Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cât, Doamne, vom mai suporta?

    Dupa 27 de ani de facatura iliesciano-basesciano-politrucianista, ma uit la dezastrul din jur si intreb: Ce-ati facut cu tara mea, despre care se spunea candva in manualele scolare ca este bogata si frumoasa? Da, pe-atunci Romania era bogata pentru ca apartinea in intregime romanilor si era frumoasa fiindca o priveam cu inimile noastre mult mai dornice de-a sti (traditii, istorie, cultura, arta) decat de-a aduna comori pe care le mananca moliile si le fura hotii. Tot pe-atunci eram mai umani, intrucat ne situam mai aproape de noi insine pe calea divina a libertatii interioare si mai aproape de identitatea noastra pe calea regala a romanismului neotravit cu integrationism, globalism, multiculturalism si alte „isme” antinationale.
    Acuma toate s-au schimbat: circa 50% din pamantul tarii este deja in ghearele strainilor, intreaga economie (industria, agricultura, transporturile, mai cu seama cele maritime si fluviale) a fost culcata la pamant, scoala si educatia – o tragedie nationala cu bataie foarte lunga, istoria si cinstirea inaintasilor – un domeniu controlat la centima de sculele globalistilor, sanatatea o parodie (inmultirea exponentiala a farmaciilor este cel mai just barometru in acest sens), credinta in deriva, iar cultura a devenit o penibila aflare in treaba pentru tot mai multi fosti activisti si actuali semidocti. Intr-adevar, caci toata instruirea zilelor noastre se rezuma la „stiinta” descurcatului prin datul din coate (taman cei certati cu studiul temeinic vor inhata posturile de conducere) si cam toata cultura se cheama firimiturile ciugulite in fuga de pe internet.
    Vasazica este epoca neamului prost: a ticalosului mare si mic ce-si doreste detestabilul statut de ciocoi (casa fatoasa, masina bengoasa, lant de aur la gat de taur) si al cumetriilor politico-ciocoiesti (fie ca primii sunt finantati de ciocoi si devin uneltele acestora in procesul de jefuire cu legea in mana, fie ca unii dintre ciocoii care se descurca cu silabisitul si iscalitul, tin mortis pentru istoria clanului sa fie vazuti la tembelizor si in public cum se bat pe burta cu jigodiile sus-puse din aceasta tara)...
    Si iata ca din nou ni se cerseste votul pentru viitorul sparlament (va fi tot un gretos sparlament, de indata ce nucleul sau de comanda este stiut ca va fi format din penali ca Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Ecaterina Andronescu, Victor Ponta si alti nelegiuiti de rang inferior).
    Eu insumi am primit mai multe mesaje pe mobil, indeosebi de la penelistii inca nepenali (de unde naiba imi stiu numarul?!), prin care sunt invitat sa-i votez daca doresc ca municipiul Sighetu Marmatiei sa fie reprezentat cu cinste!
    Intreb: Cu necinstita cinste a masinii de vot, ori cu aceea a tradarii principiilor liberale prin marsava coabitare cu PSD, potrivit spusei „Fa-te frate cu dracu pana treci puntea (interesului personal si de grup/partid)”? Nevrednicilor de toate varstele si culorile politice, dar toti o apa si un pamant in gaunoasa voastra esenta, inca nu va este limpede ca oamenilor cu scaun la cap le este scarba de voi, intrucat partidele au pus tara pe butuci?
    N.B.: Iata o consistenta mostra de ridicol si inca ceva pe deasupra din actuala campanie electorala. Traian Basescu a fost presedintele Romaniei vreme de un deceniu. La sfarsitul celor doua mandate, el s-a laudat ca a facut meci nul – n-a invins sistemul, dar nici nu s-a lasat invins de sistem! Adica nicio farama de schimbare in mai bine...Acuma, in calitate de presedinte al unui partid de buzunar (PMP) si aspirant la fotoliul de senator, el promite o gramada de lucruri din cele pe care nu le-a infaptuit cat timp a fost primul om in stat. Este firesc sa te intrebi: a mintit atunci cand era presedintele tarii sau minte acuma cand este presedintele unui partidulet? Eu cred ca si atunci, si acuma, acesta fiind modul de-a fi al politrucului uns cu toate alifiile nedemnitatii...

    Sighetu Marmatiei,                                                                  
George PETROVAI
         10 dec. 2016
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page