Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DONALD DEMOLATORUL !?!

Va amintiti dialogul de saptamana trecuta cu lelea Safta.
„- In America (n.n. – SUA) se petrec lucruri ciudate, imi sopteste misterios Lelea Safta.
- Cum, Lele Safta, nu dumneata imi spuneai, pe la inceputul anului ca, sigur, va iesi Hillary, acum o dai cotita ?
- Nu zic ca nu va iesi Doamna Clinton. Doamne fereste ! Americanii nu sunt misogini, cum sunt multi de pe la noi. Spun doar ca se petrec lucruri interesante. Ciudate. Parca si-au bagat coada politicienii si serviciile noastre mioritice. Sunt lansate tot felul de petarde, care fac spectacolul electoral mai palpitant. De regula, la ei totul este mega spectacol, numai ca acum este murdarit cu tot felul de maruntisuri pe care niste oameni seriosi nu ar fi trebuit sa le scoata in vazul lumii.
- De acord, vad ca americanii reactioneaza emotional la fiecare gulgutaaruncata pe piata. Sondajele sunt atat de stranse, incat totul seamana cu filmele lor politice, marca Hollywood. Prevad si eu o noapte plina de suspans, dupa incheierea alegerilor.”
Trebuie sa recunosc ca lelea Safta a intuit ceva. Unii zic ca sondajele au fost date peste cap ! Imi permit sa-i contrazic. Sondajele s-au facut la nivelul alegatorilor, nu al electorilor. La votul boborului, Hillary a castigat la o diferenta de peste 180.000 de voturi, insa a piedut drastic la nivelul electorilor. Nu am inteles cine-i stabileste pe cei 538 din Colegiul electoral !?! Pot fi ei coruptibili ? N-ar fi exclus sa auzim niste insinuari ! Oricum, incurcate sunt caile Legii electorale. Din USA !
Americanii au decis. Au vrut schimbare ? Au schimbare ! Parlamentul era deja republican. Acum au si presedinte republican, adica guvernul. Au totul !
47,5% din alegatorii americani sunt fericiti ! Si-au luat tara inapoi de la cei 47,7% alegatori democrati !?! Mai ramane un mizilic, de 4,5 procente, care a votat alti candidati. Nu mai conteaza ! Pana si Terra pare impartita in doua. Sunt sigur ca si in cazul victoriei lui Hillary la fel ar fi fost. Gura lumii ...
Daca ar fi fost situatia asta in Romania, mama, se inroseau ecranele ! Ciuvica si verisoarele, bufnitele mov, faceau apoplexie. Intre timp, pietele financiare ale lumii tresalta. Aproape 50 de miliarde s-au dus pe apa Sambetei. Tinerii din California (Calexit !) si alte state protesteaza. Sunt si ceva vitrine sparte. Bine ca nu au scos pistoalele. In timp ce maturii s-au consolat cu mesajele transmise de ambele parti.
Constat ca discursul lui Trump are acum o cu totul alta coloratura fata de cel din timpul campaniei electorale ! Se va izola USA de omenire ? Nu cred. Tot Lelea Safta imi sugereaza ca vicepresedintele, mai tanarul Mike, va avea un rol extrem de important in ecuatia americana de la White House. Iar multi americani, si nu numai, privesc mai mult la ultima madam Trump, decat la presedinte ! Fata din Balcani !
Donald & Mike(y) ! Parca am fi in desene animate !
La politica interna, Trump a facut unele promisiuni, pe care nu vad cum le poate impune, in primul rand, propriului Parlament. Nu va fi usor ! Sa vedem de se va confirma zicerea bunicului Ioan. „Acela-i primar adevarat, care vine la primarie miliardar si pleaca milionar !”. Asta prin 1930 !
Deocamdata, se face echipa ! Se elibereaza si cele 3.000 de posturi din administratia prezidentiala, iar mass media, cu ochii non stop pe Donald, isi tot da cu presupusul. Ca si lelea Safta ! De la ei ! Scenarita se va simti in elementul ei !
Daca am merge pe model american, noul USR (declarat antisistem) va castiga alegerile parlamentare. Nu cred ca va fi asa.
Voi mai aborda subiectul dupa prima suta de zile la Casa Alba !

ULTIMA ORA !

1. Se putea sa nu iasa pitecantropul becalian si sa nu-si dea cu parerea despre conditia femeii in societate ? Cica o femeie nu are cum sa fie cel mai puternic om al lumii ! Ar fi venit sfarsitul lumii ! Va dati seama cati mioritici gandesc in aceeasi maniera, in timp ce isi caftesc metodic consoarta !?!
2. Apar poze cu Brucan si Soros din 1990. Intalniri ale lui Soros György cu lideri PSD au mai avut loc de-a lungul anilor, chiar si cu Victoras plagiatorul !... Daca as fi paranoic, as urla „Contrarevolutia a fost organizata de Soros, care a sustinut FSN-ul, adica PSD-ul de astazi !”
3. S-a terminat campania electorala la fratii de peste Prut. Spre Est sau spre Vest.
La fel ca la americani, alegatorii vor decide. A inceput balciul electoral pe plaiurile mioritice. Credeti ca se va discuta aplicat pe programe politice ? Nu, imi spune lelea Safta ! Va fi in stilul nostru traditional. Tovarasesc. Nu-l lasa pe adversar sa vorbeasca ! Traiasca victoria in alegeri !

P.S. In privinta evenimentelor din decembrie 1989 se ajunge si la scenariul pe care l-am descris cu ceva timp in REVOLUTIE si CONTRAREVOLUTIE. Oricum crimele premeditate ale celor care au vrut cu orice pret puterea nu pot ramane nepedepsite.
http://issuu.com/emanuelpope/docs/14.12_gsm_carte_vremea_nemernicilor

Toate bune !

 
Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm_as@yahoo.com
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ? O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page