Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Aglomeratie de manifestari interesante la ROMEXPO: INDAGRA , Târgul de Turism al României , Târgul International GAUDEAMUS - Carte de învatatura

   Exista perioade la ROMEXPO  cand, la scurt timp (sau in acelasi timp), se organizeaza manifestari extrem de importante si interesante incat cu greu ar putea cineva sa participe la toate evenimentele ce ar merita mediatizate.
    Imi amintesc, dintr-un documentar BBC, urmatoarea secventa, inregistrata in interiorul unei biblioteci celebre (The British Library, cea mai mare biblioteca din lume): “Un om poate citi in timpul vietii sale cam atat   (si moderatorul face cativa  pasi prin dreptul  rafturilor intesate cu carti, iar distanta pare infima in interiorul acelei biblioteci uriase)…Problema care se pune nu este CAT, ci CE  ANUME citeste ! “  Cu alte cuvinte moderatorul dorea sa scoata in evidenta importanta SELECTIEI.
    Nu stiu de ce secventa din documentarul BBC imi vine in minte cand vad cate “tentatii expozitionistice” sunt etalate la ROMEXPO (o sugestie ar fi ca Targul de Turism al Romaniei si Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura sa nu se suprapuna totusi), dar ma gandesc ca organizatorilor ar trebui sa li se atraga atentia ca nu numarul de “evenimente inghesuite in unitatea de timp si spatiu ROMEXPO” face din targul respectiv unul superior altora; pentru a li se oferi vizitatorilor posibilitatea participarii la cat mai multe evenimente ineresante, ele nu ar trebui suprapuse ca timp si spatiu la ROMEXPO (chiar daca spatiile de acolo par – si sunt – extreme de generoase). Altfel, in avalansa de evenimente extrem de diverse si interesante, nu se stie daca vizitatorul mai are timp sa se informeze asupra tuturor si, mai ales, sa opereze o selectie relevanta. Caci, spune un proverb al unei tari nu prea indepartate de noi, “degeaba lumea este mare daca papucul meu e stramt !”
                                                                                 Ioan Iacob

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page