Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

REZULTATUL ALEGERILOR DIN S.U.A. ERA PREVIZIBIL SI NORMAL

Alexandru CETATEANU    


Dear Mr. President,

I am sure the good sense will prevail, for the glory of America! Your destiny is to save America from the hands of the coalition of corrupt politicians, unfortunately some of them members of Republican Party.  Forgive me to call you already Mr. President -is because I am sure you will be the next President of this great country, United States of America!

I will like to make a contribution, but I am in Europe and I cannot use computers. There is any telephone number where I can call for a contribution?
God bless America !
Alex

Draga domnule Presedinte,

Sunt sigur ca bunul sens va prevala, pentru gloria Americii ! Destinul dumneavoastra este de a salva America din mainile coalitiei politicienilor corupti, din nefericire unii dintre ei membri ai Partidului Republican. Iertati-ma ca va numesc deja Domnule Presedinte – sunt sigur ca veti fi urmatorul Presedinte al acestei grandioase tari, Statele Unite ale Americii ! (bold - sublinierea mea)

As dori sa fac o contributie, dar ma aflu in Europa si nu pot sa folosesc computerele. Exista un numar de telefon la care as putea sa sun pentru o contributie?
Dumnezeu sa binecuvanteze America!
Alex

***

Precum se poate observa, am raspuns  la email-ul cu subiectul  “Hillary will retire” (Hillary se va pensiona)  pe 14 octombrie  2016  si am fost sigur ca-l vom avea  pe Donald Trump Presedinte al USA! Premonitie? Nu neaparat – este vorba mai mult de logica si de bun simt. Deci, rezultatul alegerilor era previzibil si normal.
 
Nu vreau sa ma laud, nici sa impresionez pe cineva. Am primit zeci de email-uri de la „Echipa Trump” adresate la persoana 1 (simplu, Alex) si am raspuns cand a fost cazul, in colaborare cu fratele meu Tudor Cetateanu, cetatean american.  

Acum, ne bucuram - am fost de partea castigatoare. Am trait un moment istoric special, unic in timpurile moderne. Mijloacele traditionale de manipulare a maselor au fost invinse. Internetul are si el un mare merit - a iesit castigator.  In ciuda «coalitiilor» sistemelor mass-media, a ziaristilor, a crainicilor televiziunilor mai toate (aservite proprietarilor lor!) , a vedetelor din Hollywood, a miliardarilor etc. impotriva lui Donald Trump; in ciuda folosirii celor mai murdare mijloace de influentare si manipulare a poporului american precum poze urate „stop cadru” alese intentionat asa, sperieturi (cum sa lasi butoanele de declansare a rachetelor nucleare unei asa persoane cu asa temperament ?) , minciuni, comparatii cu Hitler, alarme false, mijloace subliminale, femei platite sa minta  etc.

 America va avea un nou Presedinte, o noua speranta spre mai bine! Sa nu mai vorbim de excrocheriile cu mai toate „sondajele de opinie”, care o indicau pe Hillary castigatoare clara. Americanii patrioti, nu s-au lasat pacaliti de aceste „sondaje” si tot nu au votat cu partea indicata in proportie de 85%  drept „castigatoare”. Trucurile clasice de a compromite pe cineva nu au mai reusit decat partial; o mare parte a poporului american a aratat maturitate in gandire si a votat pentru schimbare. „Chiar si o schimbare proasta este mai buna decat nicio schimbare!”, asa au gandit multi prieteni americani pe care i-am „tras de limba”.  Vox Populi, Vox Dei!
 
Patru ani nu vor insemna „sfarsitul pamantului” cu sustineau alarmistii si „Dracul nu este niciodata atat  de negru cum il zugravesc zugravii!”. Nimeni nu se asteapta la minuni in SUA in urmatorii ani. Sa nu uitam ca Presedintele Statelor Unite nu poate face tot ce doreste el, un proiect major trebuie sa fie aprobat de Senat si de „House of Representatives”. De ce s-a creat atata panica? Ce nu le convine la politicienii de profesie?

Actualul presedinte Barack Obama, a fost ales exact din aceleasi considerente – dorinta de nou, de schimbare – in fond un protest la adresa establishmentului. A primit Premiul Nobel pentru ce a promis si s-a sperat ca va realiza, dar a fost infrant de politicieni, de grupurile de interese – nu a condus America, a fost condus. Americanii care l-au ales pe Donald Trump spera  ca acesta nu se va „incovoia”  in fata nimanui, el nu va fi condus de nimeni, decat de dorinta de a face „America puternica din nou”. Dar... vom trai si vom vedea! Pana atunci, sa zicem cum zic americanii: „God bless America, God bless President Donald John Trump!”

PS.:  Si mass-media canadiana a fost influentata mult de cea din sud, daca nu cumva este vasala acesteia si mai dureaza pana va fi «deprogramata». Cand scriu aceste randuri, se anunta repetat la CBC ca multi americani vor sa emigreze in nord, in Canada, la racoare… Ce se „uita” sa se mentioneze sau sa se intrebe cel putin -  cati dintre ei fac parte din cele 12 (douasprezece!) milioane de «ilegali» in SUA? Nu cumva sunt cei care au intrat in panica de perspectiva de a fi expulzati in tarile lor de origine, asa cum le-a „promis”  „Elected President” (Presedintele Ales) Donald John Trump?
-----------------------------
Alexandru CETATEANU
Presedintele Asociatiei Scriitorilor Canadieni
Director al revistei „Destine Literare”
Montreal, Canada, 11 noiembrie 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page