Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

EDUARD MATTES INTRA ÎN BUCLUC

Dorel SCHOR

La Iasi, in dulcele targ, functioneaza o Academie libera de umor pe langa Asociatia literara „Pastorel". Luand numele maestrului epigramei romanesti si al celui care a imortalizat calitatile vinului din podgoriile Cotnarului, era normal ca asociatia sa grupeze cele mai vesele condeie si, pe cale de consecinta, sa editeze periodic o revista. Care revista are titlul ingenios si... buclucas de "Booklook".

Scriitorul Mihai Batog Bujenita, caruia i se datoreaza ideia si care conduce revista de umor, este directorul publicatiei, iar redactor sef este prolificul epigramist Eugen Deutsch. De altfel, personal, am bucuria de a face parte din colegiul de redactie alaturi de prietenul George Roca din Australia si de umoristii Mihai Haivas, Sorin Coltarciuc si Gheorghe Balaceanu.

Dar de ce a intrat Eduard Mattes din Haifa in bucluc, cuvant care semnifica o situatie neplacuta, o belea, un necaz? Pentru ca, dupa orele in care lucreaza ca arhitect, dumnealui mai are timp si chef sa faca fotografie artistica, sa scrie literatura, sa exerseze dificilul exercitiu al caricaturii, sa organizeze expozitii si sa participe la concursuri peste hotare, de unde revine acasa cu trofee. Iar buclucul la care ne referim se numeste Booklook, iar Eduard Mattes a intrat ca participant frecvent, colaborator, desenator, caricaturist apreciat al revistei buclucase.

Acum, cand revista sarbatoreste implinirea a zece ani de la prima ei aparitie, Eduard Mattes a trimis pe adresa ei un grupaj de caricaturi, impreuna cu calde urari si dorinta de a completa galeria de portrete peste inca zece ani. Ce o fi dupa aia, o sa mai vedem!
---------------------
Dr. Dorel SCHOR
Tel Aviv, Israel
1 octombrie 2016


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page