Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Decât un vot la nimereala, mai bine greva generala...

    Se subintelege ca situatiile limita, generate de crize prelungite si/sau de coruptia generalizata (profunda distorsiune moral-spirituala), reclama mijloace adecvate pentru cunoasterea, dar mai ales pentru depasirea lor: Curatenie de sus pana jos acolo unde corpusul social are capacitatea sa produca anticorpii trebuinciosi intru neutralizarea ticalosiei, imposturii si a tuturor celorlalte forme majore de lichelism politico-social, adica in statele unde inca exista demnitate si cu adevarat nimeni nu este deasupra legii, respectiv prin revolta maselor, incaierari si jertfe umane acolo unde abuzurile si nedreptatile carmuitorilor s-au inmultit pana la totala lor banalizare, caci pe aceste meleaguri, sustinea Traian Basescu, „legile sunt facute de hoti pentru hoti”.
    Prin actiunea neintrerupta si tot mai agresiva a legii celor trei „f”-uri (frica-foame-frig), grosul romanilor antedecembristi au ajuns la prezicerea lui Cosbuc („Cand nu vom mai putea rabda,/ Cand foamea ne va rascula...”), asa ca in cele din urma au iesit cu milioanele pe strazi. Fireste, nu chiar spontan, ci nitel mai mult impinsi de la spate de „agenturili” din Est si din Vest. Urmeaza capturarea sotilor Ceausescu, asasinarea acestora in ziua de Craciun si umplerea vidului de putere cu gasca lui Ion Ilici Iliescu – alogeni cruzi, perfizi, lacomi si tradatori.
    Cumplita ironie a sortii acestui mult prea rabdator si nefericit popor este urmatoarea: Crezand in mestesugitele minciuni ale „emanatilor” si sperand sa se infrupte pe saturate dintr-o prosperitate reala dupa disparitia bolsevismului, el a aplaudat executarea cuplului Ceausescu acuzat de subminarea economiei nationale (majoritatea romanilor de-atunci puneau semnul de egalitate intre comunismul romanesc si Nicolae Ceausescu), pentru ca in scurta vreme sa constientizeze ca postdecembrismul viza construirea comunismului cu fata umana, ca una este prosperitatea aparent-conjuncturala si cu totul altceva cea substantial-stabila (Ion Ratiu nu le-a promis romanilor prosperitatea, ci cunoasterea caii care duce la ea!) si ca genocidul ceausist era floare la ureche in comparatie cu poligenocidul social-economic si cultural-identitar ce s-a abatut in mod planificat asupra Romaniei, motiv pentru care sinistra „epoca de aur” a inceput sa fie regretata de tot mai multe dintre victimele democratiei originale. (De fapt sunt victime sau complici, avand in vedere faptul ca isi voteaza cu regularitate calaii hoti, tradatori si impostori?!...) Ca vorba ceea: „Rau cu rau, da’-i mai mai rau fara de rau”! Si inca: „Nu-i da, Doamne, omului atata cat poate sa duca”...
    Insa nu s-au revoltat cu sutele de mii si milioanele, asa cum era de asteptat (nici cand erau zdrobiti in batai de tovarasii mineri, nici macar atunci cand ciobanii se rafuiau cu sparlamentarii), si nu i-au luat de beregata pe talharii putrezi de-atatia bani furati din averea poporului, ci au tot sperat ca viitoarele alegeri vor aduce cu ele inceputul schimbarii in bine. Si iata ca au trecut 27 de ani!
De aceea, pe 11 decembrie romanii trebuie sa decida: Ori voteaza masiv independentii cinstiti si bineintentionati (economistul Gheorghe BLEDEA este unul dintre acestia), ori – prin neprezentarea la scrutin in proportie de peste 90% - opteaza pentru greva electorala generalizata. Cale de mijloc nu exista. Atentie, chiar Noul Testament  pledeaza pentru o situatie fara echivoc: „Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea” (Apocalipsa 3/16).
    Utilizat judicios, internetul ii poate ajuta pe alegatorii romani  in mult mai mare masura ca tembelizorul si afisele, in vederea unei memorabile mobilizari pe una din cele doua directii. Cam asa ca in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2014...

    Sighetu Marmatiei,                                                          
George PETROVAI
         19 nov. 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page