Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1225)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Daniel Webster, om politic American aflat la Chicago in 1847 la o conferinta cu oamenii legii, a toastat: ”Pentru Lege; ea ne onoreaza, hai s-o onoram si noi!” Incerc, ca intotdeauna fara rezultat, parafrazand nume celebre din istoria fostelor State Unite ale Americii, sa reamintesc maselor de retardati, ignoranti, purtatori ilegal de creier, idioti neutili si multe alte atribute asemanatoare, aflati in postura de guvernanti, ca perceptul filosofic de democratie nu poate fi implementat decat cu respectarea stricta a Legii.
 Din 20 Ianuarie 2009 avem o democratie neconectata la Lege, care a dus implicit la anarhie si haos social - a se vedea evenimentele din Ferguson, statul Missouri, Chicago Illinois etc. - cu consecinte devastatoare pentru componentii societatii, indiferent de (de)formatia lor profesionala. Cei pentru care lectura - studiul nu a devenit inca o insuportabila povara, cunosc de la scriitorul Raymond Chandler, ca “legea nu inseamna justitie, Legea este un mecanism imperfect; daca esti norocos si deschizi o anumita “usa”, vei putea eluda Legea. Exemplu tipic de eludare a legii este numita Hillary Rodham Clinton, cunoscuta si sub numele de Agrippina, Billa etc. care din frageda pruncie s-a distins prin incalcarea Legii si vizeaza in continuare scaunul Presidential si Biroul sub care aveau loc scene demne de Mustang Ranch si nedemne de o tara civilizata, care doreste sa implementeze propria democratie pe alte coordonate geografice, cu contributia financiara majora a numitilor George Soros, Jill Stein si multi altii asemanatori lor! Desi stiu ca nu ma pot regasi in aceiasi parametrii educationali, intelectuali, morali, spirituali etc. cu acesti “nimeni”, doresc sa pun o intrebare asemanatoare cu cea a Consilierului Special al US Army, Joseph N Welch, adresata la 9 Iunie 1954, senatorului Joseph R McCarty, in cadrul audierilor din Senatul USA: “nu aveti simtul decentei, domnule - Have you no sence of decency, sir?” Decenta pe esichierul politic este, din pacate, o notiune necunoscuta. Altfel nu se explica cum numita Jill Stein, coordonata din umbra de Billa, care a inregistrat sub 1% din voturile alegatorului si nu a obtinut un singur electoral vot din cele 270 necesare nominalizarii, sa ceara renumararea voturilor in statele Wisconsin, Michigan si Pennsylvania, actiune care ridica indreptatite semne de intrebare asupra calitatii organului aflat in cutia craniana !?! Se pare ca, in spatele usilor inchise, se pregatesc manevre cu consecinte Armaghedonice !!! Favoritul meu scriitor, Tom Stoppard, ne-a lasat in nuvela “Jumpers” ca “nu votul este democratie ci numaratoarea - It’s not the voting that’s democracy, it’s the counting”. Sa spere acesti inexistenti ca ei vor numara voturile ? In anul 1884, eroul Razboiului Civil American, generalul William T Shermann, a refuzat nominarea la presedintia Statelor Unite ale Americii, din partea partidului Republican, spunand:”Nu voi accepta daca voi fi nominalizat si nu voi ocupa postul, daca voi fi ales - I will not accept if nominated and will not serve if elected”. Stimati ignorati, nulitati de proportii Galactice - Interplanetare, asta inseamna caracter, integritate, onestitate, atribute care dumneavoastra va lipsesc cu desavarsire.
 Nu-mi ramane decat sa fac uz de cuvintele adresate la 21 Aprilie1653, in Camera Comunelor, de Oliver Cromwell, cu ocazia desfiintarii Parlamentului Britanic:”IN THE NAME OF GOD, GO! - IN NUMELE LUI DUMNEZEU, PLECATI ! Pentru cei mai putin familiari cu numele lui Oliver Cromwell (25 Apr.1599 - 3 Sep.1658) va incunostintez ca OC a fost militar si leader politic, ulterior devenit Lord Protector of Commonwealth of England. Strict puritan, foarte religios, educat la Cambridge, adept al principiului ca fiecare trebuie sa-si conduca viata in conformitate cu cele regasite in Biblie. Surprinzator, aproape inimaginabil de crezut, aceasta magica formula a dat rezultate in anul 1940 si a fost folosita de Leo Amery, care a cerut inlocuirea ministrului de externe britanic, Neville Chamberlain, netezind calea lui Winston Churchill de a deveni ocupantul imobilului aflat la numarul 10, pe strada Downing-sediul primului ministru al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Aceeasi formula magica a fost folosita si pentru demiterea primului ministru Britanic, Gordon Brown si a primului ministru Italian, Silvio Brelusconi. Propun folosirea ei si pe alte coordinate!!! Nu de alta, dar merita sa incercati.
Ma repet, doar, doar se va retine, desi am indreptatite dubii. Oliver Cromwell a fost puritan, ca si primii 52 de imigranti britanici, care au pus piciorul in America la 20 Noiembrie, 1621. Deci, nu ocnasi, talhari si alte elemente asemanatoare. Astia au ajuns in….. Australia si o parte, prin… alte meleaguri. Nu de alta, dar “varul” Hans este in permanenta pe receptie si nu aveti dreptul din infantilism politic, prostie, ignoranta sau toate la un loc, sa aruncati cu neadevaruri, nici pe obrazul USA, nici al TARII MAMA!
A.C.TON

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page