Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CU MASCA si FARA MASCA !

Mai toti liderii de partid au imbracat traditionala blana de oaie si umbla din judet in judet cu sorcova electorala. Frazele, cunoscute din campaniile anterioare, reincalzite in cuptorul cu unde, suna jalnic. Nu mai au nimic din vigoarea cu care erau rostite altadata. Candidatii, chiar daca sunt in mare parte figuri noi, cei vechi ascunzandu-se de ochii publici, plasati insa abil pe locuri eligibile, repeta obsedant propozitiile date de la partid. Practic, foarte, foarte putini sunt capabili sa gandeasca cu propria capatana, fiind, de fapt, bieti papagali dresati de directorul de campanie.
Pe ici-colo, se mai plaseaza si sacosa cu „produse electorale”. Ma astept ca in ultima saptamana sa se indeseasca astfel de mituiri ale gainarilor vanatori de voturi.  
Acelasi circ ieftin din orasele si satele tarisoarei se deruleaza si pe ecrane. Televiziunile de partid nici nu mai mimeaza echidistanta. Atacurile golanesti au loc la vreme de seara, adversarul fiind intrerupt atat de candidatul partidului aflat la butoanele acelui post tv, cat si de moderator / moderatoare sau „analistul de serviciu”, care ar trebui sa aiba o oarecare decenta in dezbatere. Mercenarii joaca la scena deschisa. Cand vorbeste cel care i-a platit, analistul tac malc. Cum vorbeste oponentul declanseaza adevarate sarje pentru reducerea sa la tacere.
Din tot acest carnaval politic, bietul alegator nu mai stie ce sa creada. Albul devine negru si negrul devine alb. Penalii defileaza in fete mari, cu siroaie de plasma dupa ei. Se dau victime ale violului politic si ale justitiei. Justitie care nu are cum sa-si opreasca mersul firesc, si asa greoi, doar la strigatele veritabililor puscariabili, pe care boborul de mult timp ii asteapta in locurile de odihna ale renumitelor statiuni Jilava, Poarta Alba si care vor mai fi. Oricum, se dovedesc a fi putine. Multe fara servicii SPA ! Multi analisti dantonieni vorbesc de reconstituirea unor foste guverne chiar in spatele zidurilor de siguranta !
Sunt „curtati” si fosti presedinti, care au girat potlogariile postdecembriste.
Sondajele acrediteaza insistent ideea ca dalmatienii partidului cameleon, nascut in focul marii Contrarevolutiii din Decembrie, au sanse reale de a conduce tara dupa 11 decembrie. Impreuna cu alde altii. Mult mai penali. E posibil sa avem un prim ministru condamnat. Ar fi o premiera planetara ! Nu degeaba, Romania e tara tuturor posibilitatilor ! Deja, o camera a Parlamentului este condusa ceva timp de un alt potential penal. Cu biletel roz la gambeta ! De fapt, maruntul partid conduce detasat in topul urmaritilor penal si al traseistilor.
Tot felul de gainari politici, vocali si plini de tupeu, au preluat marota „strainii ne vor raul” ce capata resuscitari dementiale. De parca strainii ne-ar fi distrus tara si nu mafiotismul local si national ! Lipsa de obiectivitate conduce la accese paranoice pe ulitele patriei. O fantoma, numita Soros, activata la nivel mondial, face victime printre multi creduli din Romania. Soros e-n toate, fiind in diverse locuri in acelasi timp.
Mai, sa fie ! De parca lumea ar fi o turma de oi !?!  
Tehnocratii sunt mitraliati din toate pozitiile, in ciuda unor realizari evidente. Se cere lichidarea lor pentru simplul fapt ca timp de un an de zile nu s-a mai putut fura ca lumea pe plaiuri romanesti !?!
Nimeni nu rosteste un adevar simplu. Orice candidat, ce se vrea politician, trebuie sa fie, in primul rand, tehnocrat, stapan pe meseria sa. Toti neavenitii, care au dominat scena politica timp de 26 de ani, s-au dovedit doar mancatori de cuvinte, golite de continut, fara a-si demonstra calitatile profesionale si intelectuale. Din contra, multi au ajuns de rasul lumii prin ineptiile sustinute la tribuna Parlamentului sau prin declaratiile in fata camerelor de luat vederea.
Catavenci, cu carnete de partid de toate culorile, gasim pe la toate tribunele publice. „Sa ne luam tarisoara inapoi !” urla apocaliptic tocmai cei care au furat-o la greu. Manipularile sunt uneori atat de abile, alteori de-a dreptul grotesti, incat, repet, bietul alegator, nu mai stie ce sa aleaga !

Ultimele doua saptamani sunt decisive pentru a mai ghici ce se afla dincolo de masti. Carnavalul electoral, anost pana acum, va capata, cu siguranta, accente stridente prin hamaiala fara de sfarsit a celor amatori de uriasele drepturi parlamentare.
Trai, nineaca !

Toate bune !?!
 
Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page