Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1224)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Inca din 1688, filosoful John Locke, in capodopera “Tratatul de Guvernare”, ne-a familiarizat cu faptul ca ” intre guvernanti si guvernati exista un Pact Social; in momentul in care acest Pact Social se rupe, cineva trebuie sa plece”. Se pare ca Pactul Social intre guvernanti-guvernul American si guvernati-poporul American s-a rupt inainte de a intra in vigoare, trebuie sa mai asteptam pana la 20 Ianuarie 2017, ca noul Caius Iulius Germanicus-Caligula II sa plece, urmand sa avem in continuare, guvernantii pe care-i meritam!
In timpul domniei Intergalacticului-Interplanetarului personaj, zeci de milioane de americani si-au pierdut casele-locuintele, gratie unor inginerii financiare regizate din umbra de….stiti dumneavoastra cine. Mesianica faptura descedent direct din inaltimile Olimpului, foarte probabil din Jupiter si-a achizitionat 7 proprietati in cele mai luxuriante zone ale Mapamondului. Cogito Ergo Sum-Cuget, deci exist, ma intreb cum din 400.000 dolari anual, la care cota de impozitare se cifreaza la 36%, si-a agonisit atata avere, oricum inferioara celei agonisite de Famiglia Clinton.
Din nefericire si nedemn de nedrept la adresa celor 21.8 milioane de veterani, dintre care 10% femei, din cauza Pactului Social inexistent, Veterans Day a prins perimetrul geografic American intr-o atmosfera glaciara, mai mult comuna localitatilor situate dincolo de Cercul Polar si greu de regasit pana si in Anchorage, Juneau, Valdez, Whitter sau Insula Diomede-Alaska, una dintre optiunile mele inainte de a parasi aceasta imperfectiune, atunci cand Naveta Divina ma va duce spre alte meleaguri, departe de  acest terifiant si jenant de degradant Mapamond; oricum, Vineri 11 Noiembrie 2016, am celebrat Veterans Day, zi in care ar trebui sa onoram pe cei care voluntar si-au expus tineretea, sanatatea si viata pe diferite teatre operationale ale zguduitei noastre Terra, ca noi si nu numai, sa traim …cum traim si sa avem conducatorii pe care-i meritam cu prisosinta.
 Pentru a va refamiliariza, in anul 1918 la ora 11, ziua 11, luna 11, s-a semnat Armistitiul care a consfintit incheierea primului razboi mondial-Great War. De atunci celebram, insa, din nefericire razboaiele continua la nivel international, national, sau in cazul nostru, comunitar, confirmandu-se cele ramase de la senatorul Patrick Moynihan-Democrat NY: “Apetitul razboiului este atat de mare, incat iesirea de pe un teatru operational, inseamna automat intrarea in altul”. Vinovati sunt cei care datorita unor ratiuni care nu-mi scapa, conduc destinele lumii. Rusine, domnilor-tovarasi. Ar fi nedrept sa nu va reamintesc de Kurt Levin, intemeietorul filosofiei sociale, care a statuat teoria Haosului Controlat, conform careia haosul este introdus si controlat din afara, pentru a se crea o dependenta fata de …altii, pe care din motive de securitate personala, ma abtin sa-i nominalizez. Nu mai constituie un secret ca participarea la diferite conflagratii lasa tare fizice si psihice, uneori insurmontabile, multi dintre cei intorsi “acasa” isi gasesc refugiul in alcohol sau substante interzise. Altii, un numar revoltator de mare, ajung oameni ai strazii-homeless, desi sistemul medical Tricare, pus la dispozitie de Veterans Affairs, ar trebui sa asigure acestei categorii de personal o existenta tihnita, pana la trecerea in Imparatia lui…Hades. Doar ca titlu informativ, 49.933 veterani sunt homeless-oameni ai strazii, iar Los Angeles-Orasul Ingerilor, “gazduieste” peste 2.700 de veterani homeless -10% din veteranii homeless ai statului California. Asta in timp ce politicienii nostri, colectioneaza sute de milioane de dolari de la “dotatii financiar”, de prin Hollywood, Bell Air, Malibu etc. si nimic pentru veterani. Asta da, democratie !!! Dar indiferent ca vorbim de malul Potomacului sau alte maluri, comportamentul uman este aproape asemanator si la ani lumina de standardele normalitatii, lucru care ma duce din nou, cu gandul la Scipio Africanul, care a lasat o revoltator de pertinenta expresie:” Patrie nerecunoscatoare, nici oasele mele n-o sa le ai - Ingrata Patria, Ne Ossa Quidem Habebis”. Iar, Scipio Africanul  a fost un mare conducator militar, invingatorul lui Hannibal la Zama in 202 AD, invingatorul lui Antiochos, Regele Siriei, nevoit sa se retraga la Liternum( Livezeni, pentru mine) din cauza invidiei si “amabilitatilor” la care a fost supus din partea conationalilor si adversarilor politici.
In final, cuvintele geniului Edmund Burke, care ne-a avertizat : ”There is no safety for honest men but by believing all possible evil od evil men - nu exista nicio siguranta pentru oamenii onesti decat de a crede in tot raul posibil facut de persoane rele. Pe aceeasi tema, generalul Douglas McArthur, ne-a spus: ”In lume nu exista securitate, numai oportunitate -There is no security in the world; only opportunity”.
Trist, dar revoltator de adevarat.
“Istoria ne invata ca razboaiele incep - se declanseaza cand guvernele cred ca pretul agresiunii este ieftin - History teaches that wars begin when governments believe the price of aggression is cheap" - Ronald Reagan.
A.C.TON
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page