Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Îndemnuri pentru suflet, la început de post

Andreea Trandafir

E inceput de Post, timp numai bun pentru (re)nastere. Incepe Postul, suflete, porneste si tu pe cale! E cale de Smerire dar, mai presus de toate, e cale de Iubire.
Ingaduie-ti suflete, macar acum, sa te lasi biruit de sete - de sete de Lumina.
Sa nu uiti, suflete, ca in vreme de post e voie si nevoie, totusi, si de indulcire: ai Rugaciunea pentru asta. De-ai sti cat e de dulce... De poti, adauga-i si putina smerita Pocainta.
Aminteste-ti, suflete, si de Speranta, de Adevar si Puritate, ca sa poti privi in oglinda fara teama ca ea ar putea arata la un moment dat un alt chip, instrainat de tine.
Adu-ti aminte, suflete, si de Rabdare. Cu ea sa stai la sfat, sa zabovesti si iar sa zabovesti...
Iertarea-ti fie, suflete, mai mult decat oricand aproape! Caut-o bine prin toate ungherele, cu siguranta vei reusi sa o intrezaresti. Sa cauti in si prin ea puterea de a-ti iubi aproapele. Si, daca poti, incearca sa te ierti pe tine, pentru toate ce au fost si pentru toate cate stau a prinde forma. Si pentru ca incercarea-ti sa nu ramana o simpla si amagitoare masca, aminteste-ti sa si uiti ce a trebuit sa ierti. Abia atunci va fi intreaga.
Sa te pornesti in cautarea Simplitatii. Stiu, ai inceput de multe ori cautarea, dar de si mai multe ori ai reusit sa faci ocoluri mari, sa te mai si ratacesti. Dar nu-i  nimic, timpul nu e pierdut, dupa cum nici simplitatea nu e. Tu cauta doar si ia-ti aproape Nadejdea. Aminteste-ti, suflete, ca in ea iti vei afla puterea. Nadajduieste asadar si tu! Nadajduieste, suflete, in Iertare, in Mantuire, in Bucurie, in tamaduirea de neindrazneala! Si din cand in cand, si din gand in gand, oricand vei gasi un moment de ragaz sau de iscoditoare tulburare, repeta-ti lin: „Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant!”.
Si... te mai rog ceva! Sa macini tu, suflete, pietrele ce ti-ar putea iesi in cale, inainte de a le arunca in altii. Sa le macini usor, fara de zgomot si cutremurari! Nici tie nu ti-a fost usor sa le induri cand altii s-au grabit sa le ridice asupra ta.
Post cu folos sa iti petreci, suflete, si Bucuria sa te insoteasca!
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page