Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ROMÂNIA INTELIGENTA, RIDICA-TE !

Imi propusem sa nu mai scriu pe teme electorale, dar agresivitatea mitocaneasca a mercenarilor de la posturilor mocirla si ale postacilor pe facebook ma determina sa reactionez.
Ce sa-i faci ? Nu am calmul lui Dacian-Julien Ciolos, taran neaos din Apuseni. Cuvinte mai gasesc si eu, dar cu rabdarea nu stau bine. Deloc.
Cum sa risipesti 55 de minute din cele 70 ale emisiunii cu atacul steril asupra premierului ? In loc sa afli, de pilda, ce vrea sa faca viitorul potential premier pentru Romania ? Cum sa repeti la nesfarsit minciuna ordinara cu jignirea telespectatorilor Antenei 3 ? Si eu sunt telespectator al Antenei 3. Platitor de canale, dar nu de canalii. Personal nu m-am simtit deloc jignit si am inteles perfect la ce s-a referit premierul la Grupul de Dialog Social, provocat de versatilul autor al apelului la lichele.
Sunt si momente bune la A3, desi mai rare de cand au devenit jurnalisti-mercenari facand pactul cu diavolul rosu. Astfel, antenistii au numai de pierdut. Gadea s-a manelizat, badea Badea, in ciuda unor sclipiri, s-a cabotinizat, mos Ursu nu intra in calcul fiind tot mai unsuros.
O aprob pe lelea Safta. „Branza buna in burduf de caine !”
Invitatul bufnita, mega analistul, reuseste sa irite tot mai mult prin agresivitatea marlaneasca. In rest, in privinta mercenariatului nici prea-prea, nici foarte-foarte, ceilalti jurnalistii cautand sa fie mai echilibrati, chiar daca tanti Mita de Pitesti face show-uri lacrimogene din cand in cand.
Seamana cu mine. Colerica !
Cine a zis Sinteza Zilei - Mocirla 3, bine a a zis ! Se stie, Mocirla 1 o gasim la Realitatea Tv. Ramane libera pozitia 2 !?!
Premierul nu s-a aratat deranjat de critici, din contra, acestea il ajuta in luarea deciziilor, ci de minciunile si rastalmacirile tendentioase.
A prezentat cateva, pe care le-a demontat rapid la fel ca si alte atacuri sub centura din partea gadelui, chemand si ursul in ajutorul sau.
Pe scurt, premierul a iesit cu cizmele curate din aceasta capcana ! Inteligenta sa rurala l-a salvat ! Atat despre canaliile tv.
Postacii. In ultima saptamana un adevarat tsunami s-a declansat pe facebook. Am numerosi prieteni cu care comunic cotidian pe diverse probleme, asistenta muta fiind de ordinul miilor. Este un dialog, trialog, multidialog civilizat, presarat cu date, argumente, ironii, dar pana la raspandirea unor informatii false si adresarea de injuraturi e cale lunga. Simpatiile mele declarate pentru doctrina liberala nu ma fac sa fiu un fan habotnic al partidelor ce se declara a fi de Dreapta. Nu pot sta pasiv la atacurile suburbane, nici asupra celor de pe Stanga, cu mici exceptii, nici a celor de pe Dreapta, cu alte exceptii !
 Cel mai mult ma deranjeaza cei care dezinformeaza cu buna stiinta. Pe postaci ii inteleg. Primesc textele, indicatiile si ataca la baioneta. Inteligenta lor e de rang primar. Nu reactioneaza la ironie, nu aduc argumente in ceea ce afirma si te injura cand sunt demascati, ei fiind 100% anonimi.
Insa, ceilalti distribuitori, mirativi sau interogativi, de ce nu se informeaza mai intai ? Cand e atat de simplu. Cum pot sa puna „botul” la tot felul de site-uri, rasarite ca ciupercile, care disemineaza informatii false, apocaliptice, panicarde, rasiste, antieuropene ? Cum pot crede, de pilda, in marota Soros ? Sau ca strainii sunt vinovati de tot ce ni se intampla !?!
Asa cum nu inteleg „umorul” pe care-l fac altii ?!
Pe multi ii cunosc personal. Sunt oameni inteligenti, educati si totusi distribuie tot soiul de mesaje lacrimogene, panicarde, isterice in aceasta campanie electorala !
Dragilor, lasati lacrimogenele / sila de politica si la vot ! Nu va duceti cainii si pisicile la SPA chiar in ziua votarii ! Votul e singurul care ne stabileste viitorul colectiv. Stiu, oferta e slabuta ! Situatia e similara cu alte alegeri. Nu iese lumea la vot, tot hotii vor forma guvernul !
Votati pe cine vreti, numai votati ! E singura solutie in democratie !

Toate bune !?!

 
Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page