Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (960)

* Sub inconfundabila bagheta a mesianicului Pontifus Maximus, continua haosul generalizat in care ne aflam, haos instaurat cu multa meticulozitate de cei impotriva carora, inca din 1912, presedintele Theodore Roosevelt spunea ca nu se poate face nimic, fiind un “guvern invizibil”.

Fiind adeptul perceptelor Marelui Legislator al Universului, percepte care ni s-au transmis prin Cartea Cartilor - Biblia, nu cred ca este ceva ascuns ca sa nu fie descoperit, mai ales in Statele Unite ale Americii, unde dispunem de 16 Agentii de Intelligence, care la randul lor dispun de cele mai performante computere existente la aceasta ora pe muribunda noastra Terra, mai ales ca cea mai perfectionata dintre ele, are pe frontispiciu un citat, preluat tot din Cartea Cartilor, si pentru curiosi, se regaseste la Evanghelia dupa Ioan cap.8 vers. 32.

Fiind totodata si un admirator al Confucianismului, numele latinizat al filosofului Chinez Kong Fuzi, doctrina filozofica ce indeamna omenirea spre virtute si perfectionare, trebuie sa va familiarizez cu faptul ca, printre multe altele, Confucius ne-a avertizat ca "daca nu stim incotro ne indreptam -ducem, orice drum vom lua, ne va duce acolo. ( If you don’t know where are you going to, any road will take you there). Cert este ca directia luata de omenire, mai corect de incompetentii care o conduc, ne indreapta indubitabil spre autodesfiintare, cu mult inainte ca previziunile lui Nostradamus, Venga, Calendarului Mayas si a altor cohorte de asa-zisi clarvazatori, sa se adevereasca.

Probabil, prevazand indubitabilul sfarsit, armate de consilieri economici au parasit corabia prezidentiala aflata in deriva, la timona careia se afla cel mai nepregatit presedinte din istoria Statelor Unite, actualul ocupant al Casei Albe. Jimmy Carter, fost ocupant al acestei triste performante, are indreptatite motive de invidie. Oricum, Peter Orszag, membru al administratiei mesianice si presedintele Consiliului de consilieri economici a parasit postul. I s-a alaturat Lawrence Summer, economist de prestigiu, care a preferat reintoarcerea la Universitatea Harvard si Alan Krueger, adjunctul secretarului pentru probleme economice, care se va intoarce la Universitatea Princeton, unde a functionat anterior ca profesor de economie. Lipsita de cele mai luminate minti economice, care au parasit postul din cauza neconcordantelor de vederi, avute cu Pontifus Maximus, cine credeti ca va putea aduce Statele Unite ale Americii, din nou pe linia de plutire. Cea care timp de 43 ani a fost alaturi de mine in periplul nostru pe acest incercat mapamond, imi spunea ca nu se poate indrepta o economie capitalista cu metode de tip socialist si nici invers. De acord, in totalitate. Dupa trecerea sub controlul statului a industriei auto, a sistemului bancar, a sistemului sanitar, se preconizeaza trecerea treptata a tuturor mijloacelor de productie, deci o socializare. De aici deriva si incompatibilitatea, masurile de tip socialist care se iau nu pot redresa o economie capitalista.

Dupa o infuzie de 1 trilion de dolari in economie, performanta unica in istoria umanitatii, cu permisiunea dumneavoastra am sa va redau cateva performante notabile, ale curentei administratii. Rata somajului este in jur de 10%, la nivel national, California detinand un trist record de 12.6 % ; celor 31 milioane de someri existenti, se adauga lunar inca aproximativ 100,000 de locuri de munca pierdute; 900,000 locuinte au intrat in posesia bancilor, alte 1,2 milioane urmand a suferi acelasi proces iar peste 5 milioane de proprietari nu-si pot plati ratele datorate bancilor. Mi-ar trebui editie speciala pentru a insira mesianicele performante ale curentului ocupant al cladirii de pe 1600 Pennsylvania Avenue, dovedind daca mai era nevoie, veridicitatea celor spuse de Dimmet Ernst, calugar, autor, profesor francez, ajuns in Statele Unite la terminarea primului Razboi Mondial: fericirea celor mai multi dintre noi nu este ruinata de mari catastrofe sau greseli fatale, ci de repetitivitatea distrugerii lente a lucrurilor marunte. Daca aveti amabilitate sa monitorizati, veti vedea ca zilnic fundamentul pe care s-a cladit aceasta democratie se erodeaza si de la erodarea partiala pana la cea finala nu este decat un pas.

Trebuie sa va reamintesc ceea ce, inca din 1867, unul din intemeietorii sistemului comunist ne-a avertizat.

Iata ce ne spune Moses Mordecai Karl Levi: ”Debitele neplatite vor duce la falimentarea bancilor, care vor trebui sa fie nationalizate si Statul va trebui sa ia drumul care-l va duce la comunism. (The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks, which will have to be nationalized, and State will have to take the road which will eventually to communism.”)

Nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi, ca la ora actuala Statele Unite ale Americii intruneste toate criteriile economice spre a ajunge la destinatia prezisa in urma cu 143 de ani.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page