Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

VOCATIA RATARII !

A fost Ziua Nationala a Romaniei. A tuturor romanilor !
A celor onesti, care nu stau cu mana intinsa la Stat dupa pomeni. Prin implicarea si inventivitatea lor in mediul privat, aduc bani la bugetul tarii (taxe si impozite), contribuie la dezvoltarea locurilor unde traiesc.
Ziua Nationala a Romaniei este si a puscariasilor, a penalilor, a celor care nu stiu ce sa mai faca pentru a fura cat mai mult de la Stat, prin tot felul de metode pe care mass media le descrie zilnic. Furturi care au atins zeci de miliarde de euro, iar distrugerile de ordinul miilor de miliarde. Astfel de indivizi au penetrat toate institutiile Statului, constituindu-se in adevarate retele mafiote. Locale si nationale. Mai mult, sistemul mafiot si-a creat posturi de televiziune, locale si nationale, prin care jurnalistii-mercenari varsa zilnic otravuri de toate calibrele. Mii de manipulari. De la cele mai rafinate la cele mai grosiere, repetate obsedant. Zi si noapte.
Ziua Nationala este si a romanilor incapabili sa-si creeze o independenta proprie, fiind la cheremul primarilor prin ajutorul social pe care Statul il acorda lunar neconditionat. Un efort financiar deloc de neglijat, de multe ori ajuns la cine nu trebuie.
Pe scurt, Ziua Nationala a Romaniei este a tuturor romanilor indiferent de etnie, convingeri religioase sau politice, fara nicio discrimnare.
La Multi Ani, Romania !
Desteapta-te romane rasuna in toate interpretarile posibile. Faptul ca este imnul national arata ca avem o mare problema privind intelegerea mesajului cheie al creatiei de acum 168 de ani. Privind retrospectiv, gasesc motive serioase in a fi mentinut acest imn national inca mult timp. Anii, prin care am trecut, au fost marcati de cateva momente cruciale pentru istoria contemporana a Romaniei, momente in care am ratat schimbarea in mai bine a tarii.
Unul a fost moartea lui Gheorghiu-Dej, personaj impus de Moscova in perioada in care am fost colonie sovietica. Practic atunci nu se putea face nicio miscare la nivelul autoritatii statale, sute de mii de romani fiind in puscariile politice, zeci de mii fiind eliminati prin metodele aduse de ocupanti. Prin unelte romanesti ! O schimbare s-ar fi putut produce, la moartea lui Dej, care obtinu-se plecarea trupelor de ocupatie (1958) si lansase programul de dezvoltare a Romaniei (1960-1975) si care se derula cu pasi repezi. Numai ca Moscova nu a dat curs dorintei lui Dej ca Gheorghe Apostol sa fie urmasul si l-a impus pe Ceausescu. Cum a evoluat Romania dupa 1975, cand vechea garda a fost total eliminata si a inceput sa fie implementat programul de dezvoltare megalomanic (1976-1990) al noului dictator comunist, se stie. Din mai rau in mai rau. Cum multi romani nu cunosc realitatile acelor timpuri, au ramas nostalgici cu propaganda ceausista ce proslavea „Epoca de Aur”. Un alt moment a fost la al XII-lea Congres al P.C.R., din noiembrie 1979, cand un vechi cadru de partid, C-tin Parvulescu, declara la tribuna: „Am fost uimit cum s-a desfasurat pregatirea acestui congres /…/ Tovarasul Ceausescu si-a permis /…/ Este fara precedent /…/ de ce Ceausescu se sustrage /…/ De ce? Pentru ca Ceausescu se sustrage controlului partidului. Cauta sa…”.  „In spiritul acesta a fost organizat Congresul, tovarasi, si aici sunt echipe speciale de agitatori, incepand din fata si…”.  
Decembrie 1989, un moment decisiv cand am ratat schimbarea radicala a Romaniei. Majoritatea concetatenilor a acceptat transformarea FSN in partid, dupa ce devenise, tot mai clar, ca Revolutia fusese abil confiscata de contrarevolutionarii echipei Iliescu. Am ratat, astfel, alegerile din Duminica Orbului 1990, cand poporul nu a vrut sa inteleaga mesajul explicit al lui marelui om politic Ion Ratiu.
Fenomenul Piata Universitatii 1990 a fost, cu siguranta, cel mai radical si moral discurs anticomunist al societatii civile. Un moment in care romanii ar fi putut schimba din nou cursul istoriei. Au venit minierii cu noi crime adulate de fesenistii tarii.
1996, vizita Regelui Mihai in Romania, dupa ce Iliescu i-a interzis ani intregi revenirea in tara, a constituit un alt un moment de desteptare nationala.
N-a fost sa fie !
Pe acest fond, urmand a treia cale iliesciana, nici in car, nici in caruta, s-au nascut retelele de tip mafiot la nivel local si national, care au macinat Romania, scufundand-o adanc intr-o mlastina a imoralitatii cu repercusiuni vizibile la fiecare pas. In toate domeniile de activitate.
Regimul jucatorului Basescu a tulburat atat de tare scena politica, incat Stanga si Dreapta si-au dat mana intr-un proiect politic, pe care foarte putini l-au inteles. Din pacate a durat mai putin de un an, intrucat unul din lideri a semnat coabitarea tocmai cu cel impotriva caruia  se formase USL ! C-asa-i la romani !
2015, toamna. Intr-o situatie politica fara iesire, apare din neant guvernul tehnocrat, acceptat de marile partide ale Romaniei. Ramane un mare mister acceptarea acestui guvern de alesii patriei ! In curand, guvernul Ciolos  isi va incheia mandatul cu un bilant mai mult decat satisfacator. In plus, a redat increderea multor romani ca se poate guverna si fara hotii.
Ne aflam, din nou, intr-un moment cheie pentru viitorul tarii. Oferta politica nu e deloc generoasa. Partidele s-au reformat si nu prea. Au aparut partide noi. Firave. Nimeni nu mai are incredere in nimeni.  
A ramas o minima speranta, in care sistemul mafiot roman trage din toate pozitiile. Un om care a aratat ca poate schimba lucrurile in ceea ce priveste administrarea tarii. A demonstrat acest lucru in perioada scurta cat a condus guvernul Romaniei, in ciuda faptului ca realizarile acestui guvern de tehnocrati sunt ascunse si negate vehement.
Cum se pare ca avem vocatia marilor ratari, nu cred ca se va produce schimbarea dorita de 26 de ani. Asa ca vorba din poveste:
„- Da, muiet-s posmagii ? zise lenesul cu jumatate de gura, fara sa se carneasca din loc. / …/ - Da, el nu poate sa si-i moaie ? - Auzi, mai lenesule: te prinzi sa moi posmagii singur, ori ba ? - Ba, raspunse lenesul. Trageti mai bine tot inainte !”
Pe 11 decembrie va fi Ziua cetateanului turmentat ?
?-am incalecat pe-o sa si v-am spus tableta asa !

Toate bune !?!
 
Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page