Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

COGITO ERGO SUM (2): DE LA VORBA LA FAPTA

Mihaela MIHAI

Pentru a lamuri nelamuritii:

De cand am invatat sa citesc am devorat carti cu basme, romane din literatura universala clasica, romane politiste, de aventuri, SF, istorice, etc. Carti de psihologie, filozofie, Istoria iezuitilor, a masoneriei sau a qatarilor din sudul Frantei s.a.m.d.
Nu scriu toate astea pentru a ma lauda, sunt multi intelectuali in Romania mai cultivati ca mine... Vreau aici sa incerc a introduce in orizontul meu pe cei pe care nici macar nu-i flutura gandul ca un spirit deschis ASCULTA si CUNOASTE tot ce poate exista intr-un domeniu pentru a-si face o opinie PERSONALA. Nu cea pe care i-o indeasa pe gat altii, sufocata de ignoranta. Cei care, cu cat cunosc mai putin, cu atat emit judecati mai categorice. La fel, sau mai ales in Politica din Romania. Daca nu faci ca mine, esti dusmanul meu, cel care nu accepta sa se supuna vointei mele... Primitiv!

Am fost intotdeauna deschisa catre gandirea altora, am citit publicatiile si de stanga, si de dreapta, am urmarit emisiunile tuturor posturilor TV coerente si voi continua sa o fac. Am o curiozitate permanenta fata de natura umana si acord oricui posibilitatea de a se exprima. Oricine poate aparea cu surpriza unui spirit bogat, a unei inimi generoase, sau a unei vointe de a construi, iesite din comun.

Am incercat sa candidez ca independent autentic. Legea electorala din Romania nu o permite, decat teoretic. Ani la rand, mi s-au batut urechile cu argumentul ca „numai intrand intr-un partid veti putea candida”! Cand, pe de alta parte, opinia generala este ca „Toti sunt o apa si-un pamant!”. Ce mai conteaza care este partidul? Oamenii conteaza!

Acuzatia pe care mi-a adus-o Uniunea Salvati Romania (USR) „de a fi avut legaturi cu diverse partide” este o insulta adusa libertatii si dreptului meu de a alege o cale. Ori, pentru a alege in cunostinta de cauza, trebuie sa intri in dialog cu acei oameni. De aceea, cand mi s-a propus sa cunosc oameni noi, proiecte noi, partide vechi dar noi pentru mine, am acceptat de fiecare data sa-i intalnesc. Le-am dat o sansa. Daca nu au stiut sa o merite, m-am retras. Nu sunt nici papusa de pus in vitrina, nici santajabila, nici vaca de muls bani pentru partid. Mi se pare normal sa contribui si cu bani la efortul comun, dar nu in sens unic, trebuie sa fiu parte a acelui proiect.

Eu ascult vorbele oricui, dar ele trebuie sa fie apoi concretizate prin fapte.  Asa sunt eu, fac ce spun. Deci, pretind sa mi se raspunda la fel. Gresiti, dragi romani, cand va mintiti singuri, votand mereu pentru VORBE, fara a tine cont de FAPTE!
---------------------------
Mihaela MIHAI
Bucuresti, 14 noiembrie 2016

------------------------------------------
Mihaela MIHAI (Mihaela-Maria NEAGU), nascuta in Giurgiu, la 27 octombrie 1946.  Solist vocal, actrita, presedinte al Uniunii Artistilor Liber Profesionisti din Romania (UALPR). Absolventa a Conservatorului National de Muzica „Ciprian Porumbescu” – Bucuresti, Facultatea de Muzicologie. Cursuri post-universitare: „Noi tehnici de comunicare” - Universitatea  Paris X – Nanterre. A predat cursuri de „Tehnici de comunicare si de expresie orala” jurnalistilor francezi. Membru al SACD (Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques) – Paris. 1990 – Director al Departamentului de Publicitate al T.V.R – Bucuresti. 2000 – Director de Comunicare al Consiliului National al Audiovizualului – Bucuresti (post ocupat prin concurs). Autoarea Legii 109/2005 (Legea Mihaela Mihai) privind indemnizatia pentru activitatea de liber profesionist a artistilor interpreti sau executanti din Romania. Cocheteaza cu literatura, scriind schite, povestiri, comentarii. (George ROCA, Rexlibris Media Group, Australia)  
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page