehnologice. In plan ideatic-politic, omenirea este prizoniera clasicilor Greciei Antice si a institutiilor Dreptului roman. Sistemul democratic bazat pe valorile ideologice antice nu are capacitate de guvernare intr-o lume supertehnologizata. Epoca post-moderna are drept caracteristica dictatura companiilor IT, care au devenit mai puternice decat guvernele. Dependenta omenirii de reteaua informatica globala este o alta forma totalitarism, cu atat mai periculos, cu cat nu-i vedem decat avantajele. Ideologia generata de reteaua globala tinde reducerea la un numitor comun a tuturor activitatilor umane – cunostintele, o proprietate virtuala si intangibila, domeniu in care in Romania nu s-a intamplat, inca, ceva notabil. Inteligentele romanesti in materie sunt un bun de export. Contra razboiul nostru cibernetic nu pare a avea ca prioritate protectia mediului de afaceri, ci controlul total al populatiei. Deocamdata nu au reusit sa ne convinga de contrariu.
Nota bene: Sa reflectam la cheltuielile imense pentru informatizare, dar si la lipsa ori calitatea rezultatelor („Microsoftgate").

12. Suntem un popor cu optiunile politice controlate de un sistem electoral militarizat

13. Suntem un popor guvernat prin minciuna, incompetenta si servilism

14. Suntem un popor ale carui guverne sunt in incapacitate de a guverna in litera si spiritul Constitutiei, cercetand si valorificand bunele practicii ale guvernarii inaintasilor care au ramas in istorie ca ctitori de tara. Nu-i mult de cercetat, ca nu sunt prea multi, doar vreo trei-patru in istoria statalitatii moderne la romani.

15. Chiar suntem un popor care iubim tradarea, tolerindu-ne inalt tradatorii

„Daca voi castiga eu, va pun totul la dispozitie. Adica tara si toate reursele ei. Daca va castiga contracandidatul meu, s-ar putea sa aveti ceva probleme". Cam acestia au fost termenii in care niste candidati la Presedintia Romaniei si-au exprimat disponibilitatea la crima de hiclenie. Unul la Bucuresti, intr-o ambasada. Altul pe la usile siloviki-lor din Administratia Kremlinului. Am fost solicitat, de un gazetar valcean, sa propun un clasament al partidelor care au tradat interesele nationale.Toate sunt vinovate. Unele comitente, altele prin pasivitatea complice. Dar, sa fim corecti, nu partidele in sine, nici cele chiar infiintate la comenzi straine, ci mercenarii politici, unii chiar profesionisti ai tradarii, care pun mana pe conducerea partidelor pentru a le folosi in scopuri antinationale . Nu au existat si nu exista, din pacate, formatiuni politice care sa nu aiba figuri marcante cu vulerabilitati la tradare neobservate si ramase cumva nevalorificate. Motiv pentru care, extrapolarea unui bine cunoscut Manifest, din anul 1848, este cat se poate de actuala: „O stafie bantuie prin Romania. Stafia antipatriotismului desantat si a tradarii nationale. Nimeni nu se uneste intr-o sfanta haituiala impotriva ei. Nici Prea Fericitul Patriarh, nici Laicul Presedinte, nici ministrii celor sapte politii secrete. Daca vorbesti de dragoste de Neam si credinta datorata Patriei esti un retard comunist. Toti din elita puterilor laice si religiioase mimeaza interesul national, dar nici unul nu a facut dovada cunoasterii acestui interes, adica faptul de a fi liberi si prosperi intr-o tara nimanui inchinata, cu depline drepturi, de popor suveran, asupra darurilor date de Dumnezeu pamantului numit Romania. Romani din toate zarile lumii, uniti-va !"

Grafica - Ion Maldarescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page