Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ALEGERI FIERBINTI !

Adio, viitorul paraseste Moldova ! Am o stare de nedescris. Nu este generata atat infrangerea Maiei, cat de mijloacele marsave prin care s-a realizat. Aceleasi metode „democrate” ca in noiembrie 1947, cand s-au instalat, in mod perfid, comunistii la putere in Romania. Nu-i pot acuza pe moldoveni in totalitate. Macar au incercat ! Din pacate, la fel ca si tatal meu, nu voi apuca momentul finalizarii luptei pentru reintregirea neamului.
Maia Sandu a fost la doi pasi distanta de a fi presedintele R. Moldova ! Aproape 68.000 de voturi diferenta, cu o frauda estimata la alte zeci de mii de voturi ?!?
Acum, acolo e un echilibru gen SUA, numai ca in spatele „alesului” se afla un papusar versat. Drumul spre Europa va fi cu siguranta doar mimat, daca nu oprit. Totusi, Dodon are de indeplinit niste promisiuni sociale imposibil de realizat. Sa vedem cat va pompa Rusia in R. Moldova pentru a le indeplini. Daca nu cumva Moscova va tot lua, asa cum a facut zeci si zeci de ani ! S-a mai dus o sansa pentru o democratie de tip european, desi declaratiile unor lideri de la Chisinau par sa ma contrazica. Fereastra de care vorbeam acum un an si jumatate se pare ca s-a inchis.
Sa lasam stirea apocaliptica „suntem inconjurati de prorusi”, de parca nu ar fi asa de sute de ani. Vad ca, deja, unii se saluta ruseste pe maluri dambovitene. Pe cand cu flori la podul Baneasa ? Ca tot rrromanul patriot ! …
Sa trecem la campania electorala de la poale de Carpati.
Liberalii si-au consumat banii cu meeting-ul, din Capitala si se plang ca stau prost cu banii la partid ! Socialistii au tot strans fonduri negre din timp si au cam tot ce tine de infrastructura traditionala. Sa vedem daca si DNA-ul e de acord cu aceeasi campanie cu „sacosa electorala” !
Numarul alegatorilor inscrisi este de 18.924.220 (la 6 octombrie 2016), listele fiind permanent actualizate. Apropo, s-au inscris alegatorii insisi in Registrul electoral, asa cum se procedeaza in lumea civilizata sau au fost inscrisi ca pe timpul partidului unic ? Cand vom afla alegatorii reali ? Cati in Romania si cati prin fiecare alta tara ? Sa nu mai dam cu presupusul ca acum 26 - 16 - 8 - 2 ani ?
Aud ca pana si presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP) este in colimatorul DNA. Numai ce venise de la supravegherea atenta a alegerilor in S.U.A. ! Organele vorvesc de spalare de bani si trafic de influenta in contractarea unor softuri pentru alegeri. ?i ca intr-un film cu mafioti, sotul a fugit cu dosarul achizitiilor !?!
La startul actualelor alegeri s-au prezentat, pentru cele 466 de locuri in Parlamentul Romaniei (din care doar 6 alocate Diasporei), un numar de cca 15.000 de candidati (de la academicieni, juristi, ingineri la secretara, sofer sau chelner). Oferta e generoasa. PSD, PNL, USR, ALDE, PRU, PMP, ANR, PSR, PRM + UDMR au aliniat garnituri intregi. Multe, nou-noute. A, uitasem de cei cativa independenti, „oameni de bine”, care nu s-au mai regasit in doctrina niciunui partid ! Cum e cazul udrenienei.
Guvernul Romaniei va cheltui pentru organizarea alegerilor parlamentare 227.700.000 de lei. Cca 13 (!) lei de fiecare alegator. Deh, democratia costa !
Fiecare candidat are, teoretic, un buget legal de 75.000 de lei pentru „convingerea” cetatenilor. Cu bani de la tescherea sau stransi din donatii. E vorba de cei aflati pe locuri eligibile, caci ceilalti, fiind pusi doar pentru a da bine pe liste, nu-i vad punand sarguincios banul la pusculita comuna. Doar daca li s-a promis ferm vreun oscior iluzoriu. Dupa alegeri.  
Sunt interzise corturile, bannerele … s-a terminat cu afisajul pe stalpi. E voie doar cu afise standard (50cm/35 cm) lipite pe panourile instalate de primarii. Este interzisa, de asemenea, distribuirea de materiale electorale, de la pixuri, sacose, galeti (cu ce mai era prin ele), precum si organizarea de spectacole, serbari, focuri de artificii. Gata cu manelele ce saltau candidatii fara numar spre victoria finala !
Se vrea o campanie de tip european, ceea ce e greu de realizat in Balcani. Mass media, in special cea audio-viziuala, si mediul on line vor avea un rol extrem de important in derularea ostilitatilor intre candidati.
Despre programe si cum vor fi implementate nu se discuta. Dezbaterile video se deruleaza pe tehnicile cunoscute de manipulare: intreruperea permanenta a adversarului, repetarea obsesiva a propozitiilor date de la partid: „Noi am dat inapoi salariile si pensiile !” Serios ? ?tiam ca au fost redate de coalitia USL si nu doar de un partid anume ! „Noi marim salariile, dar le blocheaza liberalii !” Culmea, e ca si liberalii au in program marirea salariilor, ei nefiind de acord insa cu modul ilegal si perfid prin care pesedeii au trecut legea prin Parlament. In prag de alegeri. Nu e bine, tov. Dragnea ! „Voi sunteti ai lui Soros !”, „Ba voi !”, de parca ar candida Soros in Romania ! „Votati impotriva cutarui partid !” Da, de ce sa nu votez cu cine vreau eu ?  s.a.m.d.   
Daca e sa ne luam dupa sondaje, nici nu ar mai trebui organizate alegeri.
Numai la simpla citire a promisiunilor socialiste, iti vine sa votezi cu ambele maini la gandul ca laptele si mierea vor curge pe ulitele satelor si oraselor patriei. Ce rost are sa mai deranjezi electoratul romanesc, si asa foarte comod, cand socialistii salta la peste 50% impreuna cu aripa lor numita, la deruta, ALDE ? Alde cine ?!? Tot cei vechi ?
Doar votam viitorul !?! Corect. Pana una-alta ce facem cu prezentul ?

ULTIMA ORA !

Au iesit la raport tehnocratii la un an de guvernare.
http://gov.ro/Bilant_1_an_mandat_Guvern_Ciolos.pdf

Toate bune !?!

Sergiu Gabureac
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page