Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

De lichelism noi vom scapa numai în cap daca-i vom da!

    Se afirma de catre naivii indraciti intr-ale democratiei ca votul este mai tare ca glontul! Asa sa fie? Pai, daca ne-aruncam ochii roata in jurul nostru si in istoria postdecembrismului, avem de ales: ori ca democratia isi rade de noi cu taina capriciilor dupa care se conduce, ori ca pretinsii democrati pedaleaza in continuare pe substituirea realitatii cu iluzii si sperante (pesemne ca astia au in vedere acele cartuse fara gloante, carora li se spune oarbe), ori amandoua deodata si in proportii diferite, functie de imprejurari.
    Da, caci in Rusia democratizata (!) dupa canoane stalinisto-muscalesti (a nu se uita originea asiatica a tiraniei), (Ras)Putin si ciracii sai insfaca puterea de cate ori vor muschii lor, ca in somnolenta Basarabie alegerile au fost castigate la modul substantial-democratic de catre Maia Sandu pentru ca Dodonul antiunionist sa ajunga presedinte, iar in America doldora de democratie, functioneaza atat de precis si sfidator sclerozatele mecanisme ale electorocratiei, incat votul ultracenzitar a cel putin 270 de ipochimeni din astia, are mai mare greutate politica decat votul a peste un milion de alegatori.
    Nu stiu daca americanul de rand isi bate capul cu asemenea anomalii care nu-i tin de cald. La urma urmei, de ce ar face-o, de indata ce roadele politicii imperiale americane se invedereaza in urmatoarea asimetrie: Populatia Statelor Unite reprezinta circa 5% din totalul pamantenilor, dar an de an aici se consuma peste un sfert din resursele globului!
    Vasazica, ramane ca noi, cei din afara „paradisului” americanesc, sa ne punem intrebari de felul urmator:
    1)Daca votul electorilor este peste vointa alegatorilor (altfel spus antidemocratic), atunci la ce naiba mai sunt chemati/ademeniti cetatenii ca sa voteze?
    2)De ce oficialii americani isi arata nemultumirea generatoare de sanctiuni, atunci cand  pe alte meleaguri fie ca se recurge la niscaiva forme subtile ale votului cenzitar (cetateni impiedicati sa-si exercite dreptul la vot prin anumite manevre birocratice), fie ca se face numaratoarea voturilor dupa aritmetica lui Stalin?
    3)N-am stire ca americanii sa fi organizat candva vreun referendum. (Macar noi il avem pe cel de trista faima din anul 2009...) Sa fie din pricina acestui straniu paradox al democratiei lor excedentare (sic!), potrivit caruia vointa poporului este la cheremul vointei electorilor?!...
    Revenind pe meleagurile si la oile noastre carpato-dambovitene, sa spunem lucrurilor pe nume: Au trecut, iata, 27 de ani de cand catindatii tot promit marea cu sarea, noi ii votam si lucrurile merg din rau in mai rau!
    De retinut ca un putregai national, nu poate fi inlaturat prin autoamagiri din familia votului: Cine stie, poate ca va da bunul Dumnezeu si dupa acest scrutin vom sti si noi, romanii, ce gust are binele neciocoizat...Trebuie sa intelegem odata si odata ca un atotputernic sistem mafiot, care l-a invins pe Emil Constantinescu si l-a facut de pomina pe Traian Basescu, nu poate fi destructurat decat cu mijloace forte: Pe 11 decembrie 2016 prin boicotarea alegerilor (greva electorala generala), iar ulterior, in cazul in care se constata tendinte intru refacerea lui, prin revolte de mari proportii!
    Si inca ceva. Intrucat grosul celor care nu vor sa stie de obligatii cetatenesti (ei stiu ca au doar drepturi), nu sunt numai simpli locuitori si beneficiari ai ajutoarelor sociale, ci si nestiutori de carte (poate fi numita masa de manevra a partidelor criptosocialiste), trebuie pur si simplu exclusi de pe listele electorale. Chiar asa, caci tot ce doresc unii ca acestia este permanentizarea actualei stari de lucruri, plina ochi de nemunca, nerusinare, furtisaguri, minciuni si pomeni.

    Sighetu Marmatiei,                                                             
George PETROVAI
         9 dec. 2016

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page