Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Despre lansarea albumului de banda desenata „Pasunile de AUR”

Sambata 5 noiembrie la orele diminetii s-a dat „startul” lansarii albumului de banda desenata „Pasunile de AUR”. Copilasi curiosi de noile benzi desenate, adulti deja fani inraiti, toti au dat navala pe usa librariei Mihai Eminescu din Piata Universitatii.

Un proiect „Legendele Dacilor”, prima banda desenata din Romania cu subiect istoric in care personajele sunt animale, albumul „Pasunile de AUR” ne transporta in vremea cand regele Cerbal si imparatul Taurian cutreierau campiile, iar in armate luptau animale dintre cele mai neinfricate. Este o poveste in care Decebal si Traian prind viata infruntandu-se inca odata, in grafica lui Mihai I. Grajdeanu, textul Madalinei Corina Diaconu si versurile create de Daniel Roxin.

Atata istorie intr-o banda desenata mi-am spus si m-am asezat pe un scaun ascultand legendele spuse copiilor. Convingerea si dedicatia din vocea povestitorului m-au facut sa zbor pe teritoriile daco-romane.

Luptam impreuna cu Decebal si simteam disperarea din inima Dochiei care se ruga sa nu devina sotia lui Traian. Apoi eram la muntele Ceahlau si priveam pe printesa Dochia prefacandu-se in stanca, dupa propria-i dorinta.

Dupa aceasta calatorie imaginara cei mici au fost invitati la un atelier de banda desenata impreuna cu autorul.

Consider ca nu ar trebui sa lasam istoria acestei tari sa fie uitata, promovand din ce in ce mai mult tot ce tine de cultura. Prin aceste evenimente care sprijina informarea tineretului despre nasterea acestui popor si cu ajutorul unor oameni care isi impartasesc pasiunile pentru a duce cultura mai departe, se aprofundeaza cunostintele copiilor din ziua de azi.

Astfel, va invit sa rasfoiti acest album de banda desenata, pentru a descoperi impreuna cu unii dintre cei mai mari imparati ai legendelor daco-romane istoria poporului roman.

MARIA MAJURU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page